Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze Franse Galette met champignons en kastanjes proberen. Lekker met prei, geitenkaas en honing is dit een verrukkelijk vegetarisch hoofdgerecht om van te smullen en ideaal voor een dagje zonder vlees!
Galette is een benaming uit de Franse keuken en geeft een ronde platte deegvorm aan met vulling die zowel hartig als zoet kan zijn. Het deeg dat hiervoor gebruikt wordt is vaak een korstdeeg, maar bladerdeeg of (crepe)beslag kan ook. Ze danken hun rustieke vorm en uiterlijk aan het feit dat ze niet in een ronde vorm worden gebakken, maar bijvoorbeeld vrij op de bakplaat in de oven. En er zit GEEN romige vulling van eieren of slagroom in zoals bij een quiche. Ik had nog een doosje voorgekookte kastanjes in huis te hebben en besloot daar deze hartige galette met champignons en kastanjes van te maken. Een heerlijk gerecht dat perfect bij nog wat koude en natte dagen past.
Deze heerlijke hartige galette met champignons en kastanjes zou je zomaar eens tijdens een vakantie in Bretagne kunnen tegenkomen. De streek staat namelijk bekend om de galette met zowel hartige als zoete vulling. Wist je dat ze daar de boekweit pannenkoeken ook een galette noemen? Omdat ze deze namelijk ook naar binnen over de vulling heel vouwen. Probeer daarom ook eens dit recept voor een Bretonse boekweitpannenkoek met ham, ei en spinazie. Of ga voor Nanda’s vakantierecept voor Galette Campagnard met aardappels en camembert. Daarnaast is deze zoete galette met appel en frangipane ook een aanrader!
Die Fransen weten wel hoe je snelle en makkelijke hartige taarten maakt. Deze galette met champignons en kastanjes is dan ook een regelrechte aanrader om een keertje te maken. Lekker met prei, geitenkaas en honing is dit een verrukkelijk vegetarisch hoofdgerecht om van te smullen.
Voor het galette deeg:
Vulling:
Extra:
Eet smakelijk!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Franse hartige galette met kastanjes en champignons wilt gaan maken!
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…