Geef groenten wat vaker een spotlight en maak eens deze geroosterde Miso Aubergines als vegetarisch hoofdgerecht. Dit Japanse gerecht heet Nasu Dengaku en geeft een verrukkelijke smaak aan de gegrilde aubergines uit de oven.
Aubergines hebben van nature een vleesachtige structuur en zijn een prima vervanger voor een stukje vlees. Deze Japanse miso aubergines zijn gegrilde en afgelakte aubergines met een miso glazuur. Een heerlijk gerecht boordevol umami want alle zoet-zout-zuur bitter elementen komen hierin terug. Dit is een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht om van te genieten, zeker als je het serveert met gestoomde rijst. Ik reken dan op 1 hele aubergine (2 helften) per persoon. Serveer je deze geroosterde miso aubergines als bijgerecht, dan kun je slechts 1 halve p.p. aanhouden.
Zet eens wat vaker Japanse gerechten op het menu. Neem hier een voorbeeld aan een Japans Weekmenu om lekker van te smullen!
In aanloop naar de feestdagen zijn vegetarische gerechten meer dan welkom. Deze gerooserde miso aubergines zijn een heerlijk vega hoofdgerecht – ook voor kerst – en in dit lijstje vind je er nog veel meer terug. Maar uiteraard vind je nog meer lekkere recpeten met aubergines terug op de site. Ga bijvoorbeeld ook eens gepofte aubergine met geitenkaas en couscous of maak er een borrelhapje (tapas) van aubergines met kaas van. Ook lekker zijn deze broodjes pulled aubergines of de mediteraanse aubergine dip genaamd baba ganoush! Enjoy!
Geef groenten wat vaker een spotlight en maak eens deze geroosterde Miso Aubergines als vegetarisch hoofdgerecht. Dit Japanse gerecht heet Nasu Dengaku en geeft een verrukkelijke smaak aan de gegrilde aubergines uit de oven door ze af te lakken met een smaakvolle miso glazuur.
Voor erbij (suggesties):
Extra:
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit recept voor geroosterde miso aubergines uit de oven – genaamd Nasu Dengaku – wilt gaan maken.
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Op deze Meatless Monday maakte ik loempia's gevuld met champignons, kaas en cashewnoten. Een heerlijk…
Als er een gerecht is dat wij allemaal wel kennen van de 'afhaalchinees' dan is…
Het is vandaag de 4e donderdag van November en dan wordt in Amerika Thanksgiving gevierd!…
Op zoek naar last-minute Sinterklaas recepten ter inspiratie? Binnenkort is het zover. Sinterklaas is namelijk alweer…
Het is weer een Meatless Monday en daar past deze romige, vegan rode bietencurry met…