Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze gevulde tomaten met ei. Met slechts enkele, gangbare ingrediënten zet je een heerlijk vegetarisch diner op tafel. Serveer lekker met wat brood en eventueel een salade erbij.

Gevulde tomaten met ei uit de oude doos!

Onlangs kwamen mijn ouders aanzetten met een aantal dozen met mijn spullen die nog bij hun opgeslagen stonden. Daarin kwam ik weer allerlei leuke herinneringen tegen, waaronder een zelf geschreven kookboek met recepten die ik minstens 20 jaar geleden op een ouderwetse typemachine heb geschreven. Hoe leuk! Die passie voor koken en bakken zat er dan ook al vroeg in… Een aantal van deze recepten zijn wel echt te lekker om hier niet te delen, waaronder deze gevulde tomaten met ei. Ik heb het recept wel iets aangepast hoor, de verhoudingen klopten hier en daar niet helemaas en soms miste de juiste omschrijving 😉 Maar inmiddels opnieuw gemaakt, aangepast en nu ook een vegetarisch recept voor jullie om lekker van te genieten!

Nog meer vegetarische gerechten met eieren

Meer inspiratie gezocht voor vegetarische gerechten waarin eieren de hoofdrol spelen? Naast deze gevulde tomaten met ei hebben wij nog meer lekkers in petto voor jullie. Bekijk dan eens dit recept van shakshuka van tomaat en ei want die doet het ook perfect als lunch gerecht! Op plan een tapas avondje in en maak deze Spaanse tortilla met aardappel en ei. Beide ook aanraders! Maar deze eimuffins met quinoa zijn niet alleen klein en fijn maar ook erg lekker om van te smullen! En wat dacht je van ei als saus over de asperges? Maak dan eens zelf Hollandaise saus!


Print

Recept: Gevulde tomaten met ei

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit is een recept uit de oude doos! Deze gevulde tomaten met ei zijn heel eenvoudig om te maken, en dit maakt een heerlijke vegetarische maaltijd!

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 30 min.
  • Total Time: 45 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht

Ingredients

Scale
  • 4 grote trostomaten
  • 2 eieren
  • 1 witte ui
  • ½ groentebouillonblokje
  • 1 takje verse krulpeterselie
  • Peper en zout
  • Olijfolie om te bakken
  • Evt. brood en salade om erbij te serveren

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie.
  2. Snij de kapjes van de tomaten. Deze kun je bewaren om er achteraf weer op te zetten – ziet er wel zo leuk uit! Hol de tomaten uit met een lepel en vang het vocht en vruchtvlees op in een kom. Vermaal wat peper en zout in de uitgeholde tomaten. Plaats de tomaten en kapjes ernaast in de ovenschaal. Zet deze voor 5 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Zodra de oventijd voorbij is haal je de ovenschaal uit de oven en zet je deze nog even apart.
  3. Snij het vruchtvlees van de tomaten wat fijn. Schil de ui en versnipper deze. De blaadjes van de peterselie snij of knip je fijn. Verwarm wat olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui totdat deze glazig is. Vervolgens voeg je het opgevangen tomatenvocht en –vruchtvlees toe aan de pan. Verkruimel het groentebouillonblokje boven de pan en roer goed door. Laat enkele minuten zacht koken.
  4. Kluts ondertussen in een kom de eieren los met de peterselie en voeg naar eigen smaak nog peper en zout toe. Vervolgens roer je het ei-/tomatenmengsel uit de koekenpan erdoorheen. Giet dit in de uitgeholde tomaten tot een paar millimeter onder de rand. Plaats de gevulde tomaten en kapjes er weer naast voor nog eens 25 minuten in de oven.
  5. Serveer de gevulde tomaten met de kapjes erop en indien gewenst wat brood en salade ernaast.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze gevulde tomaten met ei gaat maken!

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago