Voor deze Meatless Monday maakte ik een heerlijke, vegetarische bloemkool curry met halloumi kaas en cashewnoten. Boordevol groenten, kaas en noten om van te smullen. Dit gerecht is lekker verwarmend voor op een donkere, koude winteravond.

Zelf bloemkool curry maken

Ik ben gek op curry’s, zolang ze niet al te spicy zijn. In Thailand heb ik me daar wel eens lelijk in vergist. Dan verscheen er een heerlijke curry op tafel, nam ik een hap en brak het zweet me overal uit. Inmiddels weet ik dat gele en groene curry’s over het algemeen redelijk veiliger zijn. Rode curry moet ik vooral aan me voorbij laten gaan. Ik vind het dan ook een uitkomst dat in de supermarkt heerlijke, pure curry pasta’s te vinden zijn. Waardoor het heel makkelijk is om ook zelf curry te kunnen maken in onze eigen keuken!

Nog meer recepten met curry pasta

Ik serveerde deze vegetarische bloemkool curry met halloumi en gekookte rijst, maar je kunt dit naar eigen wens vervangen door bv. noodles en / of naanbrood. Dat curry’s heel goed passen bij de vegetarische keuken hebben we wel ontdekt bij Betty’s Kitchen. Eerder maakten we bv. ook deze lekkere Indiase currytaart met erwtjes en linzen en deze vegetarische spinazie curry met paneer (palak paneer). Beide aanraders! Maar daarnaast vind je nog meer overheerlijke curry recepten terug op de site! Maak bijvoorbeeld ook een deze kip met groene curry! Of ga voor mosselpannetje op Thaise wijze!


Print

Recept: Bloemkool curry met halloumi

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Voor deze Meatless Monday maakte ik een heerlijke, vegetarische bloemkool curry met halloumi kaas en cashewnoten. Lekker verwarmend voor op een donkere, koude najaarsavond.

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 25 min.
  • Total Time: 35 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Indiase keuken

Ingredients

Scale
  • 125 gram rijst
  • 225 gram halloumi
  • 1 kleine bloemkool
  • Een halve courgette
  • 3 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • +/- 2 cm. verse gember
  • 70 gram groene curry pasta
  • 400 ml. kokosmelk
  • Een flinke hand cashewnoten (ongebrand en ongezouten)
  • 5 takjes verse koriander
  • Peper en zout
  • Kokosolie

Instructions

  1. Bereid de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af zodra de rijst gaar is en zet nog even apart.
  2. Breng alvast een ruime pan met water aan de kook voor de bloemkool. Verwijder het groen en de stronkjes van de bloemkool en snij de roosjes fijn. Kook de bloemkool +/- 10 minuten.
  3. Versnipper de sjalotjes en snij de knoflook en verse gember alvast heel fijn. De halve courgette snij je in blokjes. Snij de halloumi in dunne reepjes en knip of snij de koriander alvast fijn.
  4. Zet een wokpan op middelhoog vuur en verwarm de kokosolie hierin. Voeg de verse gember, sjalotjes, halloumi en courgette toe. Bak totdat de sjalotjes glazig worden en de halloumi lichtbruin kleurt. Vervolgens voeg je de verse knoflook en curry pasta toe. Bak dit even mee en giet de kokosmelk in de pan. Zet het vuur zacht en verwarm de curry enkele minuten.
  5. Zodra de bloemkool gaar is giet je de pan af en voeg je de bloemkool toe aan de curry. Voeg ook de koriander toe en roer goed door. Proef de curry en voeg indien nodig en naar eigen wens nog peper en zout toe.
  6. Serveer de bloemkool curry met de rijst. Verdeel de cashewnoten eroverheen.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze vegetarische bloemkool curry met halloumi kaas wilt gaan maken!

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

2 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

3 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

6 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

1 week ago