Hebben jullie al een beetje last van wintertenen? Nu de sjaals en wanten van kast komen wil ik jullie graag meenemen naar een plekje in Utrecht waar de zon altijd schijnt! Want bij Bar Cava strijk je neer voor, jawel, cava, sangria, wijnen en heerlijke tapas of pincho’s voor erbij. Genieten op zijn Catelaans dus!

Het weekend inluiden bij Bar Cava

Je vindt tapas Bar Cava aan de Ganzenmarkt in Utrecht, om de hoek van de Winkel van Sinkel en met een terras voor de deur. Op dit rijtje vindt je tevens bar & restaurant Stan & Co, dus dit is echt een straatje in Utrecht waar elke week de vrijdagmiddag borrel compleet tot stand komt. En hoe lekkerder dan het weekend in te luiden met het gevoel alsof je in bijvoorbeeld Barcelona bent. Tapas bars vind je daar immers in overvloed en de kleine happen zijn de ideale maatjes voor bij je drankje om het weekend mee in te luiden.

Sangria en Tapas bar in Utrecht

Zoals de naam al verklapt wordt hier cava – een mousserende Spaanse wijn te vergelijken met prosecco – maar dus ook sangria gemaakt van cava en wijn geschonken. Voor bij al die dorstlessers heb je natuurlijk ook een heerlijk hapje nodig en die vind je hier op de kaart. Bestel gerust een paar hapjes per keer en deel samen met je tafelgenoten. Voor je het weet ben je zo een paar uur verder 🙂


Dit eet je bij Bar Cava in Utrecht:

Pincho’s:

Pincho’s zijn hapjes die bestaan uit een sneetje (stok)brood met daarop een topping. Dit kan koud beleg zijn zoals kaas of vleeswaren, maar ook warm gegrild groenten of brood met toppings geheel geroosterd in de oven. Een pincho eet je vanuit de hand in 1 – 3 happen op als vind ik het soms zonde want het zijn soms ware kleine eetbare kunstwerkjes!


Tapas

Een ‘tapa’ daarentegen is een klein warm of koud hapje dat je simpelweg als aperitief eet. Deze worden ook veelal geserveerd in een klein rond schaaltje. Dit idee komt o.a. van de kleine dekseltjes die vroeger op glazen sherry en wijn werden geplaatst om de vliegen er uit te houden. In die dekseltjes is men kleine hapjes gaan serveren die het perfecte maatje zijn voor bij een alcoholisch drankje. De hapjes lopen uiteen van kaas en olijven tot aardappels (brava en tortilla’s). Maar ook kroketjes, gebakken groenten, gefrituurde inktvisringen, tot aan kleine stoofpotjes met gehaktballen of ander vlees, geserveerd met een stukje brood.


Desserts:

Wij hebben ze helaas niet uitgeprobeerd want we hadden meer dan genoeg op. Maar je kunt hier uiteraard churro’s verwachten en er staat ook een cheesecake op de kaart.

Bon profit! (= eet smakelijk)

Groetjes, Betty


Bar Cava
Ganzenmarkt 12
3512 GD Utrecht 
The Netherlands
T: +31 30 269 9881
https://barcava.nl
Open van maandag t\m donderdag van 14.00 tot 22.00 uur 
en vrijdag t\m zondag van 12.00 uur tot 22.00 uur.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago