Persoonlijk

Eetdagboek van Betty – week 11

Een nieuwe week, dus een nieuw fotodagboek van afgelopen week. Heerlijk wisselvallende gerechten en recepten, en gouden combinaties om te onthouden! Lees mee in het eetdagboek van deze week:

Eetdagboek Maandag:

Rise & Shine! Ik begin deze week met een smoothie van avocado, roodfruit, amandelmelk en raw cacao poeder en een glas groene thee! Jummie! En goed voor huid, handen en haar!

Daarna ga ik op weg naar kantoor, waar ik nog even een cappuccino opdrink en een beetje wortelsap, dat ik mee heb genomen in een oud jampotje. (tip!)  De lunch bestaat uit 3 geroosterde low carb boterhammen (Maxi Korn), waarvan 1 met eiersalade, 1 met rookvlees en roomboter en 1 sneetje brood met 1/2 geprakte avocado. Omdat ik een beetje zoute trek heb, neem ik ook nog een dikke plak jong belegen kaas, als soort van ‘ Frans’  toetje zeg maar. Daarbij drink ik ook nog een kop kamille thee en rond het bekende 4 uurtje neem ik een banaan en espresso om de laatste uurtjes door te komen.

Sávonds haal ik nog even snel wat broccoli bij de Appie, maar kan helaas de chocolade eieren bij de kassa niet verstaan. Eenmaal thuis mag ik maar liefst 6 choco-eitjes opsmikkelen, voordat ik deze broccolisoep met gerookte zalm op het vuur zet.  Een ware klassieker!

Voor het slapen gaan drink ik alleen nog een kop ‘Sleepytime Tea’ van Celestial en dan is de dag alweer voorbij.

Eetdagboek Dinsdag:

Deze ochtend ben ik een beetje slomer als normaal, en wil ik mij ook nog perse in een lederen broek proppen..  Dus Dylan is zo lief om omeletten te gaan bakken met champignons. Daar drinken we samen groene thee en wortelsap bij. Mijn handen zijn door dit weer onwijs aan het vervellen dus ben al een paar dagen wortelsap shotjes aan het nemen hiervoor. Beetje extra vitaminen kunnen nooit kwaad…

 Om 11 uur neem ik een appeltjes met een kop peppermunt thee. En smiddags eet ik weer lekker saai  3 geroosterde sneetjes low carb brood (Maxi Korn): een dubbele boterham met eiersalade en eentje met rookvlees met selderij salade. Voor erbij schil ik 1/3 komkommer in repen en serveer met een beetje zout.

In de namiddag ga ik eerder weg van mijn werk en spring achter het stuur met een banaan en espresso. S’Avonds ga ik namelijk naar de boekpresentatie van collega blogster Pauline Weuring in Par Hasard in Amsterdam, een super coole, maar luxe frietzaak, in de Pijp.

Haar ‘Uit Paulines Keuken’ kookboek is namelijk uit gekomen, en dat wordt gevierd met een lancering waarbij de handgesneden frieten, mayonaise, bitterballen, flamkuchen  en dergelijken voorbij komen. Een gezellige avond met foodbloggers en de pers. Het heeft dus mogen smaken…

Eetdagboek Woensdag:

Een supersimpel ontbijtje:  Soya yoghurt, met wat granola van de Yoghurt Barn, een zakje Bites We Love met cashewnoten, nog wat extra amandelschaafsel, goji bessen en cacao nibs… En de week is gelukkig alweer bijna doormidden…

Lunch bestaat uit een dubbele boterham met kaas en pindakaas, want ik had een lekkere zoute trek. Daarnaast ook nog een geroosterder boterham met roompate en een boterham met eiersalade. Het valt mij op dat ik de laatste tijd weer erg veel brood tussen de middag eet, dus daar moet ik maar binnenkort weer wat anders voor gaan verzinnen!

Rond het bekende vieruurtje neem ik een TREK Banana Flapjack proteine reep. Ik ben zo dol op dit soort tussendoortjes/repen en moet echt oppassen dat ik hier niet van blijjjjjf eten!

S’avonds krijgen wij twee vrienden te eten en maak ik deze overheerlijke tortellini met walnoten/kaasvulling, rode witlof en paddestoelen.

Wij smullen er heerlijk van, zeker als het toetje op tafel komt:  Banoffee Gü pudds met  espresso koffie en lemon cookies ‘ Hand Made By Van Strien’  toe. Het is een understatement om te zeggen dat wij vol zaten…

Eetdagboek Donderdag:

Deze ochtend wordt er ontbeten met heerlijke yoghurt-havermout pancakes. Samen met wat frambozen en honing is een goede basis gelegd voor een ochtend keihard doorwerken.

Even later geniet ik nog van een groene thee en een stuk Tony Chocolonely chocolade in DROP smaak! Gewoon omdat het kan…   Vervolgens komt de Albert Heijn een heerlijk verspakket met dippers en salades van de AH to Go afleveren! Zonder enige twijfel trek ik meteen een salade met bulgur, blauwe bes en geitenkaas open, voor de lunch.

De rest van de middag zit ik zo vol dat ik smiddags geen tussendoortje meer neem. S’ avonds besluiten we lekker te gaan bankhangen met een pizza van New York pizza. Heel slecht maar wel heel lekker!

Eetdagboek Vrijdag:

Tijd voor een echte superfood-havermout papje. Lekker warm en ondertussen met veel knapperige superfoods! Samen met een kop groene thee begeef ik mij weer naar kantoor.

Eenmaal op kantoor geniet ik van een espresso en een kiwi gold. Tijdens de lunch komen de drie welbekende boterhammen met eiersalade, rookvlees en kaas weer tevoorschijn. Okee, volgende week ga ik dit echt anders doen…

De middag wordt echter zo druk dat ik helemaal mijn tussendoortje vergeet. En tegen de tijd dat ik naar huis mag, belt Dylan of ik gezellig mee ga borrellen in de stad. Dus op naar Stan &Co voor de nodige roseetjes om het weekend mee in te luiden.

Omdat je er natuurlijk ook heel lekker kunt eten, bestel ik een Mac ‘n Cheese met tomaatjes en wat extra Pulled Pork voor bij. Heerlijk! Moe en voldaan duik ik mijn bed in, want dit weekend wordt het tijd om de armen flink uit de mouwen te steken.

Eetdagboek Zaterdag:

Wij hebben een ‘ Oehoe’ in de buurt..  precies aan de kant van onze slaapkamer… Dus ik ben vrij vroeg wakker. Het ontbijt bestaat uit twee sneetjes ‘ Mehrkorn’  brood met ham/kaas  en aardbeienjam.  Voor erbij een kop groene thee van Clipper en een jus’ orange.

Het voornemen is om vandaag een schutting + deur te gaan plaatsen aan de achterkant van de tuin. Dus mijn papa komt rond 10 uur op de koffie en gaat daarna met Dylan naar de houthandel. Ik stroop mijn mouwen op en spendeer de rest van de ochtend met onkruid verwijderen, heg snoeien en achterin de tuin de bomen zagen. Daarna dien ik alles ook nog klein te maken zodat het in de klikko’s past.  Ik zeg klikko’s want we hebben zelfs die van de buren moeten lenen.. zoveel ging er weg..  Dit is nu het tweede weekend dat ik in mijn jungle doorbreng, ik vrees dat er nog een weekend 3 en 4 bij gaan komen…

Smiddags zijn de mannen terug met het hout, en het zagen kan beginnen…  Een vriendin van mij komt langs met haar dochtertje en we lunchen uitgebreid met zijn allen aan tafel: Oerbrood, kaas, worst, tomaten in balscamico, kipknakworstje voor de kleine (ook een beetje voor mezelf hoor) en na afloop chocolade paaseieren en oreo koekies.

Tegen vijven staat de schutting alweer een heel eind en komen de ouders en zusje van Dylan een kijkje nemen bij de nieuwe schutting. We besluiten om met de hele familie patatjes te gaan eten. Ja dat hebben we dubbel en dwars verdiend! Daarna nog een espresso en tijd om vroeg naar bed te gaan.

Eetdagboek Zondag:

De zondagsbrunch bestaat uit een heerlijke bagel met roomkaas, ham, tomaat en sla. Ik zat zo goed vol van 1 exemplaar dat ik de tweede in een zakje heb gestopt voor later in de middag. Tussendoor zijn de heren weer vrolijk bezig met een deur maken in de schutting. En ik hou mij bezig met het huishouden en het uittypen van deze blogpost. Tja.. die blousen strijken zich ook niet vanzelf…

Savonds besluiten we lekker te gaan borrellen! Ik had immers nog de dippers van het AH to Go verspakket in huis.

 

Mijn vader had nog wat gerookte vis meegenomen, dus bij elkaar hadden we genoeg lekkers om van te smullen. Heerlijk relaxen met een biertje op de bank, en daarna ook weer vroeg naar bed.

Zo! Een mega drukke week is weer eens voorbij geschoten! Hoe staat het met jullie voorjaarskriebels?  Zijn jullie ook al lekker bezig in de tuin?  

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Spelt salade met gegrilde radijs

In de lente schijnt een heerlijk zonnetje door de ramen en dat is voor mij…

9 uur ago

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 weken ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

3 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

3 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

3 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

3 weken ago