Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze lekkere frittata met zeekraal en geitenkaas. Serveer de frittata met bijvoorbeeld ciabatta, Turks brood of focaccia en je hebt een makkelijk vegetarisch diner voor een doordeweekse avond.

Vegetarische frittata met zeekraal maken

Bij ons thuis valt zeekraal jammer genoeg een beetje in de categorie ‘onbekend, maakt onbemind’. Terwijl ik bij dit gerecht wederom verrast werd door de lekkere smaak van de zilte zeekraal. Je kunt het bijvoorbeeld goed toevoegen aan een salade of serveren bij een visgerecht. Eerder maakte Betty ook eens deze vegan coquilles van koningsoesterzwam met zeekraal. Een heerlijk vegan recept met zeekraal! Maar de zeekraal is dus ook een absolute smaakmaker in deze vegetarische frittata met geitenkaas. Een frittata betekent niets meer dan ‘gebakken’ in het Italiaans, dus je kunt echt alle kanten op met onderstaand recept. Vul je ovenschaal dus met groenten die je nog overhebt en meer. Check ook deze lowcarb variant met asperges en paddestoelen en om van te genieten.

Verschil zeekraal en zeewier

Voor het geval je nog niet zo bekend bent met zeekraal: het is lekker knapperige zeegroente en dus lichtzout, ziltig van smaak. Bovendien is zeekraal erg gezond want het zit vol mineralen als calcium, natrium en jodium. Zeekraal moet overigens niet worden verward met zeewier, want zeekraal is toch echt een plant en geen alg. Vaak wordt zeekraal vanwege de ziltige smaak namelijk gecombineerd met vis. Terwijl deze groente ook heel goed past in een vegetarische of vegan maaltijd, zoals onderstaande frittata met zeekraal en geitenkaas. Speciaal voor liefhebbers van zeevruchten: probeer ook eens dit recept voor een mosselpannetje met zeekraal! En check ook eens deze andere zilte groenten zoals lamsoor of ijskruid.


Print

Recept: Frittata met zeekraal en geitenkaas

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 20 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 40 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht

Ingredients

Scale
  • 60 gram zeekraal
  • 250 gram voorgekookte minikrieltjes of vastkokende aardappels (voorgekookt) in blokjes
  • 1 puntpaprika
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 5 eieren
  • 100 gram geitenkaas
  • Een flinke hand geraspte pittige kaas
  • 4 takjes verse peterselie
  • Peper en zout
  • Olijfolie om in te vetten

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Vet alvast een ovenschaal in en zet nog even apart.
  2. Halveer de paprika en verwijder de steel, zaadjes en zaadlijsten. Snij in kleine stukjes. Pers de knoflook alvast uit en snij de ui in dunne, halve ringen. Was de zeekraal en snij in grove stukken. Knip of snij de verse peterselie alvast fijn. En breek of snij de geitenkaas in grove stukken.
  3. Breek de eieren in een ruime kom. Kluts de eieren los samen met de geitenkaas. Voeg vervolgens de paprika, knoflook, ui, zeekraal, peterselie, aardappeltjes en flink wat peper en zout toe aan de kom. Roer goed door elkaar.
  4. Giet het mengsel in de ovenschaal. Schud de ovenschaal wat heen en weer zodat het mengsel goed verdeeld wordt over de schaal. Verdeel de geraspte kaas eroverheen.
  5. Plaats de ovenschaal voor 20 minuten in het midden van de oven. Laat de frittata licht afkoelen na de oventijd en dan is hij klaar om te serveren en aan te snijden!

Eet smakelijk.

Liefs, Nanda

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je zelf frittata met zeekraal wilt gaan maken.

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

7 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago