Maak er een hele goede morgen van met deze mooie stapel blueberry pancakes! Het zijn zogehete ‘buttermilk‘ pancakes, met dus karnemelk en dat zorgt voor luchtige pannenkoekjes. Door de blauwe bessen in het beslag te maken krijg je heerlijke pancakes met fruit om van te smullen!

American Blueberry Pancakes maken

Pancakes maken altijd een verrukkelijk ontbijt! Niet alleen de American Pancakes zijn een succes op deze website, maar ook diverse ‘gezondere’ en glutenvrije varianten zijn immers populair. Deze keer maakte ik wederom een pannenkoekenmix op basis van karnemelk, want dit zorgt gewoonweg voor een luchtige en ‘fluffy’ pancake. En door de blauwe bessen door het beslag heen te doen krijg je meteen een portie fruit op de ochtend al binnen. Kijk naar de foto, ik denk dat ik je niet hoef te vertellen dat deze American Blueberry Pancakes ontzettend lekker zullen smaken! Neem hier een kijkje bij 10x pancake recepten!

Nog meer recepten met blauwe bessen

Blauwe bessen zijn echt heerlijke kleine vitamine bommetjes! Boordevol ijzer, calcium en magnesium en maar bovenal een heerlijke aanvulling bij het ontbijt of tussendoor. Naast dit recept voor blueberry pancakes kun je blauwe bessen ook gebruiken in dit recept voor havermout ontbijt muffins! Maar deze granola taart met yoghurt en (blauwe) bessen is ook een aanrader! Speciaal voor koningsdag gebruikte ik de bessen om het blauw in de Nederlandse vlag te maken in dit Koningsdag ontbijt! En onze Nanda maakte een verrukkelijke ‘mugcake‘ met kwark en blauwe bessen maar ook een complete brownie met marshmallows en blauwe bes! Geniet er heerlijk van dus!


Print

Recept: Blueberry Pancakes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Maak er een hele goede morgen van met deze mooie stapel blueberry pancakes! Het zijn zogehete ‘buttermilk’ pancakes, met dus karnemelk en dat zorgt voor luchtige pannenkoekjes. Door de blauwe bessen in het beslag te maken krijg je heerlijke pancakes met fruit om van te smullen!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 minutes
  • Cook Time: 10 minutes
  • Total Time: 15 minutes
  • Yield: 810 stuks 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 150 gr bloem
  • 2 el suiker
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • ½ tl kaneel
  • 1 groot ei (L)
  • 250 ml karnemelk
  • snufje zout
  • 30 gr roomboter, gesmolten
  • 100 gr (bevroren) blauwe bessen

Instructions

  1. Voor de blueberry pancakes mix dien je 2 kommen te gebruiken. Vul een kom met de droge ingredienten: meng hierin de bloem, suiker, bakpoeder, bakingsoda en kaneel door elkaar.
  2. In de tweede kom kluts je het ei, met de karnemelk, snufje zout.
  3. Meng de natte ingredienten door de droge mix en roer goed door om klontjes te verwijderen. Daarna voeg je pas de boter toe en roer deze door het beslag.
  4. Tot slot spatel je de blauwe bessen door het pancake beslag heen.
  5. Verhit een koekenpan of bakplaat en laat hierop een beetje boter smelten. Schep met een ijscoop steeds beslag op de plaat en laat minstens 1 minuut bakken. Let op, dit beslag loopt erg uit en je zult er flinke Amerikaanse blueberry pancakes van krijgen. Ondertussen zal de bovenkant stollen en er zullen zich belletjes gaan vormen en dat is het teken om de blueberry pancakes om te draaien. Bak vervolgens de andere kant ook en 1-2 minuten per kant.
  6. Serveer de blueberry pancakes met bijvooorbeeld plakjes banaan, uitgebakken bacon en overgiet aan tafel met (schenk)stroop of maple syrup.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 53 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…

2 dagen ago

Lamsvlees curry met kokos en kaneel (Gulai Domba)

Als je denkt aan een Indonesische curry dan is de Rendang waarschijnlijk het meest bekend.…

3 dagen ago

Snijbonen in kokosmelk (Buncis Lodeh)

Bij Indonesische gerechten denk je al gauw aan rijst met een kip gerecht of een…

4 dagen ago

Pizza Bianca met artisjokken en ham

Wil je eens wat anders dan pizza met tomatensaus? Beleg dan eens je pizza met…

5 dagen ago

Spelt salade met gegrilde radijs

In de lente schijnt een heerlijk zonnetje door de ramen en dat is voor mij…

6 dagen ago

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

3 weken ago