Je kent ze vast wel: de Italiaanse soepstengels die ‘grissini’ worden genoemd. Met dit recept maak je een bakplaat vol XXL stengels voor bij soep, of als borrelhapje om te knabbelen. Met maar liefst 3 verschillende toppings wordt zelfs grissini maken erg leuk en lekker!
Het recept voor zelf grissini maken heeft wat weg van zelf witbrood of pizzadeeg maken. Deze lange krokante broodsticks zijn ideaal om als voorafje te serveren, als borrelhap of bijgerecht voor een kop soep. Samen met dochterlief maakte ik een hele bakplaat vol en daar hebben we echt 3 dagen van gesnoept. Aanrader dus met de zomerse avonden in het verschiet. Voor het bakken top je het deeg af met bijvoorbeeld grof zeezout, sesamzaadjes of tijm en rozemarijn. Maar je kunt natuurlijk elke gewenste topping die je wilt gebruiken. Hoe dan ook: dit wordt lekker knabbelen van soepstengels!
Of je nu gaat voor kant-en-klare soepstengels uit de winkel of aan de slag met zelf grissini maken… deze broodsticks zijn ook heel goed in spek te wikkelen. Rauwe hammen kun je gewoon koud er omheen serveren. Maar je kunt ook grissini met spek in de oven bakken. Voor bij een kom soep zijn deze broodjes met ei ook een aanrader! Daarnaast vindt ik deze trio van bruschetta ook op en top zomerse borrelhapjes. Geniet er van!
Je kent ze vast wel: de Italiaanse soepstengels die ‘grissini’ worden genoemd. Met dit recept maak je een bakplaat vol XXL stengels voor bij soep, of als borrelhapje om te knabbelen. Met maar liefst 3 verschillende toppings wordt zelfs grissini maken erg leuk en lekker!
Voor het deeg:
Toppings:
Extra:
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Variatietips: ik maakte een trio broodstengels met zeezout, sesamzaad en rozemarijn. Maar je kunt ook gebruiken: gedroogde tijm, fijngehakte salie, zwarte peper, geraspte parmezaanse kaas etc. Ook lekker: hak een paar olijven in stukjes en kneed dit door het deeg heen. Per 100 gr bloem gebruikt kun je ongeveer een eetlepel fijngehakte olijven aanhouden (dus 1x recept met 175 gr bloem = 2.5 el olijven)
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met zelf grissini maken. Deze soepstengels zijn namelijk fantastisch!
Deze verfrissende witlof stamppot met piccalilly is een overheerlijke winterse maaltijd. Met frisse stukjes appel…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Op deze Meatless Monday maakte ik loempia's gevuld met champignons, kaas en cashewnoten. Een heerlijk…
Als er een gerecht is dat wij allemaal wel kennen van de 'afhaalchinees' dan is…
Het is vandaag de 4e donderdag van November en dan wordt in Amerika Thanksgiving gevierd!…
Op zoek naar last-minute Sinterklaas recepten ter inspiratie? Binnenkort is het zover. Sinterklaas is namelijk alweer…