In september beginnen wij al met het versieren van het huis voor Halloween! Dit is toch wel mijn favoriete feest van het jaar, want het is het immers mijn verjaardag! Door de jaren heen hebben wij dan ook heel veel verschillende Halloween recepten gemaakt en zeker met de kids zijn deze 10x halloween koekjes maken een hele grote favoriet!

Decoratie voor Halloween feest thuis

In huize Betty gaan wij voor de volle 100% tijdens een Halloween feest organiseren. En elk jaar is het natuurlijk ook weer de vraag: wat recepten maken we tijdens Halloween? Dit kunnen natuurlijk heerlijk hartige Halloween recepten voor ontbijt, lunch of diner zijn. Maar tijdens halloween mag je ook zeer zeker lekker gaan genieten van deze 10x Halloween koekjes maken. Met een beetje fantasie kun je vaak een bestaand koekjes recept omtoveren tot een halloween variant. En laten we natuurlijk de verplichte snoepgoed en chocolade niet vergeten. Het is immers niet voor niets DE avond voor ‘Trick ‘n Treat‘ en het ophalen van snoep.


10x Halloween Koekjes maken

(klik op de foto’s om rechtstreeks naar het recept te gaan)


1. Halloween Millionaires Shortbread

We beginnen dit lijstje met wel een heel decadent koekje, namelijk een Halloween Millionaire Shortbread. Deze worden gemaakt met een knapperige bodem, een laag bloedrode karamel en gedecoreerd met lekker veel chocolade, en Halloween snoepgoed! Dan moet je met je pink omhoog smullen!


2. Monster Vinger Koekjes

Tijdens de koffie genieten je gasten natuurlijk graag van een koekje. Maak bijvoorbeeld deze eenvoudige maar knapperige Monster vingers in de oven. De nagel is niets minder dan een bruine amandel namelijk. Even in de koffie (of thee) dopen en genieten – of gruwelen – maar.


3. Hazelnoot Spinnenkoekjes

Deze geinige Hazelnoot Spinnen Koekjes zijn afkomstig uit het nieuwe Laura’s Bakery Feestdagen Bakboek. De hazelnoot koeken zijn heel makkelijk om zelf te maken en je decoreert ze simpelweg met Rolo en suikeroogjes. Zien ze er niet heel eng uit?


4. Oreo Bat Balls

Heb je ooit een van mijn Oreo Balls recepten uitgeprobeerd? Het zijn een soort heel eenvoudige cake-pops van gemalen oreo koekjes met roomkaas. Inmiddels staan er meerdere variaties hier op de website, maar deze Oreo Bat Balls zijn een knaller voor tijdens Halloween!


5. Halloween Brookies:

Speciaal voor diegenen die niet kunnen kiezen tussen koekjes of brownies ontstond er ooit een recept om die twee te combineren tot ‘Brookies’. Ja dat lees je goed, het perfecte huwelijk heeft plaatsgevonden. Omdat het binnenkort natuurlijk Halloween is deelt Anne van Annabella’s Foodblog het recept voor deze prachtige >> Halloween Brookies << met ons.


6. M&Ms Koekjes met oogjes

Mijn dochter maakt graag deze Koekjes met M&M’s uit het Laura’s Bakery Kinder Bak Boek. Speciaal voor Halloween kun je eens kleine snoepoogjes toevoegen in plaats van (enkel) M&M’s. Zo kun je hele leuke en griezelige Halloween koekjes maken met kids.


7. Pumpkin Spice Balls

Net als de bekende Oreo Cake Balls is dit een variatie recept met Speculoos koekjes en Speculoos pasta! IN een lekker laagje oranje gekleurde chocolade is dit een heerlijke traktatie of snackje tijdens Halloween.


8. Knapperige vleermuizen koekjes

Wederom overheerlijke knapperige koekjes voor bij de koffie of thee. En deze knapperige vleermuizen koekjes zijn flinterdun want ze worden gemaakt van tortilla wraps en hebben een krokante bite van kaneelsuiker!


9. Jam koekjes met bloederige ogen

Deze Jam koekjes – ook wel bekend als Thumbprint Cookies zijn een favoriet op de site. Speciaal voor halloween breiden we de rode jam in het midden uit met een beetje extra bloederige ‘aders’ voor rondom het ‘oog’. Zo lekker, hier blijf je van gruwelen, ik bedoel eten…


10. ‘Trick or Treat‘ Koek

Dit recept was oorspronkelijk bedacht voor een overschot mini chocolade reepjes na Trick or Treat tijdens Halloween en lang de deuren gaan met Sint Maarten. Je maakt een heerlijke smeuïge Trick or Treat koek met lekker veel mini Mars, Snickers, Bounty en meer.


BONUS: Reeses heksenbezems

En tot slot een leuke traktatie die je van mij gerust als Halloween koekjes mag scharen hoor. Het zijn kleine bezemsteeltjes gemaakt van mini Reeses Pieces en daarin een zoute pretzel stick gestoken (bijv. zoute Pepsels, Bolletje). Belangrijk: voorkom onnodig breken van de pretzels en maak vooraf een klein gaatje in je Reeses met bijv. de punt van een (vlees)kernthermometer.


Worden jullie al bang? Smakelijk genieten wordt het in ieder geval zeker met deze 10x Halloween Koekjes recepten voor Halloween! Maar je vindt natuurlijk nog veel meer Halloween recepten, decoratie en inspiratie hier op de website! Maak er een griezelige Halloweenavond van! En tag mij gerustals je een van deze recepten gemaakt hebt, want dan kan ik deze ook delen.

Groetjes, Betty


BEWAAR DEZE RECEPTEN OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op jouw Pinterest HALLOWEEN bord. Zo kun je hem altijd raadplegen als je een van deze 10x Halloween koekjes maken recepten wilt gaan uitproberen!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 weken ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

3 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

3 weken ago