In het winterseizoen kun je gerust wat vaker een soepje op tafel zetten. Deze bloemkoolsoep met kaas is dan ook een heerlijke romige soep om je smaakpapillen mee te verwennen. Perfect voor de lunch of tussendoor om bij op te warmen.
Ik zit een beetje in een bloemkool fase in mijn zoektocht naar gezondere recepten voor elke dag. Van bloemkoolpizza, tot gemalen bloemkool voor (pasta)sauzen. En nu dus ook een vol romige Italiaanse bloemkoolsoep met kaas. Een prima combinatie, die mij doet denken aan winterse avonden met bloemkool en kaassaus uit de oven. Alleen is dit dus wel even een gezondere variant die teven glutenvrij en low carb is.Er komt geen bloem of ander bindmiddel bij kijken: enkel heel veel bloemkool, een scheutje bouillon en kaas.
Soep is een perfecte manier om dagelijks meer groenten tot je te nemen. Zeker in de winter warm je heerlijk op met een verse kop soep en als die extra vitamientjes zijn ook nog eens goed voor de weerstand. Naast deze romige bloemkoolsoep met kaas kan ik je deze lichte bosuitjessoep met bloemkool ook zeker aanraden. Of ga je voor een knalgroene aspergesoep met spinazie? En wat dacht je van een ouderwetse gewone groentesoep met gehaktballetjes? Allen heerlijk als lunch of licht avond maaltijd, maar wel lekker gezond dus! Check hier nog veel meer Winter soep recepten voor inspiratie.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van dit recept voor bloemkoolsoep met kaas.
Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…
Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…
Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…
De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…
Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…
Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…
View Comments
Pas voor het eerst gegeten, heerlijk en morgen staat het weer op het menu! Maar dan nog met minder ingrediënten dan ik hier zie! ! kilo bloemkool, een 1 liter kippenbouillon(van een tablet), 100 ml slagroom,1/2tl nootmuskaat en wat verse bieslook er boven op! En eventueel zalmflakes.
Maar met geraspte kaas lijkt me een goed idee!