Zachte, gepofte aubergine, geitenkaas, couscous, yoghurtdip en gekarameliseerde uitjes: deze combinatie is een feestje op je bord. Dus zet jij dit gerecht ook lekker op het menu tijdens deze Meatless Monday?

Let op bij gepofte aubergine maken

Groenten roosteren of poffen in de oven is een hele gezonde en lekkere bereidingswijze. Vaak heb je niet meer dan een beetje olie nodig en, in tegenstelling tot koken, behoud je lekker heel veel smaken en vitamientjes. Het enige nadeel is de bereidingstijd: dit recept voor gepofte aubergine uit de oven vraagt daarom om ruim een half uur extra voorbereidingstijd. Maar tijdens ondertussen kun je wel op je gemak alle andere ingrediënten voorbereiden. Dat scheelt.

Zelf gepofte aubergine met geitenkaas maken

In het recept gepofte aubergine met geitenkaas heb ik rekening gehouden met een halve aubergine per persoon. Nu kan het zijn dat jij wat kleinere aubergines in huis hebt en dan mag je ook gerust een hele aubergine per persoon aanhouden. Of als je liever wat meer aubergine eet en minder couscous dan is dat natuurlijk ook prima.

Fans van recepten met aubergine

Is dit gerecht je heerlijk bevallen? Voor de fans van recepten met aubergine hebben we nog meer lekkers in petto: Check bijvoorbeeld deze pasta taart met aubergine en blauwe kaas, deze mooie aubergine balletjes en gegratineerde aubergine pizza’s. Maar maak vooral ook eens deze broodje pulled aubergine. Betty maakte tevens deze, een overheerlijke Italiaanse caponata stoofschotel en deze Thaise rundvleescurry met aubergines! Het hoeft dus niet alleen bij deze gepofte aubergines te blijven!


Print

Recept: Gepofte aubergine met geitenkaas

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 2 reviews

Zelf aubergines poffen in de oven maakt een heerlijke avondmaaltijd. Deze gepofte aubergines met geitenkaas zijn namelijk een goed vullende vegetarische maaltijd met couscous en yoghurtsaus. #vegetarisch #aubergines

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 1 uur
  • Total Time: 0 hours
  • Yield: 2 personen
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht

Ingredients

  • 1 grote aubergine
  • 150 gram couscous
  • 125 gram geitenkaas
  • 100 ml. Griekse yoghurt
  • 1 flinke rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 30 gram walnoten (ongezouten, ongebrand)
  • 2 tl. honing
  • 1 tl. gedroogde basilicum
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Ongezouten boter om te bakken

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Zet alvast een ovenschaal klaar.
  2. Was de aubergine. Snij hem in de lengte in en trek een beetje uit elkaar. Het moeten niet twee helften worden, maar de aubergine moet wel een beetje open staan. Meng in een kom 3 el. olijfolie met 1 (uitgeperst) teentje knoflook, de basilicum en naar eigen smaak peper en zout. Bestrijk de schil en binnenzijde van de aubergine met de olie. Plaats in de ovenschaal en zet deze voor 60 minuten in het midden van de oven. Controleer zo nu en dan tussendoor of de aubergine niet verbrand.
  3. Zo’n 40 minuten later kun je aan de slag met de rest van het gerecht. Bereid de couscous volgens de gebruikersaanwijzing. Zodra de couscous gaar is, roer je er wat olijfolie en naar eigen smaak zout en peper doorheen.
  4. Ondertussen schil je de rode ui en snij in dunne, halve ringen. Verwarm wat boter in een koekenpan op laag-middelhoog vuur. Bak de uienringen zachtjes door totdat ze glazig worden. Verkruimel de geitenkaas.
  5. Rooster de walnoten in een droge koekenpan op laag vuur. Schud de pan regelmatig zodat de noten niet aanbranden. In een kom schep je de yoghurt om met het andere (uitgeperste) teentje knoflook en peper en zout naar eigen smaak.
  6. Serveer de gepofte aubergine met de yoghurtdip eroverheen geschept, de couscous, ui en geitenkaas. Bestrooi met de walnoten en lepel de honing er overheen,.

Eet smakelijk! Liefs, Nanda

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook ! Gebruik de hashtag #BETTYSKITCHENNL en\of tag mij in je bericht. Dan kan ik het ook even delen!

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

View Comments

Recent Posts

Tropical granola met mango en kokos

De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…

2 dagen ago

Hummus Bowl met zoete aardappel

Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…

3 dagen ago

Champagne drinken in de Champagne streek in Frankrijk

Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…

6 dagen ago

Steak tartare

Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…

1 week ago

Tiramisu Croisant Wafels

Ben je nog op zoek naar een lekker recept met wafels van croissantdeeg? Combineer het…

1 week ago

Frisse risotto met komkommer en munt pesto

Deze risotto met komkommer, munt pesto en granaatappelpitjes is heerlijk fris. Waar risotto voor mij…

1 week ago