Het is momenteel het seizoen van de rabarber! Je kent hem vast nog wel: een grote groenbladerige groente op een rode-roze stengel! Rabarber is echt heel veelzijdig dus ik zet met alle liefde 8x rabarber recepten op een rijtje. Zowel zoet als hartig en van ontbijt tot en met het dessert!

Is rabarber groente of fruit?

Rabarber is natuurlijk een vrolijke roze stengel, maar is een tikkeltje zuur van smaak en ideaal voor compote of om mee te bakken. Vaak wordt gedacht dat rabarber dan ook een fruitsoort is, maar niets is minder waar! Deze heerlijke groente is een smaakmaker voor o.a. taarten en muffins. Niet voor niets zette ik hieronder 8x rabarber recepten voor jullie op een rijte! De lekkerste rabarber koop je tussen april – juli, dus breng vandaag nog een bezoekje aan jouw groenteboer en haal deze heerlijke groente in huis. Aan inspiratie geen gebrek dus laat je me weten welk recept je hiermee gemaakt hebt?


8x rabarber recepten:

(klik op de foto om rechtstreeks naar het recept te gaan)


1. Rabarber jam maken

Een van de eerste dingen die ik doe met rabarber, is een pannetje met rabarber jam maken. Deze weck ik vervolgens in oude jampotten en heb zo voor het komende half jaar lekkere jam in huis om te serveren tijdens het ontbijt!


2. Glutenvrije havermout crumble met rabarber

Een klassieker die natuurlijk niet mag ontbreken in dit rijtje! Zo’n heerlijk zoet, zacht, maar krokant rabarber recept is dit. Maak een rabarber crumble met havermout en kokosbloesem suiker, voor een glutenvrije en less-suiker-pieken alternatief. Dat wordt genieten zonder schuldgevoel en mag ontbreken op dit lijstje met rabarber recepten!


3. Glutenvrije rabarber muffins

Dit zijn heerlijk ‘ natte’  cakejes, gemaakt van amandelmeel en rabarber. Ook al zijn ze vrij machtig, deze rabarber muffins zullen het heel goed doen op jouw gezonde en verantwoorde High Tea. En wat je over hebt, vries je gewoon in voor een volgende keer.


4. Havermoutpap met rababer en aardbeien

Rabarber is ook heel lekker als ontbijt: Maak er een heerlijke, snelle, zoete compote van met aardbeien. En serveer deze op toast of zoals hierboven: gewoon door de havermout pap! Een heerlijke smaakmaker die s’ochtends al je papillen doet ontwaken! Deze havermoutpap met rabarber is een heerlijk voorjaars ontbijt recept!


5. Rabarber-frambozen crumble potjes

Deze crumble potjes zijn heel geschikt voor zowel het ontbijt, maar ook heerlijk om te serveren als dessert na de avondmaaltijd. Rabarber recepten vul ik doorgaans aan met fruit om het geheel een beetje zoeter te maken en voor extra smaak.


6. Tarte tatin van rabarber en rode biet

Deze prachtige tarte tatin met rabarber en rode biet is met stip een favoriet rabarber recept op de blog, en mag daarom ook niet ontbreken in dit rijtje. Een trio van smaken: zoet, zout en zuur, zorgen ervoor dat je deze tarte tatin niet snel meer vergeet! Dit is overigens een fantastisch lunch recept!


7. Rabarber met mascarponeroom

Uiteraard ontbrak er nog een decadent toetjes recept: Deze rabarber met mascarponeroom is heerlijk luchtig en zacht, dus dat wordt gegarandeerd het glas uitlikken!


8. Rabarbertaart met Frangipane en rozensiroop

En om dit heerlijke lijstje af te sluiten heb ik hier nog een knaller van een taart! Deze rabarbertaart met Frangipane vergt even een werkje, maar dan heb je ook wat! Niet voor niets een van de meest aangevraagde ‘Betty-kun-jij-deze-taart-ook-voor-mijn-verjaardag-maken?‘ favorieten .


Tot zover mijn verzameling van 8x verrukkelijke rabarber recepten. Geniet van deze vrolijke roze stengel, zolang hij nog volop in de schappen ligt. En ik ben benieuwd: Wat is jouw favoriete gerecht of bereidingswijze voor rabarber?

Groetjes, Betty


BEWAAR DEZE RECEPTEN OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je een van deze 8x rabarber recepten wilt gaan maken.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

23 uur ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

3 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

4 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

5 dagen ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

1 week ago