Tijdens de koude wintermaanden, vind ik het heerlijk om stoofvlees te maken. Er gaat dan niet boven een lekker stukjes mals vlees, zoals deze sukadelappen met hutspot, die spontaan op je tong smelt. De sukadelappen worden gestoofd in rode wijn en dat maakt het vlees lekker mals!
Het is de tijd van het jaar dat we dik ingepakt naar buiten gaan. En hoe lekker is het dan om thuis te komen bij puur comfortfood van bijvoorbeeld stoofvlees en gestampte aardappels. Op en top Hollands! Je kunt voor dit recept gerust magere runderlappen gebruiken, of ga juist voor sukadelappen met een lekker ‘vetrandje’. Maak er een lekkere en makkelijke hutspot bij van aardappel en winterpeen )(bospeentjes of gewone worteltjes kan ook). En de jus van uien, bouillon en rode wijn is zeker hartverwarmend in deze tijd van het jaar!
Wij Nederlanders zijn echte aardappeleters. Naast lievelingsgerecht hutspot maken met wortels, kunt je deze winter ook aan de slag met bijvoorbeeld andijviestamppot en witlofstamppot maken. En ken je ook Hete Bliksem al?
Je kunt de sukadelappen ook een dag van te voren bereiden, en de volgende dag alleen even een beetje opwarmen in de braadpan. Ik bak geregeld in de avonduren mijn stoofvlees voor de volgende dag. Want als je uit het werk komt wil je meteen kunnen eten, en niet nog 3 uur wachten tot het vlees gaar is. En als je grote fan bent van deze sukadelappen, dan heb ik hier nog meer overheerlijke stoofvlees recepten. Maar wist je dat je stoofvlees recepten ook heel eenvoudig kunt bereiden in een slowcooker? Je stopt alles in de crockpot, wel met de helft aan vloeistoffen, of tot het net onder staat, en laat het 6 uren sudderen op ‘hoog’.
Tijdens het koude weer, vind ik het heerlijk om stoofvlees te maken. Er gaat dan niet boven een lekker stukjes mals vlees, zoals deze sukadelappen met hutspot gemaakt van kruimige aardappels en winterpeen of bospeen. De saus is een combinatie van bouillon, rode wijn en een met mosterd besmeerde bruine boterham. Heerlijk!
Voor de hutspot:
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Maak het jezelf gemakkelijk en koop gerust twee zakken voorgesneden hutspot groente (ui + wortel) in de supermarkt. Deze gaan ook regelmatig in de aanbieding dus doe er je voordeel mee .
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!
Ben jij ook dol op de Franse madeleine? Deze kleine cakejes in schelp vorm zijn…
Ik waarschuw je alvast: het MeatlessMonday recept van vandaag is gevaarlijk lekker! Want pasta wordt vaak…
Vier de koude, winterse dagen met deze vegetarische spruitjessoep met kastanjechampignons. Je zet hem niet…
Winterse gerechten staan veelal bekend als pure comfortfood! Van gestoofd vlees, dikke sauzen, romige purees'…
Het zal je zeker niet ontgaan zijn, maar binnenkort is het Valentijnsdag! Speciaal voor de…
Een hartige havermout ontbijt of lunch zoals deze is een heerlijk vullende warme pap, boordevol…
View Comments
Ik heb bij gebrek aan gewone uit wel eens rode ui gebruikt .
Hier wordt de hutspot ook zoeter en zachter van smaak .
Groetjes leonard
Dank je wel Leonard, voor het delen van jou tip!
Dat gaat inderdaad heel lekker smaken :-)
Ik stond net in de supermarkt met en kwam op jouw recept terecht. En ik ben het nu aan het maken. 😄 Ik dacht: je vindt dat vast leuk om te lezen. Groet Tobias
Kan ik de rode wijn ook vervangen. Ik wil dit graag eten met mijn kinderen, maar ben van mening dat alchohol gewoon niet voldoende verdampt tot 0%
Helemaal gebrijpelijk hoor en jj kunt wijn of bier in stoofschotels vervangen door een beetje tomatenpuree of zelfs een beetje azijn. Een broodje besmeert met mosterd kan ook. Het vlees heeft deze 'zuurtjes' nodig om malser te worden.