Ontbijt Recepten

Havermout taartjes met pompoen en chocolade

Vandaag deel ik het recept van deze heerlijke vegan havermout taartjes met pompoen en chocolade met jullie. Maak deze eens lekker in het weekend, plaats ze goed afgesloten in de koelkast en je kunt een week lang ontbijten met gezonde havermout taartjes! 

Gezonder ontbijten.

Ontbijten? Jazeker, hoe lekker kun je die bruine boterham met pindakaas vervangen? Ik probeer altijd zoveel mogelijk gezonde variaties te bedenken voor mijn ontbijt zoals een smoothie, kwark met fruit, bananenbrood en havermout taartjes. Zodat ik de dag start met een bonk energie en al diverse gezonde voedingsstoffen binnen heb. Nu de winkels vol liggen met pompoen inspireerde dit me om ook hiermee voor het ontbijt havermout taartjes met pompoen en chocolade mee te maken.

Variatietip havermout taartjes met pompoen

Ik gebruikte in dit recept voor havermout taartjes met pompoen een schepje speculaas & koekkruiden, maar een nog beter alternatief is zelf pumpkin spice te maken en dat in het recept te gebruiken. Deze smaakmaker doet het altijd goed in onze recepten met pompoen.

Geduld met havermout taartjes met pompoen

Hou er rekening mee dat zelf pompoen puree maken wat tijd vraagt, maar dit kun je ook eventueel een avond van te voren doen. Bovendien moeten deze havermout taartjes met pompoen minstens 2 uur in de koelkast om de chocolade uit te laten harden. Dus eventueel doe je dat ook de avond ervoor, en dan kun je de havermout taartjes met pompoen de volgende ochtend meteen op tafel zetten.

Print

Recept: Havermout taartjes met pompoen en chocolade

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 15 minutes
  • Cook Time: 1 hours
  • Total Time: 1 hours 15 minutes
  • Yield: 8 taartjes 1x
  • Category: ontbijt

Ingredients

Scale
  • 1 flespompoen (geschild ongeveer 325 gram)
  • 85 gram havermout
  • 15 gram gebroken lijnzaad
  • 35 gram kokosolie
  • 1.5 theelepel speculaas & koekkruiden
  • 10 pecannoten
  • 2 el. agavesiroop
  • 200 gram pure (vegan) chocola
  • Snuf zout

Benodigdheden:

  • Muffinvorm (bakblik)
  • Staafmixer of keukenmachine

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Snij de flespompoen in stukken. Verwijder de pitten en schil de pompoen. Plaats de stukken pompoen op een vel bakpapier op een ovenrooster in het midden van de oven. Rooster de pompoen zo’n 40 minuten. Prik na de oventijd met een vork in het vruchtvlees, als dit zacht is kun je de pompoen uit de oven halen. Zet de oven niet uit.
  2. Vet het bakblik alvast in met wat van de kokosolie. Als de olie niet vloeibaar is, plaats je deze kort in de oven bij de pompoen. Verkruimel ook alvast de pecannoten wat fijner.
  3. Doe de stukken pompoen in een kom, samen met de resterende kokosolie en 2 el. kraanwater. Met een staafmixer of in de keukenmachine, mix je het toch een grof, smeuïg mengsel. Schep met een lepel het havermout, de lijnzaad, pecannoten, agavesiroop, zout en koekkruiden erdoorheen.
  4. Verdeel het ‘taartdeeg’ over de 8 muffinvormpjes. Druk met een lepel een kuiltje in het midden waar later de gesmolten chocola in gegoten wordt. Plaats de vorm voor 10 minuten in de oven.
  5. Ondertussen smelt je in een steelpannetje de chocola op het laagste vuur. Roer regelmatig zodat de chocola niet aanbrandt.
  6. Zodra de oventijd voorbij is, giet je de gesmolten chocola over de taartjes Laat goed afkoelen en plaats afgedekt voor minstens 2 uur in de koelkast. Met een (warm) mes kun je vervolgens heel voorzichtig de havermout taartjes met pompoen en chocolade uit de vorm halen en serveren.

Geniet ervan!

Liefs, Nanda

Notes

x

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

View Comments

  • Ik heb ze gisteravond gemaakt en wil ze vanochtend als ontbijt eten.
    Klopt het dat de taartjes ‘zacht’ blijven ? De chocolade is goed uitgehard.

    • Hi Miene,
      ze worden niet zo hard als bijvoorbeeld appeltaartdeeg, maar blijven wat zachter, haast 'smeuig'
      Maar dat is helemaal niet erg toch ;-)

  • Hai,
    Lijkt me erg lekker om te maken, maar ben nogal wat "makkelijk" kun je ook van die blokjes pompoen uit de vriezer hiervoir gebruiken? Tnx!

  • Hoi! Ik heb ze zojuist gemaakt met pompoen puree van 1 zakje pompoen blokjes. 11 minuutjes gekookt. Flink uit laten lekken in vergiet. Ging prima!
    Had geen honing of siroop dus 6 dadels fijn gesneden. Werkt top! Dankjewel voor het lekkere recept!

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago