Deze Indiase kedgeree met gerookte makreel is een super makkelijk, smaakvol rijstgerecht dat je binnen no time op tafel hebt staan. In India wordt kedgeree traditioneel als ontbijt gegeten. Ik geef alleen zelf toch wel de voorkeur aan het serveren hiervan op een doordeweekse avond.
Van origine wordt het rijstgerecht kedgeree in India niet met vis bereid, maar met bonen of linzen. De Indiase keuken blinkt uit in lekkere vegetarische gerechten en peulvruchten zijn hier veelvuldig in voor. Later is er een alternatief voor kedgeree ontstaan met vis en dan met name gerookte schelvis. Ik heb er een eigen twist aan gegeven door de Indiase kedgeree met gerookte makreel en peper te serveren. Je kunt dit gerecht zowel warm als koud serveren. Dus mocht je wat over houden, bewaar dit dan vooral goed afgesloten en gekoeld tot 1 of 2 dagen erna. Ik kan je zeggen dat deze na het sporten of als uitgebreide lunch het ook heel goed zal doen.
Makreel is namelijk een gezonde, vette vis die goed past binnen het kader van eens per week (vette) vis op het menu. Zo krijg je meteen weer een flinke portie gezonde omega 3-vetzuren binnen. Lees hier een artikel over de gezondheidsvoordelen van regelmatig vis eten. Ben je daarbij op zoek naar meer inspiratie voor makkelijke, doordeweekse gerechten met (vette) vis? Bekijk dan eens dit recept van makreelsalade met mango, of deze van courgetti met zalm en avocado die ideaal is als balansmaaltijd in deze maand vol goede voornemens! Ook erg lekker zijn deze tonijnkoekjes met ravigottesaus! Geniet dus lekker van deze Indiase kedgeree met gerookte makreel en nog veel meer lekkere recepten met vis!
Deze Indiase kedgeree met makreel is een super makkelijk, smaakvol rijstgerecht dat je binnen no time op tafel hebt staan. In India wordt kedgeree traditioneel als ontbijt gegeten. Ik geef alleen zelf toch wel de voorkeur aan het serveren hiervan op een doordeweekse avond en om er dan lekker wat gerookte makreel en peper doorheen te doen!
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Indiase kedgeree met gerookte makreel wilt gaan maken!
Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
View Comments
Vandaag gemaakt,
. Was heerlijk.