Detoxen in de zomermaanden is mij een stuk beter bevallen dan detoxen in de maand Januari. Het is nu namelijk ook het uitstekende seizoen om een venkelsalade met sinaasappel en grapefruit te serveren.
De nogal zoete venkel komt namelijk uitstekend tot zijn recht met fruit. En is tevens lekker fris en knapperig voor in een salade. Je mag zelf weten of je er misschien nog wat groene bladgroente bij serveert. Maar ik vindt deze venkelsalade met sinaasappel en grapefruit rijkelijk genoeg om zo op het bord te scheppen. En deze venkel salade is een hele lekkere manier om te zorgen dat je wat extra vitamine C en Kalium binnen krijgt. Niet alleen goed voor je weerstand, maar ook beter voor je bloeddruk. Bekijk hier tevens een handige tutorial video voor het uitsnijden van citrus partjes voor deze salade.
Deze venkelsalade is een lekker zoet en zomers bijgerecht voor gegrilde vis, maar ook vlees (zonder al teveel kruiden) van de barbecue. Maar uiteraard kun je de salade ook gewoon zo eten als zoet tussendoortje. Het zorgt voor een ware smaakexplosie! Wist je dat citrusvruchten trouwens ook heel lekker zijn in een curry gerecht? Met name grapefruit geeft een heerlijk zuurtje en bittertje aan een pittige kip curry. En
LUNCHTIP: Serveer deze venkelsalade met sinaasappel en grapefruit, maar schep er dan een klein blikje gekookte linzen (ca 130 gram) doorheen. Je hebt dan een complete en vegetarische maaltijd voor 2-3 personen!
Detoxen in de zomermaanden is mij een stuk beter bevallen dan detoxen in de maand Januari. Het is nu namelijk ook het uitstekende seizoen om een venkelsalade met sinaasappel en grapefruit te serveren.
(* Let op: citroenbalsamico of honing zijn niet detox of voedselzandloperproof. Laat deze dan achterwege)
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
TIP! Je kunt deze venkelsalade gerust s’ ochtends al voorbereiden. Stop de fijngesneden venkel + ui in een afgesloten bak. Evenals de partjes sinaasappel en grapefruit in een aparte bak. Bewaar de dressing en de garnering dan echt tot het moment van serveren.
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
Ziet er erg lekker uit! Ik ga het vanavond proberen en ben heel benieuwd
En.. is de venkelsalade goed bevallen ? :-)
Hmmm wat ziet dit er lekker uit! Alleen al door die kleurencombinatie zou ik het gaan maken ;) Mag ik vragen waar je citroenbalsamico haalt? Ik heb wel perenbalsamico maar dat frisse lijkt me juist lekker erbij.
Hi Vivian,
dit wordt in ieder geval verkocht bij delicatessenwinkels. Mocht je ergens in de supermarktschappen gewone balsamico zien staan, kijk dan altijd even of je de citroen versie ook toevallig ziet staan.