Serveer je yoghurt met muesli\granola en fruit eens in een bijzondere vorm, of maak er een taartje van zoals deze granolataart met mango! Een leuk ontbijtgerecht om je dag even goed mee te beginnen!

Een krokante granolataart

De taartbodem bestaat uit granola, havermout, pindakaas, maple syrup en water. Door het fijner malen in de keukenmachine ontstaat een mooi grove deegstructuur die je alleen nog even kort dient af te bakken in de oven om wat krokanter te maken. Dat krokantje hoort natuurlijk wel bij een granola taart! Door de taartbodem daarna te vullen met lobbige Griekse yoghurt (Bulgaarse of Turkse mag ook hoor) en daarna te toppen met lekker zomers fruit zoals mango ontstaat ineens een mooi ‘tropisch’ ontbijt taartje. Maar je kunt bijvoorbeeld ook aftoppen met verse aardbeien en limoenrasp bijvoorbeeld. Maak gerust jouw eigen variatie op date granolataart met mango!

Nog meer lekkere granola recepten

Vlak voor de feestdagen maakte ik mijn eerste granola taart met bosvruchten. Deze viel zo erg in de smaak dat ik nu dus een nieuwe variant granolataart met mango had bedacht. Maar uiteraard vind je nog meer lekkere granola recepten hier op de site! Kun je natuurlijk ook zelf thuis aan de slag met granola maken. Het mooiste hiervan vind ik dat je steeds een andere mix kunt samenstellen door te variëren met noten, gedroogd fruit en kruiden. Probeer bijvoorbeeld ook eens deze herfstachtige granola met appel en cranberry. Of ga voor 1001 nachten sfeer met deze Marrakech Granola met abrikozen en pistache. Voor een glutenvrije granola taart kun je ook deze glutenvrije noten granola met kokos maken en die gebruiken als taart bodem.


Recept video: Granolataart met mango

SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen


Print

recept: Granola taart met mango

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze granolataart met mango is een lekker zomers ontbijt taartje! De krokante bodem van granola beleg je met een laag yoghurt en vers zomer fruit!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 25 min.
  • Total Time: 35 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Hollandse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 120 gram granola
  • 100 gram havermout
  • 60 gram pindakaas
  • 45 gram maple syrup
  • 1 eetlepel water (+ eventueel wat extra als deeg te droog wordt)

 

Topping:

  • 300 gram Griekse stijl yoghurt (naturel of vanille)
  • 1 mango, in stukjes
  • handje blauwe bessen
  • 1 takje verse munt.

Extra:

  • Springvorm 24 cm

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Bekleed een springvorm (24cm) met bakpapier.
  2. Hak de granola, havermout, pindakaas, maple syrup en water grof door elkaar in een keukenmachine. Verdeel het kruimelige deeg over de bakvorm en vorm als eerste een opstaande rand van ca 1 cm dikte en hoogte. Gebruik hiervoor je duim en eventueel een lepel die je steeds in water doopt (dat voorkomt plakken). Druk daarna de bodem uit met de bodem goed aan.
  3. Schuif de granola taart bodem in de oven en bak gedurende 20-25 minuten licht goudbruin af. Laat daarna in de vorm afkoelen en verplaats naar een taartschaal.
  4. Schep de dikke yoghurt over de granola taart maar zorg dat de rand zichtbaar blijft. Top af met de stukjes mango, wat blauwe bessen. Knip wat muntblaadjes fijn en strooi dit over de ontbijttaart. Serveer direct.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze granolataart met mango wilt maken!

granola taart met yoghurt mango en blauwe bessen
Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

2 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

3 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

6 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

1 week ago