Het najaar en wintermaanden zijn HET seizoen voor bakrecepten met appels maken. Deze zijn momenteel in overvloed aanwezig en je maakt er de lekkerste nagerechten en toetjes mee! Deze Appel Crumble uit de oven is een favoriet van iedereen en is ook nog een heel makkelijk om te maken.

Wat is eigenlijk een ‘Appel Crumble’ recept?

Laat het maar over aan de Britten om een heerlijke ‘Bake Off’ te doen met heerlijk seizoensfruit. Zelfs in tijden van schaarste kun je met appels uit het seizoen een heerlijke open taart maken, waar een stuk minder deeg, roomboter en suiker wordt gebruikt dan bijvoorbeeld de klassieke appeltaart. Simpelweg appel in blokjes met suiker in een ovenschaal doen. Daarna afdekken met een kruimelig deeg van bloem, boter en suiker. Even afbakken en genieten maar. Zelf voegde ik nog wat kaneel en rozijnen toe aan het recept, dat zijn dan wel de luxe ingrediënten waar we van mogen genieten.

Nog meer ‘Crumble’ Recepten

Een bakrecept uit de oven van fruit met kruimeldeeg is altijd goed en heel eenvoudig te maken. Voor de liefhebber kun je er nog een beetje slagroom of zelfs een bolletje (vanille)ijs bij serveren. Dan heb je echt een op en top (kerst) dessert te pakken. Niet alleen deze apple crumble uit de oven is een aanrader, maar probeer gerust ook een van deze andere ‘crumble‘ recepten die op de website staan:


Print

Appel Crumble uit de oven

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Het najaar is HET seizoen voor bakrecepten met appels! Deze Appel Crumble uit de oven is een favoriet van iedereen en is ook nog een heel makkelijk om te maken. Simpelweg Goudreinet appel (Elstar kan ook) in blokjes met suiker en kaneel, en afdekken met een kruimelig deeg van bloem, boter, suiker en havermout. Even bakken en genieten maar!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 20 min.
  • Cook Time: 30 min.
  • Total Time: 50 minutes
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: dessert
  • Cuisine: Britse keuken

Ingredients

Scale

Voor de appels:

  • 4 Goudreinet appels
  • 2 eetlepels fijne suiker
  • 2 theelepels kaneel
  • 40 gram rozijnen (optioneel)

Voor de ‘crumble’:

  • 100 gram (koude) roomboter, in blokjes
  • 75 gram (volkoren) tarwebloem
  • 75 gram havermout
  • 100 gram fijne suiker
  • snufje zout
  • 2 eetlepels amandelschaafsel (optioneel)

Extra:

  • appelboor
  • ovenschaal (bijv. 20 x 30 cm)

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius (180 hetelucht). Vet een ovenschaal vast in met een beetje olie of boter en zet apart.
  2. Was de appels en verwijder het klokhuis met de appelboor. Je kunt de appels schillen maar dit hoeft niet perse. Snijd de appels in blokjes en stop in een ruime mengkom. Voeg de suiker en kaneel toe en schep om tot alles goed bedekt is. Verspreid de appels over de ovenschaal en verdeel hier eventueel rozijnen over.
  3. Maak de mengkom schoon en voeg hier koude blokjes roomboter, bloem, havermout, suiker en zout aan toe. Kneed met je vingertoppen tot een (grof) kruimelig deeg. Strooi dit over de appels en zorg dat je alles goed verdeeld. Tot slot kun je het amandelschaafsel er overheen strooien.
  4. Schuif de ovenschaal in het midden van de oven op een rooster ben bak de Appel Crumble in 30 minuten gaar. De bovenkant dient mooi goudbruin te zijn en de appels lekker zacht.
  5. Serveer dit gerecht het liefst warm, met bijvoorbeeld een beetje opgeklopte slagroom of vanille ijs.

Eet smakelijk!

Notes

Apple-Crumble ontbijt maken?

Ja dat kan zeker! Persoonlijk halveer ik hier liever de hoeveelheid boter en suiker (dus 50 gram ipv 100 gram), zodat het niet een mega zoet ontbijt wordt. Je kunt dit gerust de avond van tevoren voorbereiden en bewaar de ovenschaal afgedekt in de koelkast. De volgende ochtend alleen nog even afbakken. Het kruimeldeeg begint dan ook meer op granola te lijken, en samen met de appels serveer je dit met een flinke lepel yoghurt of kwark. Dat is een heel goed begin van je (weekend)dag!


BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met deze deze appel crumble met kaneel en suiker.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Madeleines met chocolade

Ben jij ook dol op de Franse madeleine? Deze kleine cakejes in schelp vorm zijn…

1 dag ago

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Ik waarschuw je alvast: het MeatlessMonday recept van vandaag is gevaarlijk lekker! Want pasta wordt vaak…

2 dagen ago

Spruitjessoep met kastanjechampignons

Vier de koude, winterse dagen met deze vegetarische spruitjessoep met kastanjechampignons. Je zet hem niet…

5 dagen ago

Ovenschotel met lamsvlees en aardappel (Shepherd’s Pie)

Winterse gerechten staan veelal bekend als pure comfortfood! Van gestoofd vlees, dikke sauzen, romige purees'…

6 dagen ago

30x Recepten voor Valentijnsdag

Het zal je zeker niet ontgaan zijn, maar binnenkort is het Valentijnsdag! Speciaal voor de…

1 week ago

Hartige Havermout met kikkererwten en spinazie

Een hartige havermout ontbijt of lunch zoals deze is een heerlijk vullende warme pap, boordevol…

1 week ago