Salade niçoise is de bekende salade met vis, groenten en gekookt ei uit de Franse kustplaats Nice. Ik maakte echter een vegan variatie op deze Franse klassieker met visvrije tonijn en peulvruchten. Met deze maaltijdsalade krijg je vanzelf weer zin in de zomer!
Voor deze Meatless Monday maakte ik een kleurrijke vegan salade niçoise. Traditioneel gezien hoort salade niçoise met tonijn, diverse groenten zoals knapperige haricot verts of sla soort, maar je kunt ook , aardappels, tomaten olijven en ei toevoegen. Voor deze vegan versie gebruikte ik vegan tonijn en cannelinibonen voor de nodige plantaardige eiwitten. Een heerlijk vegan alternatief van deze klassieke Franse salade. Maar schroom er niet voor om onderstaand recept met gewone tonijn (blikje – op water) en een vers gekookt eitje te maken, op de dagen dat je wel gewoon vlees wilt eten.
Hoewel wij al jaren op maandag een vaste vegetarische rubriek hebben hier op de site, ben ik de laatste tijd wat vaker aan het experimenteren met veganistisch koken. En ik wordt nog steeds enorm verrast hoe makkelijk en lekker veganistische gerechten te bereiden zijn. Neem dus zeker een kijkje bij nog meer vegan recepten om van te smullen, zoals deze Libanese snijbonen stoofpoot genaamd Loubye Bzeit. Maar neem zeker ook een kijkje bij deze recepten voor romige gnocchi maaltijdsoep met champignons en paksoi, deze Marokkaanse quinoa bowl of de verrukkelijke vegan rode bietencurry. Wist je overigens dat ook veel Indiase recepten veganistisch zijn? Neem hier zeker even een kijkje dus!
Salade niçoise is de bekende salade met vis, groenten en gekookt ei uit de Franse kustplaats Nice. Ik maakte echter een vegan variatie op deze Franse klassieker met visvrije tonijn en peulvruchten. Met deze maaltijdsalade krijg je vanzelf weer zin in de zomer!
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met deze twist op de Franse klassieker, namelijk een Vegan salade niçoise.
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
Wat een fantastisch recept voor een veganistische salade nicoise! Ik ben dol op deze klassieke salade, en dit recept biedt een geweldige alternatieve versie die perfect is voor veganisten en mensen die op zoek zijn naar een gezondere optie. De toevoeging van groenten zoals sperziebonen en cherrytomaatjes zorgt voor een heerlijke frisheid, terwijl de olijven en kappertjes een pittige smaak geven.
Het artikel biedt duidelijke en gemakkelijk te volgen instructies voor het maken van de salade, samen met prachtige foto's die het er allemaal zo lekker doen uitzien. Ik vind het vooral leuk dat de salade gemakkelijk te bereiden is en dat je het kunt aanpassen aan jouw smaak en dieetbehoeften.
Al met al is dit een fantastisch recept voor iedereen die op zoek is naar een gezonde en smakelijke salade. Bedankt voor het delen van dit geweldige recept!