Lunch recepten

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

Baked Feta’ was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent zich uitstekend om te combineren met bijvoorbeeld brood, pasta of zelfs gnocchi. Speciaal voor de Meatless Monday maakte ik een makkelijk ovenmaaltijd van Baked Feta Gnocchi met tomaten uit de oven.

Gebakken gnocchi uit de oven maken

Met deze koude dagen vind ik het lekker om ook lekker warm te lunchen. Dus ik ging voor een lekker makkelijk gerecht uit de oven, Deze Baked Feta met gnocchi en tomaten zou je zelfs een ‘traybake’ kunnen noemen, want je plaats alles in een ovenschaal of bakplaat en laat de oven alles in een keer gaar bakken. Daarna is het alleen een kwestie van ‘even doorroeren’ en klaar is Kees! Gnocchi is te vergelijken met pasta, maar wordt gemaakt met aardappelpuree. Je kunt gnocchi koken in ruim water maar ook bakken in een koekenpan of op de bakplaat en uit de oven serveren.

Nog meer lekkere gerechten met gnocchi

Heb je de smaak te pakken gekregen met dit heerlijke recept voor ‘Baked Feta’ met gnocchi en tomaten? Je kunt met deze geweldige kleine pasta kussentjes nog veel meer lekkere (vegetarische) maaltijden maken. Wat dacht je van:

Voor nog meer bekende TikTok en Viral Foods ga je naar dit artikel op de website.


Print

‘Baked Feta’ met Gnocchi en tomaten

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Makkelijk recept voor een ovenschotel met gnocchi of pasta. Maak deze viral ‘Baked feta’ trend met gnocchi aardappel kussentjes en tomaten. Je maakt dit recept echt in een handomdraai klaar en laat de oven het werk doen. Perfect als lunch of kleine vegetarische maaltijd op de Meatless Monday

  • Author: Nanda Appelman
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met groenten
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 150 gram feta kaas
  • 250 gram kerstomaten
  • 200 gram (verse) gnocchi
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • ½ theelepel chilipepers (optioneel)
  • peper & zout
  • olijfolie, voor het bakken

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius (185 hetelucht). Vet een kleine ovenschaal in met olie.
  2. Pel de ui en snijd in dunne parten. Was de tomaten en verwijder het groen.
  3. Verdeel tomaten, uien en gnocchi over de schaal. Houdt het midden een beetje vrij. Hierin plaats je het blok feta kaas en zorg dat alles er netjes omheen past.
  4. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout, peper, Italiaanse gedroogde kruiden en eventueel wat chilipepers voor de pit.
  5. Schuif de ovenschaal in het midden van de oven en gaar de ‘Baked Feta’ met gnocchi en tomaten gedurende 25 minuten. Haal uit de oven en roer voorzichtig door met een lepel om een soort saus te maken van de kaas en tomaten en de gnocchi er mee te bedekken. Serveer direct!

Eet smakelijk!

 


BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van dit recept voor de viral ‘Baked Feta’ met gnocchi en tomaten.

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

View Comments

  • Wat een ontzettend lekker recept zeg!! Deze sla ik dus sowieso op. Heb je toevallig ook een recept waarbij je de Gnocchi wel zelf maakt? Ben ik ook wel benieuwd naar ;-)

    Liefs, Merel

Recent Posts

Heldere minestrone met tortellini

Tijdens winterse dagen warmen wij onszelf graag op aan een kop soep. Deze heldere minestronesoep…

5 dagen ago

Aardperensoep met salie en Parmezaanse kaas

Ik heb me toch een heerlijk winterse soeprecept voor jullie. Deze vegetarische soep is gemaakt…

7 dagen ago

Tips voor meer serotonine aanmaken (het gelukshormoon)

Het is de 3e maandag van January en die wordt ook wel omschreven als 'Blue…

1 week ago

Ricotta taart met citroen en amandel

De cheesecake is natuurlijk wereldwijd beroemd. Maar heb je ook wel eens een Italiaanse kaastaart…

2 weken ago

Koreaanse Zeewiersoep (Miyeok-Guk)

In Aziatische landen komt zeewier regelmatig terug in soepen of als topping. In Korea maakt…

2 weken ago

Afvallen zonder hongergevoel: de zes beste strategieën

Wil je graag afvallen zonder hongergevoel? Het klinkt bijna als een sprookje, maar het kan…

2 weken ago