Het is weer een ‘Meatless Monday’ en deze vegan curry met peulvruchten is een absolute aanrader! Deze volromige kikkererwten curry met aardappels is een Indiase stoofschotel met verwarmende kruidenmix. Dit gerecht heeft wat weg van de bekende Indiase ‘Channa Masala’ en is ideaal voor herfstachtige dagen.

Snelle kikkererwten curry met aardappels maken

Met Garam masala gekruide kikkererwten worden in India ‘Channa Masala‘ genoemd en daar is dit recept voor snelle kikkererwten curry op gebaseerd. Ik voegde echter nog aardappels toe voor meer vulling en maakte zo een heerlijke vegetarische of zelfs vegan Indiase maaltijd om van te smullen! Serveer de curry met gestoomde rijst en eventueel naanbrood. Je kunt er ook eventueel wat raita yoghurtdip bij serveren om de pittige smaken een beetje te remmen, maar het is niet perse nodig. Deze snelle kikkererwten curry met aardappels maak je echter in een handomdraai klaar, dus het is ook ideaal voor een doordeweekse werkdag als vandaag!

Nog meer Indiase recepten en curry gerechten

Wist je dat een groot deel van de Indiase bevolking vegetarisch is? Bij heel veel gerechten en curry draait het immers om de groenten. Daarnaast zijn peulvruchten en dan met name ‘dahl’ (spliterwten) veel voorkomend in deze keuken. Veel van de Indiase recepten op deze website zijn dan ook vegetarische of zelf vegan en je mist een stukje vlees hierbij echt totaal niet. Wacht dacht je bijvoorbeeld van deze gele curry met jackfruit en aubergine? Deze spinaziecurry met paneer kaas – ook bekend als Palak Paneer is een van mijn favoriete gerechten uit deze keuken. Evenals de Aloo Gobi met bloemkool en aardappel die een van mijn Indiase vriendinnen regelmatig voor mij maakt. Onze Nanda maakte deze op Dal Tadka geïnspireerde Indiase currysoep met gele spliterwten en die is ook perfect voor dit najaar!


Print

Recept: Kikkererwten Curry met aardappels

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze snelle en vegetarische kikkererwten curry is geïnspireerd door het Indiase gerecht ‘Channa Masala‘. Dit zijn gebakken kikkererwten met garam masala kruidenmix.Ik voegde echter nog aardappels toe voor meer vulling en maakte zo een heerlijke vegan Indiase maaltijd om van te smullen! Serveer de curry met gestoomde rijst en eventueel naanbrood.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 30 min.
  • Total Time: 40 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met groenten
  • Cuisine: Indiase keuken
  • Diet: Vegan

Ingredients

Scale
  • 400 gr kikkererwten (in blik)
  • 250 gr kruimige aardappels
  • 3 kardemompeulen (optioneel)
  • 1 kaneelstokje
  • 1 laurier blaadje
  • 250 ml water
  • zout & peper
  • zonnebloemolie

Voor de uienpasta:

  • 2 uien
  • 3 trostomaten
  • 1 rode peper
  • 1 duimpje gember (ca 5 cm)
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 tl gemalen koriander
  • 1 el gemalen komijn
  • 1 tl kurkuma
  • ½ tl chilipoeder
  • 50 ml water

Extra:

Instructions

  1. Giet de kikkererwten af in een bolzeef en spoel goed na met koud water. Laat uitlekken. Schil de aardappels en snijd in blokjes van 2 x 2 cm.
  2. Vervolgens ga je de uienpasta maken: pel de uien en snijd in parten. Snijd de tomaten door, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in parten. Verwijder de steel van de rode peper en snijd in 2 – 3 stukken. Schil de gember en snijd in een paar dikke plakjes. Pel de knoflook. Stop alle ingrediënten voor de uienpasta in een foodprocessor en laat 10 seconden draaien. In een hoge kan stoppen en pureren met een staafmixer kan natuurlijk ook.
  3. Verwarm een scheutje zonnebloemolie op middelhoog vuur in de braadpan. Stop de kardemom, kaneel en laurier in de pan en laat kort verwarmen (10 – 15 seconden) in de hete olie om smaak af te geven. Voeg daarna de aardappelblokjes toe en bak deze gedurende 5 minuten. Blijf regelmatig roeren. Schep daarna de uienpasta erbij en bak deze mee gedurende een extra 5 minuten.
  4. Voeg tot slot de kikkererwten toe met het water, plaats de deksel op de pan en breng aan de kook. Verlaag daarna het vuur naar laag en laat de kikkererwten curry gedurende 20 minuten zachtjes garen. Roer tussentijds een paar keer door en voorkom dat het helemaal droog kookt. Breng eventueel op smaak met een beetje zout en peper. Serveer de vegetarische curry direct!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je zin krijgt in Channa massala en aan de slag wilt gaan met dit recept vegetarische kikkererwten curry met aardappels! Eet smakelijk alvast!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

3 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

4 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

7 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

2 weken ago