Als taco’s met pulled beef je als muziek in de oren klinken, dan is dit recept voor jou! Dit Mexicaanse stoofvlees heet barbacoa en zijn heerlijke grove stukken rundvlees die urenlang gesudderd hebben in een chipotlepeper saus. Serveer het vlees op mais taco’s met guacamole en pickles en je hebt een waanzinnig feestje in je mond!
Als er een gerecht is dat typisch Mexicaans is, dan is het wel barbacoa, oftewel Mexicaans stoofvlees. Het is een soort Mexicaanse pulled beef dat urenlang heeft staan sudderen in chipotle pepers en limoensap. Het vlees valt helemaal uit elkaar en is verrukkelijk met soft taco’s. De naam is overigens niet geheel toevallig want ‘barbacoa’ is afgeleid van ‘barbecue’, dat vaak garant staat voor heerlijk zacht vlees. Je kunt barbacoa dan ook bereiden met stukken vlees die een lange garing nodig hebben zoals brisket, runderriblappen of zelfs sukadelappen. En hoewel je dit gerecht prima op de barbecue kunt bereiden, maak ik hieronder een versie in de braadpan.
Smaakt dit recept je naar meer? Maak dan ook eens deze Tex Mex Chipotle Beef Taco’s met jalapeno pepers en salsa.
Barbacoa wordt in Mexico natuurlijk geserveerd op mais taco’s! Maar wat eet je er dan nog meer bij? Avocado mag natuurlijk nooit ontbreken bij Mexicaanse gerechten dus maak er lekker guacamole bij. Voor een extra bite en zuurtje serveer je dit Mexicaans stoofvlees met partjes limoen en ingelegde rode uien. In plaats van taco’s kun je er ook Mexicaanse rijst bij serveren of zelfs polenta. Dit mag de polenta maispap zijn, maar je kunt ook deze gebakken polenta driehoekjes serveren. Check hier overigens 10x Tex Mex bijgerechten die het ook prima bij je Mexicaanse gerechten doen!
Als taco’s met pulled beef je als muziek in de oren klinken, dan is dit recept voor jou! Dit Mexicaanse stoofvlees heet barbacoa en zijn heerlijke grove stukken rundvlees die urenlang gesudderd hebben in een chipotlepeper saus. Serveer het vlees op mais taco’s met guacamole en pickles en je hebt een waanzinnig feestje in je mond!
Extra:
Buen Provecho (eet smakelijk)
Groetjes Betty
Wil je dit Mexicaans stoofvlees in de slowcooker bereiden? Stop de blokken vlees in een slowcooker en overgiet met de saus. Voeg slechts de helft van de bouillon toe, net genoeg om alles onder te zetten. Zet de CrockPot in de stand Hoog en laat 5 uren sudderen. In de stand Laag heb je 10 uren nodig. Perfect om aan te zetten voor je naar je werk toe gaat.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit Mexicaans stoofvlees genaamd ‘barbacoa’ wilt gaan maken.
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
Dit is echt heerlijk. Pittig, rijk aan smaak.
SUper leuk om te horen! dank je wel Monique!