Voor de Meatless Monday van vandaag staat deze vegetarische Korma met kikkererwten op het menu. Het is een vegetarische versie van de bekende de Kip Korma, maar dan dus met kikkererwten. Heerlijk op smaak gebracht met amandelen, tomaten en kokosmelk maakt dat dit een fijne, zachte en romige Indiase curry met kikkererwten om van te smullen!
Wellicht heb je ooit van Kip Korma gehoord? Dat is een bekend Indiaas gerecht van kip gestoofd in een zogeheten Korma saus. Hieronder deel ik een vegetarisch of zelfs vegan alternatief met peulvruchten in de hoofdrol. Deze Indiase curry met kikkererwten bevat dus die milde maar kenmerkende Korma saus van o.a. tomaten, kokosmelk en amandelen. Serveer je vegetarische korma met bijvoorbeeld basmatirijst of enkel volkoren chapati brood, die je in stukken scheurt en als opscheplepel gebruikt. Dat wordt smullen!
Diegenen die mij al wat langer volgen weten dat de Indiase keuken een van mijn favorieten is voor pure ‘comfort food’ recepten. Van kruidige stukken vlees tot stomende Indiase curry’s en meer. Naast dit recept voor een vegetarische Korma met Kikkererwten kan ik je nog meer Indiase recepten om van te smullen aanraden:
Deze vegetarische korma met kikkererwten is een plantaardig en vegan alternatief op de bekende Indiase Kip Korma. Bekend om de romige saus van kokosmelk en amandelen is dit een gerecht dat je zeker eens moet proberen. Serveer deze vegetarische Indiase curry met kikkererwten met basmatirijst of volkoren chapati platbrood.
Voor erbij (optioneel):
Eet smakelijk!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van dit recept voor vegetarische Korma met kikkererwten.
Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 54 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…
Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…
Als er een ingrediënt is dat menig harten sneller doet kloppen dan is het wel…
Het is weer een #MeatlessMonday dus zet je bijvoorbeeld dit vegetarische wokgerecht met teriyaki saus…
Geef mij een blikje croissantdeeg en ik maak er gerust heerlijke croissantwafels van . Deze…
Thailand staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke Thaise Curry gerechten. Van rood, groen tot geel…
View Comments
Hi Betty,
Ik heb de curry gemaakt met de currypasta van Asian Home Gourmet — superlekker! Ik blijf me erover verbazen hoeveel smaak vegetarische gerechten kunnen hebben.
Wel zag ik iets opmerkelijks: in de ingrediëntenlijst staat 500 ml kruidenbouillon, maar in de instructies geef je aan dat het bouillontablet nog verkruimeld moet worden. Kleine verwarring misschien?
Groetjes,
Erik
Hi Erik,
wat ontzettend leuk om te horen en ja vegetarisch kan zo lekker zijn.
Veel Indiers zijn ook vegetarisch en hun keuken behoort echt tot een van mijn favorieten. Dus je zit eigenlijk altijd wel goed met een vega curry gerecht en meer!
Ik pas ook meteen even de ingredientenlijst aan dan het voor een volgende ook duidelijk is. Dank je wel in ieder geval.