Wij zijn inmiddels alweer aanbeland bij smoothie bowl recept nummer 4 deze maand, en dat is deze knalgele smoothie bowl met mango en kokos. Ja die is zeker net zo tropisch als de naam doet vermoeden!

Kleurrijke ontbijtjes zijn altijd een goed begin van de dag, zeker als je elke dag een andere kleur fruit gebruikt! En smoothies zitten nu eenmaal boordevol fruit en goede vitamines.

Tropische smoothie bowl

Ik kan dit felgekleurde feestje nog het beste omschrijven als een gezond tropische smoothie bowl met mango, ananas, kokoswater en kokosyoghurt. Alle smaken die je meevoeren naar tropische oorden en hagewitte stranden. In vloeibare smoothie vorm al een feest om op te drinken, maar omdat ik bevroren fruit gebruik, krijg je een heerlijke dikke en romige smoothie wat meer weg heeft van een softserve ijsje. Een betere manier om je zomerdag te beginnen is er gewoonweg niet!

Beauty & The Brains

Wist je dat mango’s veel vitamine C bevatten? Het regelmatig eten van mango’s is ook nog eens heel goed voor je huid: het maakt deze namelijk zacht en minder dof.En het aanwezige glutaminezuur zorgt voor een goede concentratie en geheugen. Powerfruit voor beauty & the brains dus! Daarnaast heeft het regelmatig eten van ananas een meer medicinale werking: deze kan verlichting bieden wij verkoudheid, keelpijn en bronchitis. Iets was nu met een zeer natte zomer goed van pas kan komen.

Recept Smoothie Bowl met mango en kokos:

(ontbijt voor 1-2 personen)

  • 2 (bevroren) mango’s, in stukjes
  • 2 schijven ananas (op sap),
  • scheutje kokoswater,
  • 150 ml kokos yoghurt.

Goede toppings zijn:  Gemalen lijnzaad, pecannoten, walnoten, gedroogde moerbeien, zonnebloempitten, geraspte kokos en extra stukjes mango of ananas.

Zo maak je de smoothie bowl:

  1. Voeg de bevroren stukjes mango, ananas en klein beetje kokoswater in de blender en maal helemaal glad tot een dik en romig geheel. Mocht de blender een ‘crushed ice’ functie hebben, dan zou ik je willen adviseren deze optie te gebruiken bij bevroren producten.
  2. Roer hier vervolgens rustig de kokos yoghurt doorheen en schep in een kom. Garneer eventueel deze smoothie bowl met mango of stukjes ananas, of voeg pecan of walnoten toe voor een lekkere crunch. Gedroogde moerbeien geven het een juist lekker zoet en ‘chewy’ bite. Dus varieer er gerust op los!.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Het ziet er erg goed uit! Moet alleen nog even wennen dat je dan een smoothie oplepelt in plaats van drinkt, maar dat zal vast een kwestie van wennen zijn.

    • Ja dat went hoor! En het is bijna net een ijsje als je ingredienten bevroren zijn.
      Mocht je er echt niet van houden, kun je ook wat meer kokoswater toevoegen en maak je er gewoon een smoothie van. Ook heerlijk :-)

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago