Dit is voor mij toch wel het ultieme recept voor op de kersttafel: een varkenshaas uit de oven! Deze varkenshaas is omwikkeld met heerlijk zoute en krokante spek, waar tijm en rozemarijn in is meegebakken. En we vergezellen hem met champignons en uien, waar alle vleessappen ook in gaan zitten voor een heerlijke smaaksensatie!
Dit gerecht is een regelrechte kerstklassieker, waar jong en oud wel van kan genieten. En het mooie is: je zet deze varkenshaas uit de oven in een ruim half uurtje op tafel. Dit geweldige recept, met zijn rijke smaken, ga je niet snel meer vergeten. Alle sappen en smaken worden gevangen tussen het spek waardoor deze varkenshaas een onvergetelijk hoofdgerecht wordt. En als je in de ovenschaal meteen wat champigons toevoegd, heb je ook meteen een lekker bijgerecht om met de varkenshaas uit de oven te serveren.
Omwikkel de varkenshaas voor het bakken met ontbijtspek of bijvoorbeeld Italiaanse pancetta voor nóg meer smaak en een krokante bite. De tijm en rozemarijn maken dit gerecht helemaal af en geven het een heerlijke volle smaak. Dit gerecht is een grote favoriet als hoofdgerecht met vlees voor het kerstdiner. Maar wat serveer je bij varkenshaas uit de oven? Wat dacht je bijvoorbeeld van geroosterde spruitjes, een gegrilde rode biet & kaas salade en natuurlijk gebakken aardappels met tijm en rozemarijn. Hij past ook perfect bij een van deze 6x aardappelpuree variatie recepten of simpelweg gebakken krieltjes. Dit zorgt voor heerlijke (winterse) combinaties voor bij varkenshaas uit de oven en ben benieuwd wat je er van vindt?
+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen
Dit is voor mij toch wel het ultieme recept voor op de kersttafel: een varkenshaas uit de oven! Deze varkenshaas is omwikkeld met heerlijk zoute en krokante spek, waar tijm en rozemarijn in is meegebakken.
Extra:
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Je kunt deze varkenshaas uit de oven heel goed voorbereiden voor het kerstdiner. Je kunt stappen 2 t/m 6 namelijk tot een dag van tevoren doen. Laat de varkenshaas tussendoor goed afkoelen en bewaar daarna afgedekt in de koelkast. Alleen 30 minuten van tevoren uit de koeling halen en de oven voorverwarmen om verder af te bakken volgens recept.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met zelf gegrilde varkenshaas uit de oven maken!
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
Beste Betty,
Vandaag de varkenshaas met champignons uit de oven gemaakt. Voor dit recept wil ik je graag een heel groot compliment geven. Dit zijn de mooiste recepten: heel eenvoudig te maken, smaken die helemaal kloppen en het ziet er ook nog eens uit of het door een goede chef-kok is gemaakt. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik 'gewoon' ontbijtspek heb gebruikt en gedroogde kruiden, maar het was nu al zo goed als perfect.
Groet, Philip
Hi Philip,
dat vind ik heel leuk om te horen!
Dank je wel voor de complimenten en ik ben blij dat het gesmaakt heeft!
Zelfs met ontbijtspek blijft dit inderdaad een heerlijk gerecht.
Groetjes,
Betty
Hallo, ik vraag me af of je het van te voren klaar kan maken. Zeg maar tot het de oven in moet?Als je meerdere mensen te eten krijgt is dat wel handig.
Hi Angelique,
dat kan zeker! Laat de varkenshaas na het aanbraden goed afkoelen, en pak vervolgens ewoon helemaal in, en plaats afgedekt in de koelkast. Dit kun je bijvoorbeeld sóchtends al doen.
Zodra je de oven gaat voorverwarmen haal je de schaal ook uit de koelkast en bak deze daarna af volgens recept. Dan hou je tijd over voor het gezelschap :-)
Groetjes, Betty
Genoten van het recept;
Je moet er alleen rekening mee houden dat indien je de voorbereidingen s morgens doet en in de koelkast zet de varkenshaas langer nodig heeft om af te garen in de oven.
Groeten Frank
Dat is inderdaad een hele goeie!
Ik zal het er meteen bij vermelden.
bedankt!
Wat kun je het beste erbij serveren?
Is een sausje nodig of is het vlees lekkerder zonder saus?
Hi Emelie,
je kunt erbij serveren wat je wilt.
Een sausje is niet perse nodig, want het vlees is lekker sappig.
Mijn favoriet is een combinatie met aardappeltjes (uit de oven) en gestoomde groentes zoals brocolli of wortels.
Maar fantaseer er gerust op los!
groetjes, Betty
Mooi gerecht, ik heb het gemaakt met Panchetta maar had niet genoeg.
Hoeveel Panchetta heb ik daadwerkelijk nodig?
De varkenshaas van 300 Gr precies zo bereid als u heeft aangegeven maar hij was voor mij iets te rauw. Hoeveel langer moet hij in de oven om het vlees meer gaar te krijgen?
Hele leuke website met gerechten die ook voor een niet zo goede kok te maken zijn! Hartelijk dank hiervoor!
Dit is wordt het vlees met de kerst, ik ga nu op zoek naar de groenten en het toetje!
Hi Jolanda,
Ik koop de pancetta voorgesnedern op de slagersafdeling, deze zijn 100 gram. Ik heb het recept aangepast, beste is om 100-150 gram aan te houden, afhankelijk van de lengte van de haas.
je kunt de varkenshaas de volgende keer iets langer bakken in de pan, en goed dichtschroeien (z\ie mijn foto)
en snijd deze na de baktijd even doormidden om te kijken of hij gaar is. Zo niet, dan kan deze nog een aantal minuten de oven in.
Ik kan het niet exact zeggen, omdat elke varkenshaas weer een andere dikte heeft, en dus ook korter of langer gebakken dient te worden.
Hij is bij mij met 20 minuten altijd gaar geweest.
Groetjes, Betty
Dag Betsy, bedankt! Ik had de varkenshaas een 'beetje' dichtgeschroeid. Dat is vast het probleem, al doende leert men. Ik kwam bij toeval op uw site en wat fijn dat u zo'n duidelijk antwoord geeft.
Ik heb geen 'gevoel' voor koken/ingrediënten en nu heb ik gelukkig een duidelijk recept.
Het is een heerlijk recept. We hebben genoten. Het vlees was heerlijk sappig en de champignons heel smaakvol. Dankjewel
Dank je wel Bep!
Dat vind ik heel leuk om te horen.
Groetjes, Betty
Hallo Betty,
Ik heb dit nu voor de tweede keer gemaakt en het blijft een delicatesse.
Bedankt voor dit heerlijke recept
Hi Evert,
dat vind ik heel leuk om te horen, bedankt!
en geniet er uiteraard van!
Groetjes, Betty
Wat een aantrekkelijk recept!
Ik maak altijd veel werk van mijn kerstdiner, met veel succes, maar omdat ik nu rekening moet houden met 2 kinderen en mijn dochter die geen knoflook meer verdraagt, is het wel moeilijk om een aantrekkelijk menu samen te stellen.
Voor- en tussengerecht wist ik al, maar nu weet ik ook het hoofdgerecht, dankjewel!
Nu alleen nog cadeautjes kopen voor onder de kerstboom......
Groetjes,
Elsa
Hi Elsa,
dank je wel voor je enthousiaste reactie,
Heel veel succes en maak er een ieder geval een heel smakelijk kerstfeest van!
Wil graag de nieuwsbrief ontvangen op mijn email adres
Alle voorbereidingen getroffen, het gaat zo de oven in. Ik denk dat mijn vrouw aangenaam verrast thuis komt na een dag hard werken.
Dat weet ik wel zeker!
Heel veel plezier en eet smakelijk alvast!
Ik ben niet zo'n keukenprinses maar wil dit graag maken op 2e kerstdag voor de familie.
Ik heb alleen even een vraag over de kruiden, kan ik ook de gedroogde kruiden uit een potje gebruiken?
Ik weet nooit zo goed hoe het moet met verse kruiden, en hoeveel heb ik dan ong. nodig?
Hi Annette,
dan heb je een ware kerstklassieker te pakken hoor! En uiteraard kun je dan ook de gedroogde kruiden gebruiken.
HEt volgende werkt voor mij iedere keer weer: vervang 1 eetlepel verse gehakte kruiden door 1 theelepel gedroogde variant.
Heel veel succes en ik ben benieuwd wat de gasten er van gaan vinden!