Na een koude herfstnacht is niets lekkerder dan wakker worden met een warme kom havermoutpap! Met gebakken peer deze keer, want met de specerijen maak dit een heerlijk herfstontbijt om van te genieten!

Ontbijten met Havermoutpap

Zoals jullie weten ben ik dol op ontbijtrecepten met havermout . Je maakt er o.a. de lekkerste zoete baksels, muffins, koeken en taartjes mee voor het ontbijt. Maar ook die typisch Hollandsche havermoutpap is nog steeds een grote liefhebber aan onze ontbijttafel. Staan in de zomer de gekoelde ‘overnight oats’ in de koelkast, zo gaan we in het najaar juist weer over naar de warme varianten havermoutpap recepten. En deze havermoutpap met gebakken peer past perfect bij deze koudere herfstdagen!

Wil je alles te weten komen over het bereiden van de perfect havermoutpap! Check dan hier de video met al mijn tips en trucs!

Heerlijke herfst ontbijt recepten

Tijdens de herfst zet je heerlijke verwenontbijtjes zoals deze op tafel. Niet alleen deze herfst havermoutpap met gebakken peer, maar ik heb nog veel meer heerlijke herfst ontbijt recepten op deze website staan! Ga op gezond met een glutenvrije en low carb noten granola! Maar deze granola taart met kleurrijke bessen is ook heerlijk genieten! En hoe klinkt een appeltaart tosti met mascarpone en appel je in de oren? Of ga voor een kruidig ontbijttaartje met pindakaas en appel om de herfst te vieren! Voor speciale gelegenheden of gewoonweg het weekend zijn deze speculaas croissants ook een ware traktatie!


Print

Havermoutpap met gebakken peer

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Na een koude herfstnacht is niets lekkerder dan wakker worden met een warme kom havermoutpap! Met gebakken peer deze keer, want met de specerijen maak dit een heerlijk herfstontbijt om van te genieten! Top af met kaneel, pumpkin spice, noten of zaden.

Ingredients

Scale
  • 90 gr havermout,
  • 2 el pompoenpitten enof zonnebloempitten
  • 250 ml gekookt water,
  • 250 ml plantaardige melk,
  • ½ tl pumpkin spice kruiden (of gebruik kaneel of speculaas kruiden)
  • 2 kleine peren
  • 1 tl roomboter
  • 1 el (bruine) basterdsuiker
  • 0,25 tl gemalen kaneel

Instructions

  1. Stop de havermout, pumpkin spice kruiden en de pompoen of zonnebloempitten in een klein kookpannetje en overgiet met het gekookte water. Laat minstens 10 minuten wellen.
  2. Ondertussen snijd je de peren overlangs in plakken van 1 cm dikte. Snijd de klokhuizen er uit en verwijder de steeltjes. Houd 4 mooie grote plakken apart. De rest snijd je in de blokjes. Voeg toe aan de pan met havermout.
  3. Verwarm de boter in een koekenpan en leg hier de 4 mooie plakken peer in. Bak 1 minuut aan deze zijde. Strooi hier de helft van de suiker overheen en draai de plakken om. Strooi hier vervolgens de overige suiker overheen en breng op smaak met het kaneel. Bak ook 1 minuut aan deze zijde. Draai daarna het vuur uit.
  4. Schenk de plantaardige melk bij de havermout, roer goed door en breng het geheel aan de kook. Laat zachtjes opwarmen op middelmatige temperatuur, gedurende 5 minuten, en blijf tussendoor goed dooroeren.
  5. Schep de havermoutpap in twee kommen. Leg hier op elk 2 plakken gebakken peer en top af met jouw favoriete toppings! Ook lekker: Giet er tot slot een heel klein beetje maple syrup overheen!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze herfstige havermoutpap met peer wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

6 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago