Het is weer Meatless Monday en deze vegetarische groene minestrone met risotto zit bomvol groenten en dus rijst in plaats van pasta! Je kunt hem daarom ook serveren als vullende maaltijdsoep.

Een vegetarische groene minestrone soep

Maak lekker een grote pan vol, want je kunt deze soep nog enkele dagen goed afgedekt bewaren in de koelkast. Even opwarmen en je hebt in de dagen erna nog een heerlijke lunch of makkelijk diner. Bovendien is deze groene minestrone soep ideaal voor kliekjes groene groenten, dus voeg vooral ingrediënten toe die je nog hebt liggen! Maar wat deze soep helemaal speciaal maakt is het feit dat ik rijst gebruikt als vullling in plaats van pasta!

Maaltijdsoep in de zomer

Waar maaltijdsoepen in de winter altijd lekker verwarmend zijn, vind ik sommige maaltijdsoepen juist ook heel goed passen op een zwoele zomeravond. Niet te machtig en als je hem lauwwarm serveert breekt het zweet ook niet meteen uit tijdens het eten ervan 😉 Bij Betty’s Kitchen zijn we gek op maaltijdsoepen. Inspiratie voor andere maaltijdsoepen die ook heel goed geschikt zijn voor in de zomer? Probeer ook eens deze mediterraanse orzo maaltijdsoep met spinazie of deze tomatensoep met linzen en geitenkaas! Maar ook deze minestrone soep met groene kool en tortellini is een aanrader!


Print

Recept: Groene minestrone met risotto

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze vegetarische groene minestrone met risotto zit bomvol groenten en dus rijst in plaats van pasta! Je kunt hem daarom ook serveren als vullende maaltijdsoep.

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 45 minuten
  • Total Time: 45 minuten
  • Yield: 34 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 100 gram risotto rijst
  • 1 courgette
  • 125 gram groene aspergetips
  • 50 gram verse spinazie
  • 150 gram tuinerwten (diepvries)
  • 125 gram cannellinibonen
  • 2 bosui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 flinke tak verse rozemarijn
  • 3 groentebouillonblokjes
  • 3 el croutons (bv. met knoflooksmaak)
  • Geraspte kaas (hoeveelheid naar eigen wens)
  • Olijfolie om te bakken

Instructions

  1. Snij de courgette in kleine blokjes en de knoflook heel fijn. De bosui snij je in dunne ringen en van de groene aspergetips snij je 1 cm. van de onderkant. Als laatste snij je de verse spinazie en knip of snij de verse rozemarijn heel fijn.
  2. Laat de bouillonblokjes alvast oplossen in 1500 ml water en zet dit nog even apart. Verwarm flink wat olijfolie in een hapjespan. Bak de courgette enkele minuten totdat deze lichtbruin gaat kleuren. Vervolgens voeg je de knoflook en risotto rijst toe. Schep goed om.
  3. Voeg een scheut bouillon toe aan de pan. Laat de risotto de bouillon opnemen en zodra dit is gebeurd voeg je een nieuwe scheut bouillon toe. Dit herhaal je tot de laatste scheut bouillon. Zodra je deze hebt toegevoegd voeg je nog 250 ml. extra water toe, de spinazie, tuinerwten, cannellinibonen en rozemarijn.
  4. Breng de soep aan de kook en laat 6 minuten zachtjes doorkoken. Klaar om te serveren! Schep de minestrone in soepkommen. Serveer met de bosui, croutons en geraspte kaas eroverheen verdeeld.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze groene minestrone met risotto wilt maken!

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

3 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

4 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

7 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

2 weken ago