********* Dit restaurant is momenteel enkel nog open voor lunch tussen 10:00 – 17: 00 uur. Daarnaast kun je de locatie en keuken inschakelen voor evenementen ******

Utrecht is natuurlijk veel groter dan alleen de binnenstad met onze domtoren. Op een kleine 20 minuten rijden vind je dan ook het dorp Maarssen dat pittoresk aan de Vecht is gelegen. Breng daar eens een bezoek aan buitenplaats Doornburgh en ga eten bij Restaurant de Zusters.

Buitenplaats Doornburgh

Doornburgh is een 17e eeuwse buitenplaats dat vorige eeuw nog dienst deed als klooster en vandaag de dag een verzamelplaats voor kunst en wetenschap is. Sinds 2018 vind je in de priorij ook restaurant de Zusters. Wat ik zo mooi vind is de serene rust die hier op buitenplaats Doornburgh heerst. Van de kunstgalerijen tot de binnentuin met terras maar ook de eetzaal tot de gemeenschappelijke ‘gezelschapsruimte’ waar de nonnen vroegen spelletjes kwamen spelen, je bent echt even weg van de grote stad en alles en iedereen.

Experts in pekelen, wecken en rotten van de oogst

De naam De Zusters refereert naar de nonnen die hier voorheen hun klooster hadden. Maar vandaag de dag is het restaurant geopend voor een bijzondere diner ervaring op vrijdag en zaterdag om 19.00 uur en lunch op vrijdag, zaterdag en zondag tussen 12.00-16.00 uur. Chefs Roy Wiggers en Niels van Zijl hebben bieden al een gevestigde naam in Utrecht en omstreken. Hier bij de zusters kunnen zij hun ei kwijt in originele gerechten gemaakt van al het moois dat de natuur op de buitenplaats te bieden heeft. Hier wordt gewerkt met het aanbod uit het seizoen en de keukenbrigade maakt zicht dan ook expert in het pekelen, wecken en rotten van de oogst om zo heel het jaar door bijzondere combinaties op tafel te zetten. Eigenlijk zoals men het vroeger ook al deed. Dus een bezoek aan Doornburg en de Zusters voelt soms letterlijk alsof de tijd hier stil heeft gestaan.

Dineren bij de Zusers

Zelfs het aan tafel gaan en dineren bij de zusters doet je gewoonweg denken aan vroeger. Het diner vangt aan om stipt zeven uur en verplaatst zich gedurende de avond tussen een aantal verschillende ruimtes waarvan het grootste gedeelte in de eetzaal van de priorij. Aan de lange tafel schuif je aan bij onbekenden, maar dat mag de pret niet deren, want je deelt immers samen het water en brood. En omdat je dus in diverse ruimtes komt heb je meteen een leuke rondleiding te pakken. Tip voor tijdens de lunch: combineer deze met een wandeling door de kunst gallerijen of tuin van de buitenplaats en je hebt een heerlijke rustige middag besteding. Check de agenda van Buitenplaats Doornburgh voor speciale evenementen, exposities of lezingen die er ook gehouden worden.


Dit eet je bij de Zusters

Gepofte rijstvel met Nederlandse soja en zwarte citroenschil


Kabbeljauw met bessen, radijs en zwarte bessen tak olie


Boeket van de Zusters: alles wat bloeit en groeit op het landgoed


Witlof, notais appel en courgette


Geroosterde witlof in bouillion van chinese mahoni boom


diverse ingelegde groenten en salades


‘Boskip’ (gele zwam) met mierikswortel en bonenkruid


Aardpeer met creme van zonnebloempit en eekhoorntjesbrood


Desserts

Messeklever kaas, pompoen en Doornburghse honing


Tijgersoes gevuld met witte chocolade en cantharellen


Cijfers:   Prijs: €€   Eten: 9.0      Service: 8.0      Decor: 8.0   Totaal:  8.3


Restaurant de Zusters
@ Buitenplaats Doornburgh
Diependaalsedijk 17
3601 GH Maarssen
The Netherlands
T: 088 – 36 63 100
https://dezusters.nl

Voor deze review was ik uitgenodigd door restaurant de Zusters, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 dag ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

3 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

4 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

5 dagen ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

1 week ago