Het ontbijt is toch wel mijn favoriete onderdeel van de dag! Deze gezonde(re) ontbijt muffins met blauwe bessen zijn namelijk de nieuwste hit tijdens ons familie ontbijt! Ga jij ze ook maken?

Havermout ontbijt muffins met blauwe bessen

Afgelopen week had deze dame een heftige, maar gelukkig korte, buikgriep te pakken. Toen ik eindelijk weer een beetje ‘normale’ trek kreeg, kon ik niet wachten om weer een havermout ontbijt te gaan maken. Want eerlijk is eerlijk: ik ben dol op havermout en mis het ook echt na een paar dagen niet gegeten te hebben! Daarom vind het ook super leuk om hier een beetje mee te experimenteren. Zo maakte ik er deze keer ontbijt muffins met blauwe bessen van. Een erg geslaagde missie al zeg ik het zelf, want zonder toegevoegd suiker, zijn ze ook nog eens lekker gezond en helemaal kidsproof! Niet voor niets gingen jullie helemaal los op social media toen ze uit de oven kwamen. 🙂 Ga jij ze ook maken?

Gezonde muffins zonder banaan maken

Deze gezonde ontbijt muffins met blauwe bessen zijn overigens gezoet zonder banaan, want die variant staat al genoeg op deze site. Maar ik gebruikte hiervoor dan ook ontpitte dadels om de muffins te zoeten en dat geeft ook een geweldige smaak! Heb je ook wel eens deze dadelcake met pecannoten geproefd? Zeker een aanrader! Maar uiteraard hebben we nog meer gezonde muffins zonder banaan op de site staan! Maak bijvoorbeeld een klein havermouttaartje met chocolade uit de oven? Of ga voor overheerlijke baked oats met blauwe bessen! Een geweldig eenpersoons ontbijt in de vorm van een taartje. Voor het Youtube kanaal maakte ik zelfs deze ontbijtmuffins met appel en die zijn ook een aanrader!


Print

Recept: Ontbijt muffins met blauwe bessen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 3 reviews

Muffins voor het ontbijt kan een hele gezonde optie zijn! Ik maakte deze gezonde ontbijt muffins met havermout en amandelmeel en worden gezoet met dadels en blauwe bessen.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 25 min.
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 12 stuks 1x
  • Category: ontbijt
  • Cuisine: Britse Keuken

Ingredients

Scale
  • 3 eieren
  • 67 ontpitte medjool dadels (ca 70 gr)
  • 1 tl kaneel
  • 150 ml (plantaardige) melk
  • 4 el gesmolten kokosolie of zonnebloemolie
  • 150 gr havermout
  • 30 gr amandelmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 125 gr blauwe bessen
  • 2 el amandelschaafsel

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Verdeel 12 papieren muffinvormpjes over een muffin ovenschaal.
  2. Stop de eieren, ontpitte dadels, kaneel, melk en olie in een blender (of foodprocessor) en maal helemaal luchtig in 60 seconden. Voeg de havermout, amandelmeel en bakpoeder toe en laat draaien tot alle klontjes er uit zijn en je een fijne vloeibaar beslag hebt.
  3. Schenk het beslag in de muffinvormpjes, vul ze tot deze ongeveer 3/4 vol zitten. Verdeel vervolgens de blauwe bessen over het beslag en druk deze een beetje naar binnen.
  4. Bestrooi de gezonde ontbijtmuffins tot slot met de amandelschaafsel en bak gedurende 25 minuten in de oven. Laat daarna nog 5 minuten in de vorm afkoelen.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Variatietips:

  • Speltmeel is niet glutenvrij! Maar deze kun je tevens vervangen door dezelfde hoeveelheid extra havermout of een ander glutenvrije meel.
  • Tevens kun je de maple syrup ook vervangen door dezelfde hoeveelheid ontpitte dadels. Maal deze dan mee bij stap 2.

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze gezondere ontbijt muffins met blauwe bessen en amandelen wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Heel leuk recept.
    Ik heb 180gr havermout gebruikt ivm het amandelmeel.
    Ook heb ik siliconevorm gebruikt waardoor ik 3 eetlepels gesmolten kokosolie heb weggelaten. En het kan ook zonder de dadels.
    Zo wordt het recept nog lighter en toch nog altijd super lekker.
    Ik doe ook eerst een paar besjes in de vorm alvorens het deeg erin te gieten. Anders bleven mijn besjes bovenaan steken ;)

Recent Posts

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 dag ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

3 dagen ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

6 dagen ago

Homemade Kippensoep

Een homemade kippensoep maken is altijd lekker! Zeker in deze tijd van het jaar dat…

1 week ago

Vegan Lemon Cake Balls

Bij de zonnige gele citroen moet ik altijd aan de zomer denken! Niet alleen door…

1 week ago