Lunch recepten

Broodje met geraspte ei en avocado

Ik hoor je denken hoor… een geraspt ei?!? Maar niets is minder waar! Er gaat een nieuwe trend rond op TikTok en dat is een broodje met geraspte ei en avocado. Dit moet je gewoonweg proberen om het te kunnen begrijpen. En dan wordt het vast ook jouw nieuwe favoriet!

TikTok Trend: geraspte ei en avocado toast

Voor deze nieuwste TikTok trend ga je een gekookt ei raspen en serveert deze met geprakte avocado op toast of een broodje. Het ei is super zacht door de fijne, geraspte structuur en past perfect bij die smeuïge avocado. Maak het geheel af met een beetje srirachasaus voor de pit, of gebruik chili flakes en het feestje is compleet. Dit broodje met geraspte ei is een ware traktatie voor de lunch of zelf het ontbijt. En is eigenlijk nog best gezond ook! Dit recept is een beetje vreemd maar absoluut lekker! Wist je dat een geraspt ei ook heel goed combineert met een vegetarisch pasta gerecht met lekker veel kaas of truffel?

Tijdens de lockdowns hebben we ons geen moment verveeld. Dit zijn namelijk 10x Food trends, recepten en foodhacks die compleet viraal zijn gegaan op TikTok .

Nog meer recepten voor avocado & ei

Eieren en avocado’s zijn een ‘match made in heaven‘! Ze passen perfect bij elkaar en ik heb dan ook diverse manieren om deze twee samen te serveren voor het ontbijt of lunch. Niet alleen met dit broodje geraspte ei en avocado, maar wat dacht je bijvoorbeeld samen op een gepofte zoete aardappel met uitgebakken spek? Ook lekker en heel erg lowcarb of zelfs ketoproof: gebakken avocado uit de oven met ei! En heb je ooit wel eens gedacht om gevulde eieren te maken met avocado vulling? Daarnaast zijn deze zoete aardappel toastjes met kwartel ei een lekker gezond borrelhapje!


Print

Recept: Broodje geraspte ei en avocado

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

 Er gaat een nieuwe trend rond in foodieland en dat is een broodje met dus geraspte ei en avocado. Je leest het goed: je gaat hiervoor een gekookt ei raspen en serveert deze met geprakte avocado op toast met srirachasaus. Dit moet je gewoonweg proberen om het te kunnen begrijpen. En dan wordt het vast ook jouw nieuwe favoriet!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min. (+ koelen)
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 15 minuten
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: Lunch

Ingredients

Scale
  • 1 ei
  • ½ avocado
  • ¼ limoen
  • 1 afbak broodje (bijv. Kampioentje)
  • optioneel: 1 tl mayonaise
  • srirachasaus
  • peper & zout

Instructions

  1. Vul een steelpannetje met ruim water en plaats hier het ei in. Breng aan de kook, verlaag het vuur naar middelmatige temperatuur en laat het ui 10 minuten doorkoken. Giet daarna af, laat schrikken onder koud water en afkoelen. Tip van Betty: Het beste is om het ei al eerder op de dag te koken en na het afkoelen minstens 1 uur in de koelkast te stoppen. Een goed koud ei raspt namelijk wat makkelijker.
  2. Lepel de avocado uit en plaats in een kommetje. Knijp de limoen uit en voeg het sap toe aan de limoen. Prak het geheel fijn en breng op smaak met zout en peper.
  3. Bak het afbakbroodje af in de oven. Check je verpakking voor juiste temperatuur en bereidingstijd. Snijd het warme broodje doormidden.
  4. Smeer eventueel een beetje mayonaise uit over de snijvlakken. Lepel vervolgens de avocado er overheen.
  5. Pel het gekoelde ei en rasp deze met een fijne rasp uit over het broodje.
  6. Breng het broodje met geraspte ei op smaak met zout & peper en srirachasaus naar wens. Serveer direct!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Je kunt voor dit recept ook toast maken van een dikke plak vers brood. Bak hem een paar minuten af in de oven, toaster of zelfs in een koekenpan.

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van dit recept voor een broodje geraspte ei en avocado. Zo lekker!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

3 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

4 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

5 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

6 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

7 dagen ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

1 week ago