Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Met de vakantielanden reeks Weekmenu’s ga je letterlijk elke week op vakantie naar een ander land! Deze week staan de recepten in het teken van geliefde vakantieland Italië!
Zijn jullie lekker aan het genieten van de schoolvakantie? Speciaal voor diegenen die deze zomer gewoon lekker in Nederland blijven – of alweer verlangen naar hun vakantieadres – heb ik een reeds vakantie Weekmenu’s gemaakt! Tijdens de zomervakantie weken neem ik je elke week mee naar een nieuw vakantieland. En ga je gewoon in eigen keuken aan de slag met overheerlijke recepten uit dat vakantieland! Deze week staan diverse recepten uit Italië centraal. met Italiaanse recepten. Natuurlijk mag pizza en pasta niet ontbreken, maar er komt nog veel meer lekkers uit Italië hoor!
Check hier nog meer vakantie weekmenu’s voor deze zomer!
(Klik op de foto om rechtstreeks naar het recept te gaan)
Op maandagen eten we vegetarisch, maar deze overheerlijke pasta met blauwe kaas kan eigenlijk altijd wel!
Bereidingstijd: 15 minuten
Wie is er niet groot geworden met pizza? Je kunt zelf aan de slag gaan met zelf pizzadeeg maken, of koop een goede groente pizza bodem in de winkel. Deze pizza ai funghi (met champignons dus) is mijn all time favoriet!
Bereidingstijd: 15 min of 1 uur (bij zelf deeg maken)
“Woensdag = gehaktdag” zeiden wij thuis altijd! En deze Lasagne Bolognese is misschien wel en van de bekendste gerechten uit de Italiaanse keuken met gehakt!
Bereidingstijd: 1 uur
Even wat anders naast alle pizza’s en pasta’s. Maar deze piadina met gegrilde groenten en mozzarella mag niet ontbreken in dit Italiaans weekmenu!
Bereidingstijd: 20 minuten
Er is niets lekkerder dan je werkweek te overpeinzen terwijl je in een pan risotto staat te roeren. Laat alles maar even los, scheutje wijn erbij, glaasje voor jezelf en op een lekkere manier het weekend inluiden met deze risotto met asperges en bijvoorbeeld gegrilde zalm.
Bereidingstijd: 40 minuten
Tijdens de drukke zaterdag lekker genieten van een weekend borrel met vrienden of familie? Dan komt wat leftover risotto hier heel goed bij van pas! Je maakt er namelijk deze arancini met mozzarella van!
Bereidingstijd: 30 minuten (of 3 uur bij verse risotto maken)
En tot slot de zondagsbrunch! In Italie is men sowieso voorstander van rustig wakker worden met een klein zoet broodje bij je cappuccino. En deze croissants met amandel en pijnboompitten zijn daar perfect voor!
Bereidingstijd: 30 minuten
Tot zo ver ons mooie Italiaans Weekmenu voor deze zomervakantie! Hopelijk raak je hierdoor geïnspireerd, maar neem ook gerust een kijkje bij nog veel meer recepten uit de Italiaanse keuken! Buon Appetito!
Groetjes, Betty
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met een van deze recepten uit ons Italië Weekmenu.
Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…
Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…
Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…
De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…
Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…
Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…