It’s Beginning to look a lot like Christmas… Met nog maar een paar dagen in het vooruitzicht heb je waarschijnlijk het hele kerstdiner al rond. Maar wellicht brengt deze last-minute ‘Caprese’ Kerstkrans van tomaat en mozzarella je op andere gedachten? Een lekker borrelplankje is het in ieder geval zeker!

Caprese Kerstkrans maken

Wellicht ben je al bekend met de Italiaanse klassieker Caprese Salade? Dit is een eenvoudig (voor)gerecht of antipasti van plakjes tomaat en mozzarella. Het is een favoriet van velen en ik bedacht dan ook een variatie hierop voor de aankomende feestdagen. Hiermee laat ik je zien dat je met weinig, maar goede, ingredienten een geweldige borrelplank voor kerst kunt samenstellen. Deze kerstkrans van tomaat en mozzarella is in ieder geval een plaatje om te zien en zal ongetwijfeld de show aan tafel stelen!

Nog meer heerlijke kerst recepten met kaas

Kun jij ook geen genoegen krijgen van kerst recepten met kaas? Naast deze ‘Caprese’ Kerstkrans met tomaat en mozzarella kun je bijvoorbeeld ook deze gebakken Kerst Camembert met cranberry op tafel zetten. Een heerlijke combinatie van zout en zoet! Maar wist je dat je ook heel eenvoudig dit borrelbrood met chorizo en kaas kunt maken? Ook een heerlijk hartig borrelhapje voor de liefhebbers van kaas! Check hier overigens nog veel meer lekkere Kerst borrelhapjes op een rijtje.


Print

Recept: Kerstkrans van tomaat en mozzarella

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze ‘Caprese’ Kerstkrans van tomaat en mozzarella serveer je met lekkere fijne Italiaanse vleeswaren. Door hem in de vorm van een kerstkrans te leggen maak je zo een een heel leuke borrelplank voor kerst. Maar varieer er gerust op los met verschillende soorten vleeswaren. Je kunt namelijk ook parmaham, mortadella of bresaola gebruiken.

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 10 minuten
  • Yield: 46 personen 1x
  • Category: borrelhapjes
  • Cuisine: Italiaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 150 gram kerstomaten
  • 1 zakje mini bolletjes mozzarella (150 gram)
  • 50 gram spianata romana
  • 50 gram salama cacciatore
  • 50 gram proscuitto crudo
  • 50 gram groene olijven
  • paar takjes verse rozemarijn
  • verse basilicum
  • peper & zout
  • olijfolie extra vierge

Instructions

  1. Gebruik het liefst een rond serveerbord, houten serveerplank, taartschaal of plateau voor het maken van deze Caprese Kerstkrans.
  2. Begin met de tomaten in een rondje te leggen en vervolgens plaats je hier afwisselend de bolletjes mozzarella en olijven tussen. Deze ring mag gerust 2 bolletjes breed zijn.
  3. Vouw de vleeswaren dubbel, of tot kleine roosjes en steek en drapeer deze tussen de tomaten en mozzarella.
  4. Tot slot decoreer je de krans met kleine blaadjes basilicum. Knip de rozemarijn in stukken van 4-5 cm en steek deze er tussen om het echt een kerstkrans look te geven. TIP: laat de stokken aan weerszijden ‘omhoog’ wijzen.
  5. Breng het geheel op smaak met een paar druppeltjes olijfolie, peper & zout.

Fijne Feestdagen! Groetjes, Betty

Notes

Je kunt deze krans gerust een aantal uren van tevoren voorbereiden. Dek het bord af met huishoudfolie en bewaar in de koelkast. Alvorens het serveren even 15 minuten van tevoren uit de koeling halen en op kamertemperatuur laten komen.


BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Kerst Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze ‘Caprese’ kerstkrans met tomaat en mozzarella.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

6 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago