Het is weer een Meatless Monday en vandaag heb ik dan ook een noodle gerecht met een heerlijk Chinees tintje gemaakt! Deze vegetarische noedels met bimi kregen van mijn man Patrick kreeg zelfs het cijfer 9, dus dan weet je het wel: dit is er zeker eentje om zelf uit te proberen!
In deze eerste weken van het nieuw jaar zit je vast vol goede voornemens. Dit vegetarische wokgerecht zorgt voor lekkere knapperige groente en draagt zo vanzelf een steentje bij aan die goede voornemens. En daarnaast zijn deze vegetarische noedels met bimi ook heel makkelijk te maken. Even geleden ontdekte ik pas voor het eerst bimi en sindsdien kook ik er heel graag mee. Deze groente is te vinden in de meeste grote supermarkten. Bimi is familie van de broccoli, het wordt ook wel mini-broccoli of asperge broccoli genoemd. Bimi is ontzettend gezond, want rijk aan vitaminen A en C en verschillende mineralen.
Wist je dat afgelopen vrijdag het Chinese Nieuwjaars feest is begonnen? Lees hier meer over dit en de symboliek achter verschillende Chinese gerechten die dan op tafel staan.
Aan deze vegetarische noedels kun je overigens prima allerlei kliekjes groenten aan toevoegen. Het is een makkelijk basis wokgerecht en ideaal voor het leegmaken van de groentelade in de koelkast. Denk bijvoorbeeld aan: sperziebonen, champignons, paksoi, taugé, sugar snaps, etc. Fans van noodles kunnen overigens ook hun hart ophalen aan dit recept voor Chinese Kip in oestersaus! En wat dacht je van Japanse beef met teriyaki saus! Daarnaast is deze vega portobello met ei en noedels ook een aanrader! Noodles zijn echt verrukkelijk en je kunt er alle kanten mee op! Check hier nog meer recepten met noedels.
Het is weer een Meatless Monday en vandaag heb ik dan ook een noodle gerecht met een heerlijk Chinees tintje gemaakt! Deze vegetarische noedels met bimi, sojasaus en paprika serveer je met een (zacht) gekookt eitje on top! Zoals bij veel Chinese gerechten dien je eea voor te bereiden en daarna maak je dit recept vliegensvlug klaar in een wokpan.
Eet smakelijk! Liefs, Nanda
Variatietip: Voor een meer Indische variant van dit recept kun je de sojasaus vervangen door Ketjap Asin (de zoute variant). Gebruik dan ook kokosolie ipv neutrale olie en vervang de citroen door limoen sap.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze vegetarische noedels met bimi wilt gaan maken!
Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…