Wil jij het kerstdiner afsluiten met een waanzinnig lekker en luxe dessert? Zet dan deze cappuccino pavlova op tafel! Iedereen heeft vast nog wel een gaatje over voor deze licht schuimtaart met mokka smaak!
Ze worden gemaakt van eiwitten en smelten op je tong, zoals sneeuw in je handen doet. Ik heb het over meringues, ofwel schuimpjes. Zo delicaat, want het brokkelt heel snel, maar ik vind ze toch altijd een bepaalde luxe uitstralen. Misschien komt dat door de mooie toefjes die je ervan kunt spuiten en je maakt er tevens zo’n chique Cappuccino Pavlova van! Deze keer heb ik dan een grote meringue gebakken met een heerlijke koffie smaak. Maar voor de liefhebbers is deze kleurrijke Paas Pavlova met aardbeien en advocaatroom ook een echte aanrader!
Speciaal voor de feestdagen ging ik aan de slag met een Cappuccino Pavlova: Dat is een grote feestelijke meringue taart met koffie en cacao. Een pavlova bestaat dan voornamelijk uit eiwitten en suiker, en er komt nauwelijks bloem aan te pas. Lekker licht als afsluiter van het kerstdiner dus. Kun jij geen genoegen krijgen van meringues? Lees hier de complete how-to om de beste meringues te kunnen maken. Ook leuk tijdens de feestdagen: deze meringue kerstkrans met chocolade en kersen! Check hier nog 10x Kerst dessert favorieten op een rijtje en maak er heerlijke feestdagen van!
+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen
Ze worden gemaakt van eiwitten en smelten op je tong, zoals sneeuw in je handen doet. Ik heb het over meringues, ofwel schuimpjes. Zo delicaat, want het brokkelt heel snel, maar ik vind ze toch altijd een bepaalde luxe uitstralen. Misschien komt dat door de mooie toefjes die je ervan kunt spuiten en je maakt er tevens zo’n chique Cappuccino Pavlova van! Met eiwitten, espresso poeder, slagroom en naturlijk bestrooid met een beetje cacao!
Extra:
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je de cappuccino pavlova wilt maken!
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
Bah! Lekker hoor!! En een leuke smaakvariatie die zeker past bij de kerst : )
De pavlova zal trouwens minder snel scheuren als je de oventemperatuur wat lager zet. Ik houd meestal 120 graden aan en schroef dat na 20 min. terug naar 100. Gaat meestal goed : )
Bedankt voor de tip, Hazel!
Dat ga ik volgende keer proberen.
Groetjes, Betty
Ziet er erg lekker uit...
Moet het vanbinnen zacht zijn?
Dat klopt! De binnenkant is nog een heel beetje zacht. Je kunt hem nog 1-2 uur langer laten drogen (zet dan de temperatuur 20% lager) en dan heb meer meringue
Hij was echt heel lekker!
Was binnen no time op.
Heeft u misschien nog tips, hij storte namelijk in toen ik de slagroom erop deer, om hem niet te laten in storten?
Liefs
Beste Betina,
Ik wil het recept komende zaterdag gaan maken voor een vervroegde kerstviering met mijn beste vriendin en partner. We zijn maar met zijn drieën. Is het mogelijk om de resterende pavlova te bewaren of een kleine hoeveelheid te maken?
Ik hoor het graag van je. Alvast bedankt!
Hi Britt,
je kunt het recept ook halveren en een kleinere pavlova maken.Heel veel plezier in ieder geval!