Categories: Persoonlijk

De ABC TAG – 26 vragen aan Betty

Let’s get personal! Mijn blog bestaat immers alweer twee jaar, en ik dacht dat dit wel een uitgelezen moment kon zijn om mij beter te leren kennen. Deze TAG is niet nieuw, maar met maar liefst 26 vragen komen we vandaag wel een heel eind aan dat ‘beter leren kennen’…

In de ABC tag beantwoord je de vragen die beginnen met telkens een andere letter uit het alphabet. De originele tag is in het Engels, maar ik zal de antwoorden gewoon in het Nederlands geven. 

Let’s Go, ABC TAG!

A. Age:  Mijn blog is inmiddels 2 jaar oud. (Jeeeej!)  maar zelf ben ik 33 jaar oud. Het grappige is dat veel mensen me nog een jaartje of 27/28 schatten.. Dus dat jarenlang met Nivea smeren heeft wel zijn vruchten afgeworpen…

B. Best friend:  My dear friend Rakhee!  Naast mijn partner-in-crime Dylan, kent deze dame mij toch wel het beste. We kennen elkaar dan ook alweer ruim 10 jaar, hebben de nodige ups & downs meegemaakt en herkennen veel van onszelf in elkaar. Al vanaf de eerste keer dat ik haar de hand kwam schudden, hadden wij een duidelijke klik met elkaar  🙂

C. Chores you hate:  Strijken… ik probeer het dan ook altijd zo lang mogelijk uit te stellen… Tot grote ergenis van Dylan, die natuurlijk net die ene blouse van onderop de nog-te-strijken-stapel wil aantrekken..


D. Dreamhouse:  Mijn droomhuis heb ik afgelopen jaar al gekocht, samen met Dylan. Onze eengezinswoning in Utrecht komt compleet met grote open keuken, trapkast, aparte wasruimte, regendouche, achtertuin, kantoortje/fotostudio, en een tropisch toevluchtsoord (=slaapkamer). Alles wat ik zocht in een nieuw huis. Meer hoeft van mij nu ook even niet.

E. Essential start of your day:  Eerst 1x snoozen van de wekker, bij de tweede wekker opstaan, een toiletbezoek, een glas water (met citroen) opdrinken, douchten/aankleden en dan ontbijten met een kop groente thee. Onbijt is doordeweeks meestal havermoutpap, een smoothie of een omelet met groente. In het weekend wil ik nog wel eens weekendbroodjes of croissants bakken. Uiteraard wordt het ontbijt geinstagrammed.

F. Favorite color:  Paars! Want daar komen mijn ogen altijd zo mooi bij uit. Ohhh wacht..  het ging niet over oogschaduw?!  Dan is (Tropisch) blauw mijn favoriete kleur.

G. Gold or silver:  Zilver.

H. Height:  1,78 Meter…  als je denkt dat dat lang is, heb je duidelijk Dylan nog niet ontmoet… 1.94 Meter..  Aangezien mijn kleine neefjes tegenwoordig de 2 meter al gepasseerd zijn, maak ik me een beetje zorgen over wat er in ons drinkwater zit..  🙂

I. Instruments I play:  Ik kan fluiten op een grassprietje, telt dat ook mee?  Instrumenten zijn niet zo mijn ding, zeg maar.  Het zingen gaat mij daarentegen wel een stuk beter af en daar heb ik in een ver, grijs verleden ook de nodige prijzen mee in de wacht gesleept. Nu ben ik helaas een beetje roestig geworden en beperk ik het tot zingen onder de douche..  blub blub .. blubblub..

J. Job Title (most recent):  Hoofdredacteur en oprichter van Betty’s Kitchen.  Maar hiernaast heb ik ook nog een gewone kantoorbaan hoor: als Administrative Specialist. (Klinkt mooi he?!)

K. Kids:  Op dit moment geen. Maar wie weet wat de toekomst nog gaat brengen… Voorlopig stort ik mij eerst op een bruiloft.

L. Life is incomplete without:  Dylan, familie, vrienden en goed eten.

M. Music that you always listen to:  Dat verschilt echt per jaar en seizoen. Ik vind eigenlijk alle soorten muziek wel leuk!  Al luister ik het afgelopen jaar wel erg veel naar de muziek uit de Suits TV serie. In spotify heb ik een hele afspeellijst gemaakt die thuis altijd op de achtergrond aan staat. Of tijdens het fietsen, autorijden of wandelen. Het blijft gewoon relaxte en goeie muziek!

N. Nickname:  Al van kleins af aan: Betty ! uiteraard een verbastering van mijn voornaam Betina. Mijn moeder noemt me nog wel eens Beppie  (klinkt als..) en een aantal (oud) collega’s noemen mij BOO !  Want dat zijn vaak mijn initialen op interne documenten op het werk (B-etina OO-stveen). En Dylan noemt mij Bleekscheetje omdat ik altijd zo wit ben.. Mijn vader heeft van nature rood haar en zijn bijbehorende bleke huidje heb ik geerfd.. Samen met het donkere haar van mijn moeder..  Misschien moet ik Sneeuwitje ook maar toevoegen aan dit lijstje met namen…

O. Overnight hospital stays:  Pfff das lang geleden.. Ik denk dat ik een jaartje of 6 was en mijn amandelen waren net geknipt in het ziekenhuis. Wat ik mij vooral kan herinneren is dat iedereen kleurplaten voor mij meenam naar het ziekenhuis. En savonds moest ik veel ijsjes eten tegen de keelpijn. Totaal geen straf dus..

P. Phobias or fears:  Ik heb er twee!  Ten eerste: Hoogtevrees! Al gaat dat de laatste jaren steeds beter.  En daarnaast alles wat kleiner is als mijn hand en poten heeft: Muizen, spinnen, torren, kevers etc..  I hate bugs…

Q. Quote from a movie:  How do I look?” (Audrey Hepburn – Breakfast at Tiffany’s) ,   “Joey doesn’t share food!!”(Matt Le Blanc – Friends),  “You talkin’ to me?!”(Robert De Niro – Taxi Driver) en  “I love you Honey Bunny” (Tim Roth – Pulp Fiction).  En ja ik gebruik deze vier quotes best vaak…

R. Reason to smile:  Dat kan echt van alles zijn… Kusje van Dylan… Eten bij mama thuis… Een vogeltje in de deuropening… Een goddelijk stukje taart… Wandelen in het zonnetje… een lief mailtje of vraag van een lezer… Nieuwe schoenen… een killer-smokey-eye-look gemaakt… Croissantje eten tijdens de zondagsbrunch… Bakkie koffie doen met iemand die ik lange tijd niet heb gesproken… Plantjes die beginnen te bloeien in de tuin… en nog veel meer…

S. Siblings:  Ik heb twee zusjes:  Eentje van mezelf: Barbara, en eentje van Dylan: Nonja. Ze wonen ook nog eens in hetzelfde appartementen complex. En Dylan en ik woonde voorheen letterlijk om de hoek bij ze. Grappig is dat he?!

T. Time you wake up:  Doordeweeks meestal rond 7 uur, zeker op de dagen dat ik naar kantoor ga. Het erge is dat in het weekend en tijdens vakanties mijn biologische klok ook gewoon nog om 7 uur afgaat..  meestal ga ik dan de vaatwasser uitruimen of emails checken en duik daarna weer mijn bed in om verder uit te slapen.

U. Underwear:  euhh… misschien is deze een beetje te persoonlijk?! Overdag in ieder geval een string en s’avonds van die katoenen hipsters. Nee niet zo’n oversized en huidskleurige zoals Bridget Jones, maar gewoon hele leuke kleurrijke met tropische bloemetjes en prints en vooral veel stretch…

V. Very important date this year:  3 maart!  Niet alleen mijn zevenjarig jubileum met Dylan, maar ook een huwelijkszoek cadeau gekregen.

W. Worst habit:  Ik ben een control-freak en kan soms erg ongeduldig zijn..  Ik geeft het toe..

X. X-ray’s you’ve had done:  Volgens mij nog nooit gedaan.. ten minste als foto’s maken bij de tandarts niet mee tellen?

Y. Yummy food you make:  Pasta!  Maak niet uit wat of met hoe weinig ingredienten. Het smaakt altijd TOP!

Z. Zoo animal:  Timon (van Pumba)! Stokstaartjes of Meercats dus!  Ik vind ze zo leuk! Ze staan dan in zo’n groepje met zijn allen kaarsrecht overeind… alle neuzen dezelfde kant op..  Hilarisch!  Maar ze zijn aan de andere kant ook zo schattig voor elkaar en het is altijd zo’n knusse familie.  En ze zijn zo lief klein..  Mag ik er ook een voor thuis, please?

Tot zo ver mijn ABC Tag! Ik hoop dat jullie het leuk vinden om terug te lezen?

En wil je deze ABC Tag ook zelf doen? Neem dan gerust de vragen over op je eigen blog. Of geef antwoord op een van de vragen in de comments hieronder.

Groetjes, Betty

 

(Foto’s via Shutterstock:  Taart met 2Berg strijkgoed, Paarse Oogschaduw, Meisje met megafoonIJsjes, Tweeling aan de telefoon, Ring doosje huwelijksaanzoekMeerkatten,  Foto Suits TV serie via Soundonsight.org)

 

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago