Ben jij ook zo’n fan van Flammkuchen recepten? Uiteraard kun je hiervoor een kant-en-klare rol flammkuchen deeg uit de koelvak van je supermarkt gebruiken. Maar je kunt deze deegbodem ook zelf maken met slechts een paar standaard ingrediënten. Zelf flammkuchen deeg maken is niet moeilijk maar dient wel eventjes te rijzen, zoals vrijwel alle deeg recepten.
In Italië heeft men de pizza met tomatensaus. In de Elzas regio heeft men een heel dunne flammkuchen die besmeert wordt met creme fraiche! Deze dunne en krokante plaattaart is een favoriet van velen en maakte de afgelopen jaren ook regelmatig een verschijning op foodfestivals. De flammkuchen wordt namelijk in stukken gesneden is daardoor ideaal om te delen! Hieronder deel ik naast een basis recept voor flammkuchen deeg tevens het recept voor het beleggen van de klassieke flammkuchen met spek en ui!
Het deeg voor flammkuchen lijkt behoorlijk veel op het maken van pizzadeeg. In beiden gevallen wordt het bloem gemengd met gist en olijfolie. Echter is het uiteindelijke bakresultaat echt anders. Flammkuchen deeg dient echt heel dun en krokant te worden. Waar pizza’s juist wat luchtiger zijn en vaak dikke randen hebben. En dan hebben we het nog niet eens over het verschil in ‘saus’. Flammkuchen dient namelijk altijd ingesmeerd te worden met creme fraiche wat een lekker romige basis geeft.
Ken jij deze flammkuchen foodhack al? Kant en klare tortilla wraps zijn lekkere dunne en snel-te-bereiden vervangers voor flammkuchen deeg! Check hier maar liefst 4 recepten met tortilla wraps flammkuchen van de barbecue!
Als je dan eenmaal het zelf flammkuchen deeg maken onder de knie hebt, wil je natuurlijk meteen aan de slag met recepten hiervoor. Gelukkig hebben wij een aantal verschillende toppings en combinatie voor je op de site staan. Het basisdeeg voor het maken van Flammkuchen heb ik van EefKooktzo.nl, omdat zij ook het eerste flammkuchen recept op onze website deelde. In de Notes van het recept vindt je de bereiding van de klassieke flammkuchen met spek en ui, maar dit alternatief met champignons, uien en spekjes is ook een aanrader. Gastblogger Eef maakte dus eerder deze vegetarische flammkuchen met spinazie en geitenkaas. En onze Nanda ging juist aan de slag met een vegetarische en semi-gezonde kuchen met pompoen en boerenkool. Hou je meer van een tikkeltje zoet? Dan is deze flammkuchen met peer een geitenkaas voor jou! Geniet heerlijk van deze recepten!
In Italie heeft men de pizza met tomatensaus. In de Elzas heeft men een heel dunne flammkuchen die besmeert wordt met creme fraiche! Deze plaattaart is een favoriet van velen en maakte de afgelopen jaren ook regelmatig een verschijning op foodfestivals. De flammkuchen wordt namelijk in stukken gesneden is daardoor ideaal om te delen! Hieronder tevens het recept voor de klassieke flammkuchen met magere spekreepjes en ui!
Voor 2 grote flammkuchen deeg:
Extra:
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Flammkuchen met Spek & Ui maken:
Dat is toch wel de meest klassieke Duitse flammkuchen om te maken. Hieronder de benodigdheden om 1x flammkuchen deeg af te toppen. Dit zijn tevens dezelfde hoeveelheden als je een kant-en-klaar koelvers flammkuchen deeg (24x40cm of 260 gram) bij de supermarkt haalt.
Toppings voor 1 klassieke flammkuchen met spek & ui
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je zelf flammkuchen deeg wilt gaan maken.
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…