Voor mij gaat er géén paasfeest voorbij zonder kaneelbroodjes – ook wel Cinnabons genoemd ! Mijn oma serveert deze al van kleins af aan tijdens de paasbrunch. En deze zachte zoete broodjes met kaneel passen goed bij het ontbijt, lunch of gewoon voor bij de koffie en thee!
Opstaan met versgebakken kaneelbroodjes is de ultieme hemel op aarde! Tijdens de feestdagen maak ik graag deze zachte en luchtige broodrolletjes. Kaneelbroodjes worden opgerold en belegd met rozijnen, roomboter en bruine suiker, dat in de oven tot een soort karamelstroop smelt en je zachte zoete broodjes een fantastische smaak geeft. Het is echt een brood dat bij mij veel familie herinneringen oproept. Inmiddels is heel de wereld al bekend met kaneelbroodjes dankzij winkelketens van Cinnabon en Starbucks, daar wordt een soortgelijk broodje verkocht. Deze wordt alleen nog even afgetopt met een wit glazuur en die heb ik tevens ook voor je extra vermeld in het recept, mocht je dat willen.
Maak het deeg voor deze kaneelbroodjes alvast 1 avond van te voren en laat het daarna de gehele nacht in de koelkast rijzen. De volgende ochtend bak je het deeg in een half uurtje af in de oven. Dan heb je heerlijk verse, zoete broodjes bij het ontbijt of de brunch. Check hier in ieder geval nog meer tips en recepten voor Pasen. Ga je liever voor kant-en-klaar deeg? Dan volstaat een rol vers croissantdeeg ook en maak je heel eenvoudig deze cinnanom cruffins klaar! Heb je overigens een slowcooker in huis? Ik heb voor jullie vast de hoeveelheden in dit recept aangepast zodat je aan de slag kunt gaan met deze cinnabons uit de slowcooker maken. Geniet dus heerlijk van deze zachte zoete broodjes met kaneel!
Tijdens de feestdagen maak je deze bijzondere luchtige en smakelijk kaneelbroodjes voor het hele gezin. Deze zoete broodjes met kaneel en rozijnen worden ook wel ‘Cinnabons’ genoemd en zijn een heerlijk ontbijt of tussendoortje. Serveer bij een kopje koffie of thee, of neem ze mee voor onderweg.
Ingrediënten deeg:
Ingrediënten vulling:
Voor de ‘Icing’ glazuur (optioneel):
Extra:
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Voor Same-Day bereiding:
In plaats van het deeg een hele nacht in de koeling te laten rijzen, kun je het deeg bij stap 6 opnieuw afdekken met de vochtige doek en nog eens 45 minuten laten rijzen op een warme plek. Bak de kaneelbroodjes daarna direct af in de oven volgens stap 7. Handig voor op bijv. zondagochtend, als je wat meer tijd over hebt voor de bereiding.
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
Hoi betty,
Ik ben nu dit recept aan het maken en benieuwd naar het resultaat! Zie alleen de 50 gram boter bij de ingredienten vulling nergens terugkomen?
Groetjes, Trudy
Hi Trudy,
goed dat je het zegt! Ik heb het meteen aangepast! De boter voor de vulling gebruik je om de deeglap in te smeren, en hier strooi je dan het suiker op. (dit blijft dan plakken aan de boter en vormt een soort van karamel :-P
Groetjes, Betty
Ik lees meng water met gist..
en daarna hoort het bij het melkmengsel?
of wanneer voeg ik het toe..?
Hoi, er staat niet in het recept wanneer de gist erbij moet..!
Groetjes Bettie
Hi Bettie, deze gaat samen met de eieren en de melk bij de bloem. Ik heb het even aangevuld in het recept.
Bedankt voor het doorgeven!
Hi Bettine,
Je zegt bij de vulling 200 gr bruine basterdsuiker nodig te hebben, maar in de suiker-kaneel mix gebruik je er maar 120 gram van. Wat doe ik met die andere 80 gram?
Groet Hilleke
Hi Hilleke, sorry voor het typefoutje, maar voor de vulling gebruik je de volledige 200 gram bruine suiker en niet 120. Ik heb het meteen even aangepast.
Top, bedankt. Hij was super lekker!
Hallo Bettina,
In het recept staat bruine basterdsuiker, maar tegenwoordig heet dat bij Van Gilse lichte en donkere basterdsuiker. Welke gebruik je voor de kaneelbroodjes?
Groetjes,
Jenny
Hi Jenny
wat jij wilt hoor. Met lichtbruine basterdsuiker krijg je normale kleur zandkoekjes. Met de donkerbruine basterdsuiker krijg je donkerbruine zandkoekjes.