Zachte, gepofte aubergine, geitenkaas, couscous, yoghurtdip en gekarameliseerde uitjes: deze combinatie is een feestje op je bord. Dus zet jij dit gerecht ook lekker op het menu tijdens deze Meatless Monday?
Groenten roosteren of poffen in de oven is een hele gezonde en lekkere bereidingswijze. Vaak heb je niet meer dan een beetje olie nodig en, in tegenstelling tot koken, behoud je lekker heel veel smaken en vitamientjes. Het enige nadeel is de bereidingstijd: dit recept voor gepofte aubergine uit de oven vraagt daarom om ruim een half uur extra voorbereidingstijd. Maar tijdens ondertussen kun je wel op je gemak alle andere ingrediënten voorbereiden. Dat scheelt.
In het recept gepofte aubergine met geitenkaas heb ik rekening gehouden met een halve aubergine per persoon. Nu kan het zijn dat jij wat kleinere aubergines in huis hebt en dan mag je ook gerust een hele aubergine per persoon aanhouden. Of als je liever wat meer aubergine eet en minder couscous dan is dat natuurlijk ook prima.
Is dit gerecht je heerlijk bevallen? Voor de fans van recepten met aubergine hebben we nog meer lekkers in petto: Check bijvoorbeeld deze pasta taart met aubergine en blauwe kaas, deze mooie aubergine balletjes en gegratineerde aubergine pizza’s. Maar maak vooral ook eens deze broodje pulled aubergine. Betty maakte tevens deze, een overheerlijke Italiaanse caponata stoofschotel en deze Thaise rundvleescurry met aubergines! Het hoeft dus niet alleen bij deze gepofte aubergines te blijven!
Zelf aubergines poffen in de oven maakt een heerlijke avondmaaltijd. Deze gepofte aubergines met geitenkaas zijn namelijk een goed vullende vegetarische maaltijd met couscous en yoghurtsaus. #vegetarisch #aubergines
Eet smakelijk! Liefs, Nanda
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook ! Gebruik de hashtag #BETTYSKITCHENNL en\of tag mij in je bericht. Dan kan ik het ook even delen!
Bij een Indiase curry mag een stuk platbrood niet ontbreken. Naan is wellicht de bekendste…
De Paasdagen komen er aan, en dan mag een lijstje van hartige Paasrecepten met eieren…
Voor de Meatless Monday van vandaag staat deze vegetarische Korma met kikkererwten op het menu. Het is…
Heb jij af en toe een 'craving' naar pinda's? Of hou je gewoonweg van pure…
Jackfruit is zo lekker veelzijdig in de keuken! Deze romige gele curry met jackfruit is…
Je hebt er slechts 4 ingrediënten voor benodigd en ze bevatten lekker veel proteïne! Deze…
View Comments
Echt een top recept.
Wij hadden 2 kleine aubergines met z’n 2, is ook voor het plaatje mooi.
Heel erg leuk om te horen! Eet smakelijk!
Welke geitenkaas gebruikt u? Vaak smaakt deze kaas zo streng..
Een van onze favoriete gerechten geworden. Echt heeeeeeeeerlijk!
Verkruimel je de geitenkaas bij de gebakken ui?
Hi Minke,
gewoon de feta voor het serveren over het gerecht heen strooien. Dat is helemaal prima zo.