Geef groenten wat vaker een spotlight en maak eens deze geroosterde Miso Aubergines als vegetarisch hoofdgerecht. Dit Japanse gerecht heet Nasu Dengaku en geeft een verrukkelijke smaak aan de gegrilde aubergines uit de oven.
Aubergines hebben van nature een vleesachtige structuur en zijn een prima vervanger voor een stukje vlees. Deze Japanse miso aubergines zijn gegrilde en afgelakte aubergines met een miso glazuur. Een heerlijk gerecht boordevol umami want alle zoet-zout-zuur bitter elementen komen hierin terug. Dit is een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht om van te genieten, zeker als je het serveert met gestoomde rijst. Ik reken dan op 1 hele aubergine (2 helften) per persoon. Serveer je deze geroosterde miso aubergines als bijgerecht, dan kun je slechts 1 halve p.p. aanhouden.
Zet eens wat vaker Japanse gerechten op het menu. Neem hier een voorbeeld aan een Japans Weekmenu om lekker van te smullen!
In aanloop naar de feestdagen zijn vegetarische gerechten meer dan welkom. Deze gerooserde miso aubergines zijn een heerlijk vega hoofdgerecht – ook voor kerst – en in dit lijstje vind je er nog veel meer terug. Maar uiteraard vind je nog meer lekkere recpeten met aubergines terug op de site. Ga bijvoorbeeld ook eens gepofte aubergine met geitenkaas en couscous of maak er een borrelhapje (tapas) van aubergines met kaas van. Ook lekker zijn deze broodjes pulled aubergines of de mediteraanse aubergine dip genaamd baba ganoush! Enjoy!
Geef groenten wat vaker een spotlight en maak eens deze geroosterde Miso Aubergines als vegetarisch hoofdgerecht. Dit Japanse gerecht heet Nasu Dengaku en geeft een verrukkelijke smaak aan de gegrilde aubergines uit de oven door ze af te lakken met een smaakvolle miso glazuur.
Voor erbij (suggesties):
Extra:
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit recept voor geroosterde miso aubergines uit de oven – genaamd Nasu Dengaku – wilt gaan maken.
De zomer is HET seizoen van het steenfruit dus moet je lekker veel gaan genieten…
Heb je wel eens 'orgaanvlees' gegeten? Dat is vlees dat afkomstig is van de ingewanden…
De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…
Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…
Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…
Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…