Print

Recept: Blueberry Baked Oats

recept blueberry baked oats © bettyskitchen.nl

Social media staat momenteel bol van de ‘gebakken havermout’ ontbijtjes. Dus ik maakte een variant met blauwe bessen klaar. Deze Blueberry Baked Oats zijn zo geweldig lekker geworden dat jij het ook wilt gaan proeven! Een heerlijk vegan ontbijt recept om van te smullen

Ingredients

Scale
  • 50 gr havermout vlokken + extra
  • 125 ml (plantaardige) melk
  • 1 el maple syrup
  • 1 flinke tl amandelpasta (ca 20 gr)
  • 0.5 tl vanille extract
  • 0.5 tl bakpoeder
  • 60 gr (diepvries) blauwe bessen

Extra:

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hetelucht). Vet de bakvorm in met de bakspray en zet apart.
  2. Stop de havermout in de foodprocessor. Voeg hier de melk, maple syrup, notenpasta, vanille extract en bakpoeder aan toe en mix het geheel gedurende 30-60 seconden tot een licht vloeibaar beslag. Giet dit in de bakvorm.
  3. Hou een paar blauwe bessen apart en roer de rest door het beslag in de vorm. Top vervolgens de bovenkant af met een beetje extra havermout vlokken en plaats hier tevens de overgebleven stuks blauwe bessen bovenop. Plaats de bakvorm in het midden van de oven en bak gedurende 20-25 minuten gaar.
  4. Laat de Blueberry  baked oats een aantal minuten in de vorm afkoelen. Je kunt er nog voor kiezen om een heel klein beetje extra maple syrup bovenop te gieten. Lepel daarna lekker uit en geniet er van!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty