Serveer je yoghurt met muesli\granola en fruit eens in een bijzondere vorm, of maak er een taartje van zoals deze granolataart met mango! Een leuk ontbijtgerecht om je dag even goed mee te beginnen!
De taartbodem bestaat uit granola, havermout, pindakaas, maple syrup en water. Door het fijner malen in de keukenmachine ontstaat een mooi grove deegstructuur die je alleen nog even kort dient af te bakken in de oven om wat krokanter te maken. Dat krokantje hoort natuurlijk wel bij een granola taart! Door de taartbodem daarna te vullen met lobbige Griekse yoghurt (Bulgaarse of Turkse mag ook hoor) en daarna te toppen met lekker zomers fruit zoals mango ontstaat ineens een mooi ‘tropisch’ ontbijt taartje. Maar je kunt bijvoorbeeld ook aftoppen met verse aardbeien en limoenrasp bijvoorbeeld. Maak gerust jouw eigen variatie op date granolataart met mango!
Vlak voor de feestdagen maakte ik mijn eerste granola taart met bosvruchten. Deze viel zo erg in de smaak dat ik nu dus een nieuwe variant granolataart met mango had bedacht. Maar uiteraard vind je nog meer lekkere granola recepten hier op de site! Kun je natuurlijk ook zelf thuis aan de slag met granola maken. Het mooiste hiervan vind ik dat je steeds een andere mix kunt samenstellen door te variëren met noten, gedroogd fruit en kruiden. Probeer bijvoorbeeld ook eens deze herfstachtige granola met appel en cranberry. Of ga voor 1001 nachten sfeer met deze Marrakech Granola met abrikozen en pistache. Voor een glutenvrije granola taart kun je ook deze glutenvrije noten granola met kokos maken en die gebruiken als taart bodem.
+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen
Deze granolataart met mango is een lekker zomers ontbijt taartje! De krokante bodem van granola beleg je met een laag yoghurt en vers zomer fruit!
Topping:
Extra:
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze granolataart met mango wilt maken!
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…