Wordt jij ook zo blij van streetfood gerechten? Deze Bao Buns net gefrituurde kip maak je gewoon heel eenvoudig zelf! Overgiet de gefrituurde kip met een zoete maar pittige saus en serveer met komkommmerlinten en koriander. Het feest is compleet 🙂
De zoete ‘sticky’ saus die ik bij dit gerecht maak kan niet zonder een lepeltje van de pittige Koreaanse Gochujang! Deze pittige rode peper pasta wordt heel veel gebruikt in de Koreaanse keuken en kun je vinden bij de Toko. Je kunt het een beetje vergelijken met harissa die weer in de Midden-Oosterse keuken gebruikt wordt. Harissa vindt je tegenwoordig gewoon bij de supermarkt en kun je eventueel ook gebruiken om dit recept te maken. Wist je dat je bao broodjes ook veelvoudig tegen komt in de Chinese keuken? Er wordt nogal wat gedebatteerd over de exacte oorsprong, maar ik vind deze bao buns met gefrituurde kip van ook een aanrader om te maken tijdens de viering van het Chinese Nieuwjaar!
Smaken deze Bao Buns met gefrituurde kip naar meer? Probeer dan zeker ook eens deze Korean Fried Chicken met kimchi van The Streetfood Club in Utrecht! Iets zegt me dat deze TSFC combinatie overigens ook heerlijk zal smaken op een bao bun! Nog zo’n heerlijk gerecht waar je in Azie niet omheen kan is de bekende ramen soep. Zelf maakte ik ook een ramen noedelsoep met kip klaar en die wil jij vast ook gaan maken! Daarnaast zijn ze in China ook fan van ‘sticky’ chicken dus zet een van deze twee klassiekers op het menu: namelijk Chinese sla wraps met kipgehakt, maar ook een kip in oestersaus met broccoli! Oeh la la dat wordt genieten van nog meer Aziatisch gerechten met kip!
Heb je deze al in huis?
Hou jij van Korean Fried Chicken? Dan moet je dit ook eens proberen op een gestoomde bao bun broodje. De gebakken kip wordt op smaak gebracht met een ‘sticky’ saus van peperpasta, honing, gember en knoflook. Het is een lekker lunch broodje of voor een avondje streetfood! Serveer de bao buns met gefrituurde kip met komkommer linten, koriander en bosui. Serveer ongeveer 2 – 3 broodjes per persoon.
Voor de zoete ‘sticky’ saus:
Extra:
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze bao buns met gefrituurde kip!
Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
View Comments
Hi, ik vroeg me af of je hier ook vantevoren al wat voor kan klaar maken. Bijvoorbeeld de kip en die dan de dag erna ((of later dezelfde dag) weer opwarmen? Het is voor een feestje
Hi Saar, het kan inderdaad maar versbereid is natuurlijk het allerlekkerst!
De gefrituurde kip kun je eventueel op een bakplaat met bakpapier leggen en in de oven opnieuw opwarmen (denk 15-20 minuten op 180 graden - 165 hetelucht)
Het stomen van de buns kost heel weinig tijd en zou ik echt op laatste moment doen. Anders plakken ze namelijk ook aan elkaar.