Tijdens het koude weer, vind ik het heerlijk om stoofvlees te maken. Er gaat dan niet boven een lekker stukjes mals vlees, zoals deze sukadelappen met hutspot, die spontaan op je tong smelt. De sukadelappen worden gestoofd in rode wijn en dat maakt het vlees lekker mals!
Misschien komt het omdat ik zo lekker bezig ben met winterse recepten, maar ik kreeg ineens zin in stoofvlees en aardappels… Dus ik naar de winkel voor sukadelappen en daarbij maak ik een lekkere hutspot gemaakt van zoete bospeentjes in plaats van winterwortel. De bospeen maakt de hutspot een tikkeltje zoeter. En met die vrolijke oranje kleur in je pan en een zoete bite van de worteltjes: krijg je helemaal zin in de lente! Ook lekker: maak eens ossobuco – dat is gestoofde kalfsschenkel uit Milaan!
Je kunt de sukadelappen ook een dag van te voren bereiden, en de volgende dag alleen even een beetje opwarmen in de braadpan. Ik bak geregeld in de avonduren mijn stoofvlees voor de volgende dag. Want als je uit het werk komt wil je meteen kunnen eten, en niet nog 3 uur wachten tot het vlees gaar is. En als je grote fan bent van deze sukadelappen, dan heb ik hier nog meer overheerlijke stoofvlees recepten.
Tijdens het koude weer, vind ik het heerlijk om stoofvlees te maken. Er gaat dan niet boven een lekker stukjes mals vlees, zoals deze sukadelappen met hutspot gemaakt van kruimige aardappels en winterpeen of bospeen. De saus is een combinatie van bouillon, rode wijn en een met mosterd besmeerde bruine boterham. Heerlijk!
Voor de hutspot:
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Snelkook versie voor diegenen met een snelkookpan:
Bereid bovenstaande stappen in een snelkookpan, maar gebruik slechts 250 ml bouillon en 200 ml wijn. Zet de pan op de hoogste (vlees)stand, en laat 45 minuten koken. Giet daarna de inhoud over in een hapjespan, (het is nog waterig) en breng aan de kook. In 10-20 minuten kook je het vocht in tot een dikke saus. Wel goed blijven roeren zodat de bodem niet aankoekt!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!
Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…
Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…
Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…
De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…
Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…
Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…
View Comments
Ik heb bij gebrek aan gewone uit wel eens rode ui gebruikt .
Hier wordt de hutspot ook zoeter en zachter van smaak .
Groetjes leonard
Dank je wel Leonard, voor het delen van jou tip!
Dat gaat inderdaad heel lekker smaken :-)
Ik stond net in de supermarkt met en kwam op jouw recept terecht. En ik ben het nu aan het maken. 😄 Ik dacht: je vindt dat vast leuk om te lezen. Groet Tobias
Kan ik de rode wijn ook vervangen. Ik wil dit graag eten met mijn kinderen, maar ben van mening dat alchohol gewoon niet voldoende verdampt tot 0%
Helemaal gebrijpelijk hoor en jj kunt wijn of bier in stoofschotels vervangen door een beetje tomatenpuree of zelfs een beetje azijn. Een broodje besmeert met mosterd kan ook. Het vlees heeft deze 'zuurtjes' nodig om malser te worden.