Aanstaande zondag, 30 juli, is het Internationale Cheesecake DAY! Jippiejeee, dat vinden wij een goed idee! Want wie is er nou niet dol op cheesecake maken en opeten. Ik heb dan ook 10 van onze favoriete Cheesecake recepten van de website op een rijtje gezet voor je. Daar valt vast wel iets lekkers uit de kiezen om dit weekend te gaan maken.

Let op! De meeste cheesecakes moeten vaak een nachtje de koelkast in om op te stijven, dus zorg dat je er tijdig aan begint.


10x Cheesecake maken

(klik op de foto om rechtstreeks naar het recept te gaan)


1. Klassieke Cheesecake maken

Mijn enige echte basisrecept dat je nodig hebt om een klassieke cheesecake te maken. Deze varianti wordt gebakken in de oven en is met een bodem van Bastogne koeken natuurlijk. De numero uno en allerlekkerste ever!


2. Speculoos Cheesecake (no-bake)

Ben jij liefhebber van de enige echte Speculoos pasta? Dan heb ik een heerlijk recept voor een no-bake Speculoos Cheesecake voor je! Zet hem op je lijstje voor verjaardagen, een weekendje met vriendinnen, of gewoon voor de lekkere trek.


3. Oreo Cheesecake (no-bake)

“You had me at Oreo…” En als ik dan ook nog zeg dat je deze Oreo Cheesecake in slechts een kwartiertje in elkaar draait, dan ben je vast en zeker helemaal verkocht! Er komt geen bakken aan te pas! Enkel even samenvoegen en op laten stijven in de koelkst. Deze No Bake Oreo Cheesecake is voor jong en oud!


4. Cheesecake ontbijt met passievruchten (no-bake)

Ben jij s’ochtends niet je bed uit te krijgen? Wat als ik je nou vertel dat je kunt ontbijten met cheesecake? Ja echt waar! Dit cheesecake ontbijt met passievruchten is heel goed wakker worden!


5. Bramen Cheesecake

Wist je dat fruit heerlijk is als topping op een cheesecake, in een sausje meer ook als vulling? Ik ging aan de slag met zelfgeplukte bramen en maakte er deze verrukkelijke bramen cheesecake van.


6. MonChou taart met Kersen

Dit is werkelijk waar de meest makkelijke en snelle ‘cheesecake’ die je kunt maken. Deze monchou taart met kersen is inmiddels een klassieker en je hebt er slechts een paar ingrediënten voor benodigd! Uiteraard met bodem van Bastogne koeken en de enige echte ‘monchou’ kaas.


7. Burnt Basque Cheesecake

Wist je dat je ook een cheesecake op de barbecue kunt bereiden?! Deze Basque Burnt Cheesecake komt uit Noorden van Spanje en is een heerlijke donkerbruine of zelfs zwart gebakken cheesecake om van te smullen. Want wie is er niet dol op cheesecake?!


8. Chocolade Cheesecake voor Halloween

 Vier jij ook Halloween? Ik ben dol op het maken en bakken van Halloween taarten, en zag dit soort bloederige taarten bijna dagelijks voorbijkomen op Pinterest. Dus ik ging zelf ook aan de slag voor een heerlijke chocolade cheesecake met ‘eetbaar bloed’. Wie durft een hapje te nemen?


9. Mini Cheesecakes met een hartje

Deze Mini Cheesecakes met een frambozen hartje zijn geweldig om uit te delen. Kleine eenpersoons cheesecakes ook wel. Maar ze zijn ook heel leuk om te maken voor valentijnsdag!


10. Kokos-Cheesecake met Raffaello (no-bake)

Ik zat laatst eens lekker te genieten van een Raffaello balletje. Je weet wel: het kokos alternatief op Ferrero Rocher. En ik dacht: waarom bestaat hier niet gewoon een hele taart van? Dus de mouwen werden opgestroopt en er werd diezelfde dag nog een Kokos Cheesecake met Raffaello uitgedacht. Eentje die je zelfs eenvoudig vegan en glutenvrij kunt maken!


Bonus. Strawberry Cheesecake ijs

n de warme zomermaanden ga je lekker aan de slag met homemade ijs recepten! Dit Strawberry Cheesecake IJs is geïnspireerd door de gelijknamige variant van Ben & Jerry en maak je dus gewoon lekker zelf! Het is werkelijk een van mijn favoriete ijs recepten om te maken!


Tot zo ver 10 heerlijke en favoriete recepten voor Cheesecake maken. Kies er lekker eentje uit om Cheescake Day mee te vieren en laat ons in de comments hieronder weten welke het is geworden!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty


BEWAAR DEZE RECEPTEN OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je een van deze recepten voor cheesecake maken wilt gaan uitproberen.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Share
Published by
Betina Oostveen

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 weken ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

3 weken ago