Categories: Overige

FoodWeLove box (een-verrassing-voor-jezelf-box)

Deze maand ontving ik mijn allereerste foodbox ever! En dat werd een doos met Engelse delicatessen van FoodWeLove.

Er zijn verschillende bedrijven in Nederland die maandelijks een box vol lekkernijen samenstellen, en bezorgen deze dan ook bij je thuis. Zo kreeg ik deze maand een cadeautje van mezelf, en liet mij verrassen met een doos vol delicatessen van FoodWeLove.

FoodWeLove is in Oktober 2012 opgericht door Marleen Basart. Deze dame besloot haar hart te volgen en maakt ons nu elke maand blij met een doos vol heerlijkheden. Alle producten zijn puur & eerlijk en hebben een eigen verhaal. Zo ook de mensen met wie zij elke maand de boxen samenstelt: Chefkoks, Kookboekenschrijvers en mensen die gewoon heerlijke  producten maken. Elke maand is weer uniek! Doordat de inhoud van de box uiterst geheim blijft, is het elke maand net kerstochtend en kun je niet wachten om de box te openen en alles te bekijken. Het mooiste komt nog: je mag het daarna allemaal nog gaan opeten ook!

Wat zat er in de FoodWeLove Box van Maart 2013 (v.l.n.r.):

  1. Organic Black Fox Cider – Dunkertons: Biologische appel cider uit Herefordshire, Engeland.
  2. Dandelion & Burdock – Fentimans: Frisdrank op basis van paardenbloem (=dandelion) en distel (=burdock). Wordt traditioneel gedronken bij Fish ‘n Chips.
  3. Scones Mix – DaPeppa: Huisrecept van de moeder van chef Chris Naylor: om zélf thuis scones te maken. Serveren met clotted cream & jam uiteraard.
  4. Olijfolie uit Foggia – Meeuwig & Zn.: Verkregen uit de eerste koude persing, en heeft een intense volle geur. Geschikt voor dressings of dippen van brood.
  5. Remeker Puur – Remeker Jersey Boerenkaas: Kaas gemaakt van de melk van Engelse Jersey koeien. Uitgeroepen tot ‘Beste Belegen Kaas van Nederland’ (Horecava 2013).
  6. Spring Chocolate Bar – SWEET: Pure chocolade met zonnebloempit, aardbei, mint, bijenpollen en citroen.

Hoe heb ik ervan genoten? 

Kaasplankje (verrukkelijk kaasje) met vers afgebakken ciabatta. Heerlijk om in de smaakvolle olie te dopen en daarna in grofgemalen zeezout met basilicum. Serveer er ook wat vleeswaren, zoals parmaham, bij.

Lekker als toetje..  of gewoon zo maar…   een geweldige chocoladereep met een glaasje port.

Geen traditionele Fish ‘n Chips maar gewoon mijn eigen variant. Het paardenbloem/distel drankje rook alleen een beetje drop-achtig, en de combinatie werd daardoor wel een beetje vreemd. (Ik denk dat je hier typisch Engels voor moet zijn..) Maar op zichzelf staand is het een vreemd maar lekker drankje.

De fles appel cider viel naar mijn smaak tegen, maar dat komt waarschijnlijk omdat ik een zoete appel cider drinkster ben. De fles uit deze box is een medium-dry variant, maar drink deze dus gerust al aperitief.

Daarnaast verraste ik mijzelf met een mini-high tea:  heerlijke scones van Chris’mum,  met mijn eigen gemaakte clotted cream en frambozen jam.

  Ultiem surprise moment bij het openmaken van de box, de inhoud wordt namelijk strikt geheim gehouden tot na de leveringen. Alles is netjes en mooi verpakt. De website van FoodWeLove publiceert ook de achtergrond van  elk product ca. 1 week nadat de box is geleverd. De olijfolie en chocolade zijn persoonlijke favorieten geworden! Goede mogelijkheid om onbekende producten te kunnen proberen.

 

 

Smaak is persoonlijk, dus het kan zijn dat je iets geleverd krijgt dat volgens jouw smaak niet lekker is.

 

Bovenstaande box is gemaakt in samenwerking met sterrenchef Chris Naylor van Restaurant Vermeer. Deze foodbox is t/m 20 April 2013 te bestellen op de website van FoodWeLove, en de prijs is vanaf  € 24.95  inclusief verzendkosten.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago