Deze Griekse week sluiten we natuurlijk af met een heerlijk dessert uit de Griekse keuken! De naam Karidópita is afgeleid van het Griekse “karýdia” dat walnoten betekent en “pita” dat staat voor een taartje. Na het bakken wordt de cake overgoten met een sinaasappelsiroop en dat maakt hem zo lekker dat je dit gewoonweg een keertje moet proeven.
In het beslag zitten lekker veel fijngehakte walnoten die samen met kaneel en kruidnagel de basis vormen voor deze Griekse cake. Aan de siroop met sinaasappel kun je tevens ook wat brandy of andere sterke drank toevoegen als je wilt. Het doordrenkt de zachte Griekse walnoten cake volledig en maakt hem lekker zoet en plakkerig. Serveer de karidópita cake als een los blokje bij de koffie of thee. Maar hij is ook erg lekker met een bolletje vanille ijs en dan als toetje. Ik gebruikte in ieder geval het recept van Laura’s Bakery, dan zit je altijd wel goed.
De Grieken sluiten hun avondmaaltijden graag af met een glaasje Metaxa, dat is een alcoholisch digestief gemaakt van druiven. Maar uiteraard is een lekker versnapering zoals deze karidópita Grieks walnoten cake ook op zijn plek. Probeer een volgende keer ook eens deze Griekse griesmeelcake genaamd ‘Halva‘ uit. Ga je meer voor eenvoud dan is deze Griekse yoghurt met (wal)noten en honing voor jou! Check hier een compleet Griekenland weekmenu om deze zomer lekker van te smullen en uiteraard vindt je nog veel meer lekkere recepten uit de Griekse keuken hier terug op de website.
Deze Griekse week sluiten we natuurlijk af met een heerlijk dessert uit de Griekse keuken! De naam Karidópita is afgeleid van het Griekse “karýdia” dat walnoten betekent en “pita” dat staat voor een taartje. Na het bakken wordt de cake overgoten met een sinaasappelsiroop en dat maakt hem zo lekker dat je dit gewoonweg een keertje moet proeven.
Voor de walnoten cake:
Extra:
Kali Orexi! (= eet smakelijk!)
Groetjes, Betty
Deze karidópita Griekse Walnoten cake is gedurende 4-5 dagen houdbaar in een afgesloten verpakking buiten de koelkast.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze karidópita Griekse walnoten cake wilt maken!
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
Zooooo, deze is lekker,
Te veel om in m’n eentje op te eten, stop de rest in de vriezer en hoop dat t dan nog steeds lekker is.
iIk vind al je recepten lekker en gemakkkelijk te maken, je blijft mijn favoriet.
Groet Henny
Dat is heel lief om te horen, dank je wel Henny\!
En eet smakelijk!