Zijn we gezegend met heerlijk voorjaarsweer? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer eens aan te zetten. En deze Iberico Ribfingers met bbq saus wil jij ook proberen! Je hebt slechts 4 ingrediënten benodigd maar ze zijn echt fantastisch!
Nu hoor ik je al denken: wat zijn Iberico rib fingers? Toen mijn echtgenoot het voorstelde krabte ik me even achter mijn oren. Maar zijn verklaring was helder: “denk aan spareribs, maar dan zonder botjes!” Het is dus het vlees afkomstig van Iberico varkensribbetjes. Dan hou je namelijk overheerlijk mals en sappig vlees over die je heel eenvoudig op de barbecue kunt bereiden. Wij brengen de Iberische ribfingers op smaak met standaard BBQ kruiden en een BBQ saus in fles gewoon uit de supermarkt. En omdat de ene barbecuesaus niet de andere is heb je zo ook elke keer weer een andere smaaksensatie te pakken.
Ze zijn een beetje ‘sticky’, zoet en kruidig tegelijk, maar ook ‘chewwy’ en gewoonweg heerlijk. Wij bereidde ze dus op de barbecue en serveerde de spareribs zonder bot met een zoete aardappel gratin uit de oven en gestoomde broccoli en geroosterde tomaatjes uit de oven. Maar de rib fingers zijn ook heerlijk op een broodje met bijv. coleslaw, of een salade. Denk aan pulled pork maar dan anders! Je kunt de Iberico rib fingers bij je lokale slager bestellen. Of surf even naar een online barbecue vlees winkel zoals Beef& Steak.
Maar naast het bereiden van deze spareribs zonder bot hebben wij nog meer heerlijke barbecue recepten voor je in petto! Wat dacht je bijvoorbeeld van deze zoete speklapjes? Lekker met kool en rijst! Maar deze typisch Mexicaanse Taco’s al pastor zijn ook een van onze favorieten! Check hier maar liefst 20x barbecue recepten met vlees of vis! Zo wordt de lockdown nog een echt feestje! Heel veel barbecue plezier en geniet lekker van deze Iberico rib fingers met bbq saus!
Geef die barbecue maar een slinger en ga lekker deze Iberico rib fingers maken! Denk aan spareribs, maar dan zonder botjes! Het is dus het vlees afkomstig van Iberico varkensribbetjes. Dan hou je namelijk overheerlijk mals en sappig vlees over die je heel eenvoudig op de barbecue kunt bereiden. Marineer metBBQ kruiden en BBQ saus. Heerlijk op een broodje met bijv. ijsbergsla, coleslaw en pickles. Maar ook als vlees hoofdgerecht bij aardappels en geroosterde groenten.
(* Check of de BBQ kruiden mix reeds zout bevat. Zo niet, dan zul je nog wat zout dienen toe te voegen aan de kruiden. SPareribs kruiden mag en kan natuurlijk ook)
Extra:
Eet smakelijk!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Iberische rib fingers wilt gaan maken!
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…