Het najaar en wintermaanden zijn HET seizoen voor bakrecepten met appels maken. Deze zijn momenteel in overvloed aanwezig en je maakt er de lekkerste nagerechten en toetjes mee! Deze Appel Crumble uit de oven is een favoriet van iedereen en is ook nog een heel makkelijk om te maken.
Laat het maar over aan de Britten om een heerlijke ‘Bake Off’ te doen met heerlijk seizoensfruit. Zelfs in tijden van schaarste kun je met appels uit het seizoen een heerlijke open taart maken, waar een stuk minder deeg, roomboter en suiker wordt gebruikt dan bijvoorbeeld de klassieke appeltaart. Simpelweg appel in blokjes met suiker in een ovenschaal doen. Daarna afdekken met een kruimelig deeg van bloem, boter en suiker. Even afbakken en genieten maar. Zelf voegde ik nog wat kaneel en rozijnen toe aan het recept, dat zijn dan wel de luxe ingrediënten waar we van mogen genieten.
Een bakrecept uit de oven van fruit met kruimeldeeg is altijd goed en heel eenvoudig te maken. Voor de liefhebber kun je er nog een beetje slagroom of zelfs een bolletje (vanille)ijs bij serveren. Dan heb je echt een op en top (kerst) dessert te pakken. Niet alleen deze apple crumble uit de oven is een aanrader, maar probeer gerust ook een van deze andere ‘crumble‘ recepten die op de website staan:
Het najaar is HET seizoen voor bakrecepten met appels! Deze Appel Crumble uit de oven is een favoriet van iedereen en is ook nog een heel makkelijk om te maken. Simpelweg Goudreinet appel (Elstar kan ook) in blokjes met suiker en kaneel, en afdekken met een kruimelig deeg van bloem, boter, suiker en havermout. Even bakken en genieten maar!
Voor de appels:
Voor de ‘crumble’:
Extra:
Eet smakelijk!
Apple-Crumble ontbijt maken?
Ja dat kan zeker! Persoonlijk halveer ik hier liever de hoeveelheid boter en suiker (dus 50 gram ipv 100 gram), zodat het niet een mega zoet ontbijt wordt. Je kunt dit gerust de avond van tevoren voorbereiden en bewaar de ovenschaal afgedekt in de koelkast. De volgende ochtend alleen nog even afbakken. Het kruimeldeeg begint dan ook meer op granola te lijken, en samen met de appels serveer je dit met een flinke lepel yoghurt of kwark. Dat is een heel goed begin van je (weekend)dag!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met deze deze appel crumble met kaneel en suiker.
Ben jij ook dol op de Franse madeleine? Deze kleine cakejes in schelp vorm zijn…
Ik waarschuw je alvast: het MeatlessMonday recept van vandaag is gevaarlijk lekker! Want pasta wordt vaak…
Vier de koude, winterse dagen met deze vegetarische spruitjessoep met kastanjechampignons. Je zet hem niet…
Winterse gerechten staan veelal bekend als pure comfortfood! Van gestoofd vlees, dikke sauzen, romige purees'…
Het zal je zeker niet ontgaan zijn, maar binnenkort is het Valentijnsdag! Speciaal voor de…
Een hartige havermout ontbijt of lunch zoals deze is een heerlijk vullende warme pap, boordevol…