Heb jij wel eens zelf gyros gemaakt? Dit bekende Griekse gerecht maak je eenvoudig zelf door varkensvlees (of kip) te marineren in gyros kruiden en dan krokant te bakken. Alleen nog pita broodjes vullen met gyros en salade!
Griekenland staat natuurlijk bekend om zijn ‘mixed grill’. Heerlijke stukken vlees van de grill of barbecue. Deze gewokte plakken gyros zijn dan ook een van mijn favoriete vleesgerechten uit de Griekse keuken en ook al wordt het door sommigen gezien als ‘fastfood’ vind ik het heerlijk als zomers diner! Laat je niet verleiden door de gyros uit de supermarkt, die overigens meer op shoarma lijkt… Maar maak het gewoon zelf want wel zo makkelijk en zeker vele malen lekkerder! Vervolgens laat je iedereen aan tafel zelf zijn eigen pita broodje vullen met salade en gekruid vlees. Alleen nog een beetje knoflooksaus of tzatziki erbij en dan kun je lekker gaan genieten van je broodje gyros!
Maar dit broodje Gyros is niet mijn enige favoriet uit de Griekse keuken! En is heerlijk om te serveren op pitabroodjes of dit platbrood. Er komt zoveel lekkers uit Griekenland en gelukkig heb ik nog meer recepten voor je om van te smullen! Wat dacht je bijvoorbeeld van deze kruidige gehaktstaven in tomatensaus, ook wel Keftedes genoemd? Voor de vegetariers en liefhebbers van kaas is deze gebakken feta uit de oven – feta fourno – ook een aanrader! En je Griekse thuis feestje sluit je natuurlijk af met een typische Grieks toetje, zoals deze yoghurt met walnoten! Check hier sowieso een compleet Grieks weekmenu om van te watertanden!
Griekenland staat natuurlijk bekend om zijn ‘mixed grill’. Deze gewokte plakken gyros zijn een van mijn favoriete vleesgerechten uit de Griekse keuken en serveer je eenvoudig op een pita broodje!
Voor de gyros marinade:
Extra:
Laat de schnitzels in de koelkast liggen tot je met dit recept begint! Koud vlees is beter in dunne plakken te snijden namelijk.
Kali orexi (=eet smakelijk)!
In plaats van pitabroodjes kun je de gyros ook op dit platbrood serveren en oprollen tot een soort wrap.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je een broodje gyros wilt gaan maken!
Hoewel de zomer officieel nog moet beginnen zijn wij in april en mei verwend met…
Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 54 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…
Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…
Als er een ingrediënt is dat menig harten sneller doet kloppen dan is het wel…
Het is weer een #MeatlessMonday dus zet je bijvoorbeeld dit vegetarische wokgerecht met teriyaki saus…
Geef mij een blikje croissantdeeg en ik maak er gerust heerlijke croissantwafels van . Deze…