Vis Recepten

Indiase kedgeree met gerookte makreel

Deze Indiase kedgeree met gerookte makreel is een super makkelijk, smaakvol rijstgerecht dat je binnen no time op tafel hebt staan. In India wordt kedgeree traditioneel als ontbijt gegeten. Ik geef alleen zelf toch wel de voorkeur aan het serveren hiervan op een doordeweekse avond.

Indiase kedgeree maken

Van origine wordt het rijstgerecht kedgeree in India niet met vis bereid, maar met bonen of linzen. De Indiase keuken blinkt uit in lekkere vegetarische gerechten en peulvruchten zijn hier veelvuldig in voor. Later is er een alternatief voor kedgeree ontstaan met vis en dan met name gerookte schelvis. Ik heb er een eigen twist aan gegeven door de Indiase kedgeree met gerookte makreel en peper te serveren. Je kunt dit gerecht zowel warm als koud serveren. Dus mocht je wat over houden, bewaar dit dan vooral goed afgesloten en gekoeld tot 1 of 2 dagen erna. Ik kan je zeggen dat deze na het sporten of als uitgebreide lunch het ook heel goed zal doen.

Nog meer recepten met vis

Makreel is namelijk een gezonde, vette vis die goed past binnen het kader van eens per week (vette) vis op het menu. Zo krijg je meteen weer een flinke portie gezonde omega 3-vetzuren binnen. Lees hier een artikel over de gezondheidsvoordelen van regelmatig vis eten. Ben je daarbij op zoek naar meer inspiratie voor makkelijke, doordeweekse gerechten met (vette) vis? Bekijk dan eens dit recept van makreelsalade met mango, of deze van courgetti met zalm en avocado die ideaal is als balansmaaltijd in deze maand vol goede voornemens! Ook erg lekker zijn deze tonijnkoekjes met ravigottesaus! Geniet dus lekker van deze Indiase kedgeree met gerookte makreel en nog veel meer lekkere recepten met vis!


Print

Recept: Indiase kedgeree met gerookte makreel

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4 from 1 review

Deze Indiase kedgeree met makreel is een super makkelijk, smaakvol rijstgerecht dat je binnen no time op tafel hebt staan. In India wordt kedgeree traditioneel als ontbijt gegeten. Ik geef alleen zelf toch wel de voorkeur aan het serveren hiervan op een doordeweekse avond en om er dan lekker wat gerookte makreel en peper doorheen te doen!

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 15 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met vis
  • Cuisine: Indiase keuken

Ingredients

Scale
  • 125 gram basmatirijst
  • 2 makreelfilets met peper
  • 2 eieren
  • 2 witte uien
  • Een halve courgette
  • 3 teentjes knoflook
  • 5 takjes verse peterselie
  • 2 el. kerriepoeder
  • Peper en zout
  • 3 el. kokosolie

Instructions

  1. Bereid de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af zodra de rijst gaar is en en zet nog even apart.
  2. Snij de halve courgette ondertussen in blokjes. Schil de ui en snij deze in dunne, halve ringen. Pers de knoflook alvast uit. De makreelfilets snij of scheur je in kleinere stukken.
  3. Kook de eieren zo’n 8 minuten zodat ze hardgekookt zijn. Laat ze schrikken onder koud water, pel ze en snij in vieren.
  4. Verwarm de kokosolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg het kerriepoeder toe en roer goed door. Vervolgens voeg je de uien toe en bak deze totdat ze glazig zijn. Dan schep je ook de courgette en knoflook in de pan en bak dit nog enkele minuten mee.
  5. Schep de rijst en makreel door het ui-courgettemengsel. Knip de peterselie fijn boven de pan. Roer goed door, proef, en voeg naar eigen smaak nog peper en/of zout toe.
  6. Serveer de kedgeree met de eieren eroverheen verdeeld.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Indiase kedgeree met gerookte makreel wilt gaan maken!

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

View Comments

Recent Posts

Gevulde Appels uit de oven

Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…

2 dagen ago

Sinterklaas Sate van kiphaasjes

De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…

3 dagen ago

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

5 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

6 dagen ago

Indonesische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

1 week ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago