Onder het mom: zet eens wat vaker een extra portie groente op tafel, laat ik jullie vandaag zien how-to: courgette grillen in de oven. Een kleurrijk bijgerecht voor bijvoorbeeld kip of vis en het is ook nog eens heel gezond.

Lekker courgette grillen in de oven

Courgettes zijn bovendien licht verteerbaar en bevatten weinig calorieën, waardoor je hem tijdens de zomer gewoon lekker vaak op het menu moet zetten. Heb je ook al wel eens courgettes op de barbecue gegrild? Deze komkommerachtige groente’ lenen zich uitstekend om te grillen. Ze zijn vat vleziger van struktuur en behouden een lekkere bite. Courgette linten grill ik bijvoorbeeld ook heel vaak op mijn werk, tussen het tosti ijzen. En zo heb ik toch een gezonde groente om mijn broodjes met bijvoorbeeld Hüttenkäse mee te beleggen.

Nog meer recepten met courgette

Maar ga je courgette grillen in de oven, dan heb je een heerlijk bijgerecht voor je (gegrilde) kip of vismaaltijd. Bij dat laatste kun je zelfs nog een kneepje citroen over de gegrilde courgettes het sprenkelen. Maar uiteraard hebben we nog meer lekkere recepten met courgette op de site staan. Maak bijvoorbeeld eens deze makkelijke traybake met kip en krieltjes uit de oven. Of ga je voor de bekende Franse ratatouille van diverse groenten uit de oven? Daarnaast is dit maisbrood met courgette een lekker en voedzame bijgerecht voor de barbecue. Tot slot, ben je ook al bekend met courgetti gerechten? Dat is lowcarb pasta gemaakt van courgette linten!


Print

Recept: Courgette grillen in de oven

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Onder het mom: zet eens wat vaker een extra portie groente op tafel, laat ik jullie vandaag zien how-to: courgette grillen in de oven. Een kleurrijk bijgerecht voor bijvoorbeeld kip of vis en het is ook nog eens heel gezond.

  • Author: Betina Oostveen
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Bijgerechten
  • Method: oven of BBQ
  • Diet: Vegan

Ingredients

Scale

  • 2 courgettes
  • olijfolie
  • peper & zout
  • Provencaalse kruiden

Extra:

  • Oven
  • bakplaat of ovenrooster, bekleed met bakpapier
  • bakkwast

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (160 hete lucht).
  2. Boen de courgettes schoon onder stromend water. Snijd een stukje van de twee uiteindes er af en snijd de rest van de courgette in plakken van circa 1 cm. Verdeel de plakken over de bakplaat.
  3. Besprenkel de courgette met wat olijfolie. Of nog beter: giet een beetje olie in een klein kommetje en ‘kwast’  de courgette plakken in met olie.
  4. Bestrooi de courgettes met vers gemalen zout & peper. En strooi er vervolgens de Provenciale kruiden overheen.
  5. Schuif de bakbplaat in de oven en bak de courgettes in 15-20 minuten gaat. Laat vervolgens een beetje afkoelen op de plaat.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Je kunt gegrilde courgettes zowel warm als koud eten. Maak er bijvoorbeeld Saltimbocca of een hele schol van de barbecue bij.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Mmm, lekker! Ik grill courgette ook regelmatig, bijvoorbeeld voor in een heerlijke gegrilde groentensalade. Meestal op de grill, maar in de oven is ook handig!

  • Heerlijk! Het zijn overigens Provençaalse kruiden, sorry. (Kruiden uit de Provence, niet uit de provincie)

    • jazeker, vrijwel elk gerecht kun je bewaren. Goed laten afkoelen op aanrecht en daarna in een gesloten bakje in de koelkast. Maximaal 3 dagen.
      Afgekoeld is het ook erg lekker in een salade of op een broodje met hummus.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago