Deze Italiaanse Quiche met courgette en zongedroogde tomaten is een ode aan Italië. Met zijn tri-colore en uitgesproken smaken is dit de perfecte hartige taart of eigenlijk een quiche, voor die momenten dat je naar de zomer verlangd.
Ik ben dol op quiches! Ideaal om restjes groente of vlees in te verwerken. En heerlijk voor de lunch, als licht diner, maar ook op de borrelplank of tijdens feestjes doen quiches en hartige taarten het heel goed. En een quiche kan natuurlijk niet zonder een goede portie kaas! Onlangs vertelde ik jullie al over mijn Bucketlist trip naar Toscane naar Parrano kaas. Naast een kookworkshop bovenop een berg in Toscane, werd er ook veel kaas gegeten. En dan heb ik het over Goudse kaas met een Italiaans tintje. Parrano staat namelijk bekend om de zakjes met kaassnippers en geraspte kaas, die je in het koelschap van de supermarkten tegenkomt. En onlangs heeft men ook stukken versgesneden kaas uitgebracht in een ‘originale’ en ‘robusto’ variant. Ik besloot om er in in ieder geval deze smaakvolle Italiaanse quiche met courgette en zongedroogde tomaten mee te maken.
Deze stukken vers gesneden Parrano kaas zijn heerlijk van smaak en natuurlijk ideaal voor de borrel. Maar ook tijdens het koken komt deze kaas heel goed van pas. Zo maakte ik met blokjes Parrano kaas een overheerlijke, vegetarische Italiaanse quiche met zongedroogde tomaat. Alleen nog even in puntjes snijden en, warm of koud, serveren tijdens je volgende borrel. Voor heel eventjes was ik ook weer terug in Toscane. Ben je grote fan van deze Italiaanse quiche? Maak dan ook eens een Franse Quiche Lorraine, of een Quiche met asperges en geitenkaas. Stuk voor stuk overheerlijke recepten.
Deze Italiaanse Quiche met courgette en zongedroogde tomaten is een ode aan Italië. Met zijn tri-colore en uitgesproken smaken is dit de perfecte hartige taart of eigenlijk een quiche, voor die momenten dat je naar de zomer verlangd.
Extra:
*Gebruik je zongedroogde tomaat op olie – uit een potje? Giet dan enkel de olie af. Wellen is niet nodig.)
Je
Dit artikel betreft een samenwerking met Parrano . Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…