Het is weer Meatless Monday en ja dat lees je goed! Je kunt met tofu zelf een vegan roerei maken. Het ziet er ook echt uit als scrambled eggs en dankzij de kerriekruiden is het voor mij ook net echt. Een heerlijk vegan ontbijt of lunchtip!

Deze vegan roerei is verrukkelijk!

Sinds ik meer vegetarisch eet, merkte ik dat ik een stuk meer eieren en kaas ben gaan eten. Dus ging ik op zoek naar andere alternatieven om wat meer variatie in mijn eetpatroon aan te brengen. Dus toen ik zag dat je van tofu ook een soort vegan ‘scrambled eggs’ kunt maken, moest ik dat zeker eens uitproberen. En wat blijkt? Deze vegan roerei met tofu is verrukkelijk en een lekker alternatief voor een ontbijt of lunch met eieren. De liefhebber maakt er zelf ook nog vegan bacon van tempeh bij en dan heb je helemaal een feestje!

Nog meer vegan recepten

Wil jij ook een dagje vlees laten staan en nog meer vegan recepten uitproberen? De week zonder vlees komt er binnenkort alweer aan dus heb ik nog een paar lekkere tips voor je. Naast deze vegan roerei met tofu kun je ook gaan genieten van een pinda-tempeh salade met gegrilde komkommer. Deze kleurrijke wraps met krokante vegan kip zijn ook een aanrader! En wat dacht je van deze hummusbowl met zoete aardappel? Allemaal overheerlijke vegan recepten om van te genieten! Ook lekker: deze japanse Teriyaki tofuspiesjes met bimi. Even grillen en smullen maar!


Print

Recept: Vegan roerei met tofu

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze vegan roerei met tofu is een mooi vegan alternatief voor scrambled eggs. Serveer met bijvoorbeeld avocado, spinazie en vadouvan kruiden voor een complete maaltijd.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 2 personen
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

  • 200 gr harde Tofu, uitgelekt
  • 1 el soja saus
  • 1 el rijstazijn
  • 1 el Vadouvan kruiden (of gebruik kerrie poeder)
  • 1 ui
  • olijfolie of kokosolie
  • peper & zout

Voor erbij:

  • 200 gram spinazie
  • 1 avocado
  • peterselie of koriander

Instructions

  1. Knijp de tofu goed uit en breek in stukjes. Marineer de tofu in een kom met de sojasaus, rijstazijn, en vadouvan of kerriekruiden. Laat 10 minuten staan om goed in te trekken. Ondertussen pel en snipper je de ui zeer fijn.
  2. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak hierin de spinazie, totdat deze gaat slinken. Schep uit de pan en zet apart.
  3. Verhit opnieuw de koekenpan en bak hierin de ui glazig. Voeg de gemarineerde tofu toe en bak deze gedurende samen gedurende 6 minuten op middelhoog vuur. Wel blijven roeren en breng op smaak met zout & peper.
  4. Serveer de vegan roerei met de gebakken spinazie en uitgelepelde avocado. Lekker om af te toppen met een beetje verse peterselie of koriander. Serveer direct.

Groetjes, Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Stokbrood met chocolade (Le Goûter)

Vandaag een simpele snack recept waar mijn kinderen dol op zijn! Het bestaat uit slechts…

3 dagen ago

10x Recepten met ‘Hot Sauce’

Dit weekend lopen de temperaturen hoog op! Maar hou jij wel van lekker warm en…

5 dagen ago

THAILAND weekmenu

Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Dan neem ik je elke week mee…

7 dagen ago

10 x IJskoffie en Koffiecocktails recepten

Kun je deze zomer wel wat verkoeling gebruiken? Of ben je gewoonweg een enorme liefhebber…

1 week ago

Koken met de Airfryer: écht gezonder of vooral handig?

De airfryer: dat kekke keukenapparaat dat belooft alles krokant én gezond te maken. Geen geknoei…

2 weken ago

MEXICO Weekmenu

Zijn jullie lekker aan het genieten van een zomervakantie (in eigen land)? Ik neem je…

2 weken ago