Voor de Meatless Monday van vandaag staat deze vegetarische Korma met kikkererwten op het menu. Het is een vegetarische versie van de bekende de Kip Korma, maar dan dus met kikkererwten. Heerlijk op smaak gebracht met amandelen, tomaten en kokosmelk maakt dat dit een fijne, zachte en romige Indiase curry met kikkererwten om van te smullen!

Zelf vegetarische Korma met kikkererwten maken

Wellicht heb je ooit van Kip Korma gehoord? Dat is een bekend Indiaas gerecht van kip gestoofd in een zogeheten Korma saus. Hieronder deel ik een vegetarisch of zelfs vegan alternatief met peulvruchten in de hoofdrol. Deze Indiase curry met kikkererwten bevat dus die milde maar kenmerkende Korma saus van o.a. tomaten, kokosmelk en amandelen. Serveer je vegetarische korma met bijvoorbeeld basmatirijst of enkel volkoren chapati brood, die je in stukken scheurt en als opscheplepel gebruikt. Dat wordt smullen!

Nog meer lekkere Indiase recepten om van te smullen

Diegenen die mij al wat langer volgen weten dat de Indiase keuken een van mijn favorieten is voor pure ‘comfort food’ recepten. Van kruidige stukken vlees tot stomende Indiase curry’s en meer. Naast dit recept voor een vegetarische Korma met Kikkererwten kan ik je nog meer Indiase recepten om van te smullen aanraden:


Print

Vegetarische Korma met Kikkererwten

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4 from 1 review

Deze vegetarische korma met kikkererwten is een plantaardig en vegan alternatief op de bekende Indiase Kip Korma. Bekend om de romige saus van kokosmelk en amandelen is dit een gerecht dat je zeker eens moet proberen. Serveer deze vegetarische Indiase curry met kikkererwten met basmatirijst of volkoren chapati platbrood.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 20 min.
  • Cook Time: 50 min.
  • Total Time: 1 uur en 10 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met groenten
  • Cuisine: Indiase keuken
  • Diet: Vegan

Ingredients

Scale
  • 2 uien
  • 1 prei
  • 1 winterpeen
  • 2 tl. fijngehakte knoflook
  • 2 tl. fijngehakte gember
  • 1 rode peper, fijngesneden
  • ½ potje Korma Curry Pasta (bijv. Pataks)
  • 1 blik tomatenblokjes a 400 gram
  • 1 blik kokosmelk a 400 ml
  • 500 ml water
  • 1 kruidenbouillonblokje
  • 2 blikken kikkererwten a 400 gram
  • 1 flinke eetlepel amandelpasta
  • verse koriander
  • peper & zout
  • olie, voor het bakken

Voor erbij (optioneel):

Instructions

  1. Pel en snipper de uien. Was de prei, snijd in de lengte doormidden en spoel eventueel zand goed uit. Snijd daarna in halve ringen. Schrap de wortel en snijd in de lengte in 4 repen. Snijd de wortel daarna in stukjes.
  2. Verhit een scheutje olie in een braadpan of wok en bak hierin de ui, prei, wortel, knoflook, gember en rode peper zacht gedurende 4-5 minuten op medium hoog vuur.
  3. Voeg de Korma Curry Pasta toe en roer het geheel goed door. Laat 1- 2 minuten meebakken.
  4. Giet dan de tomatenblokjes, kokosmelk en water in de pan en verkruimel bouillonblokje er boven. Roer goed door en breng het geheel aan de kook.
  5. Plaats dan de deksel op de pan, verlaag het vuur maar middelmatig en laat 20 minuten stoven.
  6. Giet de blikken kikkererwten af en spoel na met koud water. Laat uitlekken. Stop de kikkererwten en amandelpasta in de Korma saus, roer goed door en laat een extra 20 minuten stoven op het vuur.
  7. Hak een beetje verse koriander ( of gebruik peterselie) grof. Zet het vuur uit en roer de verse koriander door de vegetarische Korma met kikkererwten heen.
  8. Serveer direct bijvoorbeeld gestoomde basmatirijst of geef er volkoren chapati platbrood bij.

Eet smakelijk!


BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van dit recept voor vegetarische Korma met kikkererwten.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Hi Betty,

    Ik heb de curry gemaakt met de currypasta van Asian Home Gourmet — superlekker! Ik blijf me erover verbazen hoeveel smaak vegetarische gerechten kunnen hebben.

    Wel zag ik iets opmerkelijks: in de ingrediëntenlijst staat 500 ml kruidenbouillon, maar in de instructies geef je aan dat het bouillontablet nog verkruimeld moet worden. Kleine verwarring misschien?

    Groetjes,
    Erik

    • Hi Erik,
      wat ontzettend leuk om te horen en ja vegetarisch kan zo lekker zijn.
      Veel Indiers zijn ook vegetarisch en hun keuken behoort echt tot een van mijn favorieten. Dus je zit eigenlijk altijd wel goed met een vega curry gerecht en meer!

      Ik pas ook meteen even de ingredientenlijst aan dan het voor een volgende ook duidelijk is. Dank je wel in ieder geval.

Recent Posts

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 54 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…

2 dagen ago

Caponata – gestoofde aubergines met olijven

Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…

4 dagen ago

20x recepten met burrata

Als er een ingrediënt is dat menig harten sneller doet kloppen dan is het wel…

5 dagen ago

Bonen en paddenstoelen in Teriyaki saus

Het is weer een #MeatlessMonday dus zet je bijvoorbeeld dit vegetarische wokgerecht met teriyaki saus…

7 dagen ago

Croissant Wafel met Pistache Creme

Geef mij een blikje croissantdeeg en ik maak er gerust heerlijke croissantwafels van . Deze…

1 week ago

Thaise Gele Curry met Vis en Bloemkool

Thailand staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke Thaise Curry gerechten. Van rood, groen tot geel…

1 week ago