Print

Recept: Blueberry Pancakes

Maak er een hele goede morgen van met deze mooie stapel blueberry pancakes! Het zijn zogehete ‘buttermilk’ pancakes, met dus karnemelk en dat zorgt voor luchtige pannenkoekjes. Door de blauwe bessen in het beslag te maken krijg je heerlijke pancakes met fruit om van te smullen!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 minutes
  • Cook Time: 10 minutes
  • Total Time: 15 minutes
  • Yield: 8 stuks 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 140 gr bloem
  • 2 el suiker
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • 0.5 tl kaneel,
  • 1 groot ei (L),
  • 250 ml karnemelk
  • snufje zout
  • 2 eetlepels gesmolten boter
  • 100 gr (bevroren) blauwe bessen

Instructions

  1. Voor de blueberry pancakes mix dien je 2 kommen te gebruiken. Vul een kom met de droge ingredienten: meng hierin de bloem, suiker, bakpoeder, bakingsoda en kaneel door elkaar.
  2. In de tweede kom kluts je het ei, met de karnemelk, snufje zout en gesmolten boter.
  3. Meng de natte ingredienten door de droge mix en roer goed door om klontjes te verwijderen. 
  4. Tot slot spatel je de blauwe bessen door het pancake beslag heen.
  5. Verhit een koekenpan of bakplaat en laat hierop een beetje boter smelten. Schep met een sauslepel steeds 3 hoopjes beslag op de plaat en laat minstens 1 minuut bakken. Er zullen zich belletjes gaan vormen, en dat is het teken om de blueberry pancakes om te draaien. Bak vervolgens de andere kant ook en 1-2 minuten per kant.
  6. Serveer de blueberry pancakes met bijvooorbeeld plakjes banaan, uitgebakken bacon en overgiet aan tafel met (schenk)stroop of mapje syrup. 

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty