Bakrecepten

Hazelnoot Amaretti koekjes met chocolade

Laatst deelde ik een recept voor de Italiaanse Amaretti koekjes gemaakt van (bittere) amandelen. Het tedere koekje is een liefhebber van velen en ik besloot dan ook om een variatie hierop te maken. En dat werden dus deze Hazelnoot Amaretti koekjes met chocolade in het midden. Zet jij de oven alvast aan?

Hazelnoot Amaretti koekjes maken

Deze dame is dol op zelfgemaakte koekjes en ik bak dan ook graag wat lekkere Italiaanse koekjes voor bij de koffie. Naast het basisrecept voor Amaretti koekjes met amandelmeel maken kun je dus nu ook aan de slag met deze Italiaanse hazelnootkoekjes. Ze bevatten geen tarwebloem, maar bestaan uit gemalen hazelnoten met eiwitten. Deze hazelnoot amaretti koekjes met chocolade waren bij ons thuis meteen een hit en moest ik dus ook met jullie delen.

Nog meer Italiaanse koekjes en dolci

Heb jij ook lekkere trek gekregen? Naast deze Hazelnoot Amaretti koekjes met chocolade heb ik nog veel meer lekkere Italiaanse koekjes en dolci recepten op deze website staan. Want ken jij de knapperige en dubbel gebakken Italiaanse cantuccini koekjes al? En laten we dan ook de echt typische Italiaanse taarten zoals ricotta taart (met chocolade) of een verrukkelijk citruscake niet vergeten.

Benieuwd hoe de video voor deze hazelnoot amaretti koekjes maken er uit ziet? Bekijk deze video op instagram!


Print

Recept: Hazelnoot Amaretti koekjes met chocolade

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ken je de zachte Italiaanse Amaretti koekjes al? Naast de standaard variant met amandelen maakt ik nu ook een hazelnoot amaretti koekje met chocolade in het midden. Deze wil je ook proeven!

Ingredients

Scale
  • 300 gram (blanke) hazelnoten
  • 1 el. maizena
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 1 el. cacao poeder
  • 2 eiwitten, op kamertemperatuur
  • snufje zout,
  • 1 el. Frangelico hazelnoot likeur (of gebruik Monin hazelnoot siroop)
  • 50 gram poedersuiker
  • handjevol (mini) chocolate chips (of gebruikt gehakte pure chocolade)

Extra:

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden Celcius (175 hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Stop de hazelnoten in een foodprocessor en hak deze binnen 30 seconden fijn. Een klein hakmolentje werkt ook al zal je dit dan in 2 -3 porties moeten doen.
  3. Voeg daarna de suiker, maizena en cacao toe en zet weer even kort aan om te vermengen en fijn te malen. Ook weer max 30 seconden ivm de warmte (we willen geen notenpasta maken). Leg de fijngehakte hazelnoten op een ruim bord om even af te koelen.
  4. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout in een vetvrije kom.
  5. Voeg nu het hazelnotenmengsel en amaretto toe aan de stijfgeklopte eiwitten en spatel rustig door. Het zal behoorlijk indikken en zelfs op smeuïg notenspijs gaan lijken. Verdeel het deeg in tweeën en vorm hier 2 dikke rollen van met een doorsnede van 3 cm.
  6. Stop de poedersuiker in een breed bord en wentel hier de rollen doorheen. Leg op een snijplank en snijd elke rol in 8 plakjes. Wentel de snijvlakken ook door de poedersuiker en rol daarna snel met je handen tot een balletje. Leg ze evenredig op de bakplaat.
  7. Druk de balletjes een beetje plat met de palm van je hand en druk met je duim in het midden een beetje in. Ik gebruik 4 chocolate chips (doorsnede 1 cm) per koekje. Leg er 1 met de bolle kant omlaag en daarna 3 stuks in een soort tentje, tegen elkaar aan erbovenop. Als de chocolade straks smelt heb je een grote druppel op het koekje liggen namelijk. Maar een dik vierkant blokje pure chocolade werkt ook prima.
  8. Schuif de plaat in het midden van de oven en bak de hazelnoot amaretti koekjes gedurende 12-16 minuten, of tot de scheurtjes bruin worden.
  9. Haal uit de oven, laat 1 minuut staan op de warme plaat en verplaats daarna de Italiaanse hazelnootkoekjes naar een rooster en laat volledig afkoelen. Je kunt ze hierna gerust 1 week in een koektrommel bewaren.

Eet smakelijk! Groetjes.


BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag gaat met het maken van deze Italiaanse hazelnootkoekjes ofwel hazelnoot amaretti koekjes.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 weken ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

3 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

3 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

3 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

3 weken ago